SEMNE că eşti bolnav şi pe care nu ar trebui să le ignori

Este clar că sănătatea ţi s-a dus pe apa sâmbetei atunci când ai fost diagnosticat cu cancer, ai suferit un atac de cord sau esti pe dializă. Asemenea crize de sănătate reprezintă punctul zero al oricărei persoane care acum este foarte motivată să facă schimbări în dietă, dar şi a stilului de viaţă astfel încât să rezolve aceste probleme de sănătate.

22 oct. 2014, 19:41
SEMNE că eşti bolnav şi pe care nu ar trebui să le ignori

Stiai insa, ca mult inainte de a ajunge la acest stadiu, corpul iti ofera semnale de avertizare? Este adevarat ca organismul „vorbeste in soapte”, iar daca nu-l asculti cand vorbeste incet atunci corpul incepe sa „tipe”. Cum stii ca organismul iti sopteste? Iata 6 semne ca esti bolnav pe care le ignori, desi nu ar trebui.

1. Dormi prost

Nivelul hormonului stresului, cortizolul, ar trebui sa scada noaptea permitand astfel corpului sa se odihneasca si sa-si incarce bateriile. In cazul in care organismul a fost supus unei perioade lungi de stres, s-a activat permanent reactia de tipul „lupta sau fugi”. Intr-o asemenea situatie, mecanismele corpului de autoregenerare au de suferi, iar tu te imbolnavesti.

2. Ai corpul in forma de mar

Oamenii supraponderali se impart, de regula, in doua categorii: „mar” care au surplusul de greutate in jurul mijlocului si „para”, unde grasimea este depozitata in zona coapselor. Adevarul este ca supraponderabilitatea semnalizeaza probleme de sanatate, insa persoanele care au corpul in forma de mar prezinta un risc mai ridicat de a se confrunta cu boli de inima decat cei care arata ca o para.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Probleme medicale pe care fiecare părinte ar trebui să le cunoască