Dragnea, după şedinţa cu liderii locali PSD: Colegii au reconfirmat susţinerea pentru Guvernul Grindeanu UPDATE

Liderii PSD s-au reunit miercuri dimineaţă, la sala de grup a social-democratilor de la Camera Deputaţilor, pentru a discuta atât despre moţiunea de cenzură care urmează să fie votată în plenul reunit, cât şi despre probleme ale administraţiei locale. La şedinţă au participat Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, mai mulţi aleşi locali şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

08 feb. 2017, 09:09
Dragnea, după şedinţa cu liderii locali PSD: Colegii au reconfirmat susţinerea pentru Guvernul Grindeanu UPDATE

UPDATE Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că liderii locali, membri ai partidului, cu care s-a întâlnit la Parlament, i-au transmis că vor ca programul de guvernare să se implementeze şi că susţin Guvernul Grindeanu. 

Am avut o intalnire buna cu presedintii de Consilii Judetene si cu primarii PSD. Mai multi colegi mi-au spus zilele trecute sa facem aceasta intalnire, dupa buget. Colegii au venit sa se asigure ca programul de guvernare se implementeaza. Cetatenii din comunitatile lor le-au spus sa sustina in continuare Guvernul, pentru ca au asteptari foarte mari. De asemenea, s-a discutat despre buget, despre proiectul descentralizarii, despre legea salarizarii care trebuie sa intre repede in vigoare. Politic, s-a vorbit despre sustinerea Guvernului. De solidaritatea in partid si de unitate. Fiind momente grele prin care a trecut PSD, nu a avut nimeni nicio ezitare. S-a discutat despre dorinta ca ministrii sa inceapa sa mearga prin teritoriu„, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa cu liderii locali PSD.

Liviu Dragnea a reiterat faptul că are o relaţie „foarte bună” cu premierul Sorin Grindeanu, pe care îl susţine în continuare. „ll sustin, nimeni nu a vrut ca el sa treaca prin ce a trecut in ultimele zile. Are toata sustinerea mea, sustinerea partidului, a alesilor locali si a parlamentarilor. Are toate parghiile sa puna in practica programul de guvernare”, a spus lifderul PSD.

Întrebat de jurnalişti dacă primarul din Iaşi, Mihai Chirică, ar putea să fie exclus din partid, Dragnea a spus că organizaţia dn Iaşi va decide acest lucru.

De asemenea, întrebat care este varianta pe care o va propune la Ministerul Justiţiei, Dragnea a răspuns: „Cea pe care o va propune premierul si noi o vom sustine. Este nevoie de o discutie mai elaborata in ceea ce priveste sistemul de justitie. In ceea ce priveste persoana, sa il lasam pe premierul sa faca anuntul. In ceea ce priveste remanieri sau locuri vacante, initiativa trebuie sa fie a premierului„.

Aceasta a fost prima şedinţă la care au participat aleşii locali, de când au început manifestaţiile din întreaga ţară, generate de ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

La şedinţa de la Parlament participă primarii din Bucureşti, printre care Gabriela Firea, Robert Negoiţă şi Daniel Florea, alături de ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh.

Mercuri cu trei sferturi de oră, Gabriela Firea posta pe pagina sa de Facebook un mesaj, însoţit de fotografii, în care preciza că este în şedinţă pentru aplicarea măsurilor necesare îndepărtării efectelor ninsorii şi poleiului.

Conform primarului general, 200 de utilaje şi 1.200 de operatori manuali acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele Capitalei.

”În Bucureşti se circulă normal, în condiţii de iarnă”, susţine Firea.