Şeful IGPR şi cel al Poliţiei Capitalei, audiaţi la DNA în cazul Adrian Năstase

Medici şi poliţişti au fost audiaţi marţi la DNA în cazul Adrian Năstase. Medicii Ştefan Brădişteanu şi Ioan Lascăr au explicat procurorilor cum l-au tratat pe fostul premier Adrian Năstase, iar doi poliţişti au primit interdicţie să părăsească ţara. La DNA au fost chemaţi şi şeful Poliţiei Române şi cel al Poliţiei Capitalei, în calitate de martori, pentru a da explicaţii dacă au fost influenţaţi sau nu să facă demersuri în cazul Adrian Năstase.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 14:59
Şeful IGPR şi cel al Poliţiei Capitalei, audiaţi la DNA în cazul Adrian Năstase

Şeful IGPR, Lucian Guran,şi şeful Poliţiei Capitalei, Petre Tobă, au fost audiaţi ca martori la sediul DNA, în cazul Adrian Năstase.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost convocat pentru audiere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul neexcutării mandatului de încarcerare a lui Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă când poliţiştii au vrut să-l ridice de la domiciliu, potrivit Mediafax.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, va trebui să explice motivele pentru care poliţiştii nu şi-au continuat procedura de punere în executare a mandatului de încarcerare emis de instanţă în cazul lui Adrian Năstase, condamnat la doi ani de detenţie.

Petre Tobă este audiat în calitate de martor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, care este şeful ierarhic al lui Petre Tobă, a recunoscut faptul că în seara de 20 iunie l-a sunat pe Adrian Năstase pentru a-l întreba cum vrea să procedeze, iar fostul premier i-ar fi spus că este decizia sa de a pleca de la domiciliu. Ulterior, doi poliţişti şi o ambulanţă s-au deplasat la domiciliul lui Năstase, unde fostul premier a încercat să-şi tragă un glonţ în cap. Un poliţist l-a oprit din demersul său, însă glonţul l-a rănit pe Năstase în zona venei jugulare, el fiind transportat apoi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.