Secretarul de stat Daniel Ioniţă accentuează importanţa presei în combaterea propagandei teroriste

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță a participat miercuri, în calitate de vorbitor principal, la deschiderea Seminarului OSCE pe tema libertății și responsabilității mass-media în contextul politicilor de combatere a terorismului.

07 oct. 2015, 18:59
Secretarul de stat Daniel Ioniţă accentuează importanţa presei în combaterea propagandei teroriste

Potrivit unui comunicat MAE, în intervenția sa, oficialul român a subliniat importanța demersurilor în direcția eficientizării strategiilor de comunicare și a campaniilor de informare asupra valorilor democratice, drepturilor omului și libertăților individuale, pentru o mai bună înțelegere reciprocă și creștere a toleranței, care să implice structurile guvernamentale din spațiul OSCE, organizațiile media, segmente largi ale societății civile, mediile academice și educaționale, precum și organizațiile regionale și internaționale cu preocupări în materie.

Citeşte şi: Rusia atacă şi cu rachete în Siria. 112 ţinte ale Statului Islamic au fost lovite

Totodată, conform MAE, secretarul de stat Daniel Ioniță a pus accentul pe importanța presei în combaterea propagandei teroriste, exprimând speranța că dezbaterile din cadrul OSCE, inclusiv prin aportul seminarului de la București, vor contribui la identificarea unor mai bune căi de comunicare și cooperare între autorități, societatea civilă și mass-media în privința combaterii fenomenului terorist.

În context, el a subliniat că România este un susținător ferm al eforturilor de combatere a terorismului în toate formele și manifestările sale.

Miercuri și joi, se desfășoară la București seminarul OSCE pe tema libertății și responsabilității mass-media în contextul politicilor de combatere a terorismului.

Seminarul, organizat de OSCE, cu sprijinul MAE, se derulează în contextul exercitării de către România a Președinției Comitetului de Securitate al OSCE de la Viena și reprezintă una dintre activitățile de prim plan ale organizației pe linia combaterii extremismului violent și a radicalizării care conduce la terorism.

Lucrările seminarului abordează provocările și oportunitățile în planul combaterii propagandei teroriste, luând în considerare rolul mass-media, al societății civile și al guvernelor, în vederea identificării celor mai bune practici și principii etice de cooperare între acestea, inclusiv în perspectiva adoptării unor decizii/ declarații tematice viitoare cu ocazia reuniunii Consiliului Ministerial OSCE de la Belgrad din 3 — 4 decembrie 2015.