Probleme medicale pe care fiecare părinte ar trebui să le cunoască

Viata de parinte nu este deloc usoara. Provocarile ce tin atat de educatia copiilor, cat si de sanatatea acestora apar la fiecare pas. Iata 7 probleme medicale pe care fiecare parinte ar trebui sa le cunoasca si sa stie cum sa le gestioneze.

21 oct. 2014, 19:50
Probleme medicale pe care fiecare părinte ar trebui să le cunoască

Daca temperatura corpului este mai mare de 37,5 grade Celsius, vorbim de febra. Pentru a reduce temperatura, tine copilul la racoare, dezbraca-l, chiar pana la lenjerie daca este nevoie, si incurajeaza-l sa bea multe lichide.

Orice temperatura mai mare de 38 grade (cand copilul are sub 3 luni) si mai mare de 39 de grade (la copii intre 3 si 6 luni) trebuie sa te alarmeze si sa ceri de urgenta ajutor medical specializat. Indiferent de varsta copilului, daca acesta prezinta semne de epuizare, este moale si nu raspunde la stimuli, suna de urgenta la Salvare.

Intepaturi/muscaturi de insecte

Reactiile copiilor la muscaturile/intepaturile de insecte sunt foarte variate. Semnele unui soc anafilactic (atat la copii, cat si la adulti) sunt respiratie suieratoare sau dificultati de respiratie, iritatie severa pe aproape toata suprafata corpului, umflarea severa a buzelor, limbii si ale fetei. Suna imediat la Salvare daca observi aceste simptome. Aplica o compresa rece pe zona afectata. Un gel cu aloe vera poate reduce mancarimea. Inainte de a folosi orice produs de tip antihistaminic, cere sfatul medicului sau farmacistului, mai ales daca cel mic are sub doi ani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.