Şedinţă comună a guvernelor Israelului şi României din noiembrie. Care vor fi temele de discuţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că o şedinţă comună a guvernelor Israelului şi României va avea loc în toamnă. Informaţia a fost confirmată şi de Ambasada Israelului la Bucureşti, şedinţa comună urmând să aibă loc la începutul lunii noiembrie, delegaţia miniştrilor fiind condusă de premierul Benjamin Netanyahu, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
06 aug. 2018, 08:16
Şedinţă comună a guvernelor Israelului şi României din noiembrie. Care vor fi temele de discuţie

„Ambasada Statului Israel confirmă că şedinţa comuna dintre cele două guverne va avea loc la începutul lunii noiembrie. Din delegaţie urmează să facă parte miniştrii cabinetului Netanyahu, având în vedere că este vorba de o şedinta G2G. Temele de discuţie abordate vor fi relaţiile bilaterale, relaţia cu Uniunea Europeană, precum şi cooperarea româno-israeliană în numeroase domenii. În ceea ce priveşte mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, acesta este un subiect deschis in continuare, la fel cum rămâne deschis şi în discutiile cu alte state”, se arată în răspunsul Ambasadei Israelului, către MEDIAFAX.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că o şedinţă comună a guvernelor Israelului şi României va avea loc în toamnă.

Întrebat despre respectiva şedinţă, liderul social-democrat a spus: „Se va ţine. Nu sunt sigur exact, 8 octombrie sau 8 noiembrie”.

El a vorbit despre modul în care crede că ar trebui văzută politica externă a României.

„Aceasta este abordarea pe care o avem şi pe care trebuie să o aibă orice om de stat sănătos din această ţară, cu curaj. Parteneriat nu înseamnă slugărnicie. Asta trebuie să înţelegem cu toţii. Nu înseamnă că dacă îţi exprimi punctul de vedere, dacă îţi expui interesul ţării tale, jigneşti”, a mai spus liderul social-democrat.