Rusia atacă şi cu rachete în Siria. 112 ţinte ale Statului Islamic au fost lovite

Patru crucișătoare ale Flotei ruse la Marea Caspică au lansat miercuri dimineața 26 de rachete de croazieră asupra a 11 ținte.

RomaniaTV.net
07 oct. 2015, 14:16
Rusia atacă şi cu rachete în Siria. 112 ţinte ale Statului Islamic au fost lovite

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut o întrevedere cu președintele Vladimir Putin.

„Toate țintele au fost distruse și nu există victime în rândul populației civile”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Aviația rusă a lovit în total, de la începutul intervenției sale militare în Siria, 112 de poziții ale grupării jihadiste Statul Islamic, a precizat Șoigu.

Vladimir Putin a apreciat operațiunile aviației ruse în Siria, subliniind că deocamdată este prea devreme pentru a trage unele concluzii. „Știm cât de complicate sunt operațiunile de acest gen — antiteroriste. Și, desigur, este încă prea devreme pentru a trage concluziile, dar ceea ce s-a făcut până acum merită o foartă bună apreciere’, a afirmat președintele rus, conform aceleiași agenții.

În același timp, șeful statului rus a afirmat că aviația rusă va susține armata siriană în timpul ofensivei sale terestre împotriva Statului Islamic.

Viitoarele operațiuni militare ruse în Siria ‘vor fi sincronizate cu operațiunile terestre ale armatei siriene și forțele armatei (ruse) a aerului vor susține într-un mod eficace ofensiva armatei siriene’, a subliniat liderul de la Kremlin.

Pe de altă parte, Statele Unite au afirmat miercuri că aproape toate loviturile aeriene ale Rusiei în Siria nu au vizat gruparea Statul Islamic ori cele afiliate Al-Qaida, ci organizații armate siriene moderate care luptă împotriva regimului de la Damasc.

Peste 90% din loviturile lor aeriene la care am asistat nu au fost contra SI sau teroriștilor afiliați la Al-Qaida. În mare parte au fost contra grupărilor din opoziție„, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.

Statele Unite au afirmat miercuri că aproape toate loviturile aeriene ale Rusiei în Siria nu au vizat gruparea Statul Islamic ori cele afiliate Al-Qaida, ci organizații armate siriene moderate care luptă împotriva regimului de la Damasc, anunță AFP.

„Peste 90% din loviturile lor aeriene la care am asistat nu au fost contra SI sau teroriștilor afiliați la Al-Qaida. În mare parte au fost contra grupărilor din opoziție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.