Semne că eşti bolnav pe care le ignori, deşi nu ar trebui

Daca ai fost diagnosticat cu cancer, ai suferit un atac de cord sau esti pe dializa, asemenea crize de sanatate reprezinta punctul zero al oricarei persoane care acum este foarte motivat sa faca schimbari in dieta, dar si a stilului de viata astfel incat sa rezolve aceste boli.

08 oct. 2015, 19:58
Semne că eşti bolnav pe care le ignori, deşi nu ar trebui

Stiai insa, ca mult inainte de a ajunge la acest stadiu, corpul iti ofera semnale de avertizare? Este adevarat ca organismul „vorbeste in soapte”, iar daca nu-l asculti cand vorbeste incet atunci corpul incepe sa „tipe”. Cum stii ca organismul iti sopteste? Iata 6 semne ca esti bolnav pe care le ignori, desi nu ar trebui.

1. Dormi prost

Nivelul hormonului stresului, cortizolul, ar trebui sa scada noaptea permitand astfel corpului sa se odihneasca si sa-si incarce bateriile. In cazul in care organismul a fost supus unei perioade lungi de stres, s-a activat permanent reactia de tipul „lupta sau fugi”. Intr-o asemenea situatie, mecanismele corpului de autoregenerare au de suferi, iar tu te imbolnavesti.

2. Ai corpul in forma de mar

Oamenii supraponderali se impart, de regula, in doua categorii: „mar” care au surplusul de greutate in jurul mijlocului si „para”, unde grasimea este depozitata in zona coapselor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO