Cetăţenii nu pot fi debranşaţi de la apă şi canalizare din cauza restanţierilor – PROIECT

Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege potrivit căruia cetăţenii care îşi achită serviciile de apă şi canalizare nu pot fi debranşaţi din cauza rău-platnicilor.

30 mart. 2015, 16:11
Cetăţenii nu pot fi debranşaţi de la apă şi canalizare din cauza restanţierilor – PROIECT

Proiectul de lege adoptat de senatori prevede că cetatenii care isi achita serviciile de apa si canalizare nu pot fi debransati din cauza rau-platnicilor, iar în situaţia în care nu este posibilă debranşarea individuală a datornicilor, datoriile acestora vor fi recuperate în instanţa.

Operatorii nu au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare acelor utilizatori din imobilele condominale care îşi achită contravaloarea serviciilor furtnizate/prestare. Utilizatorilor care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestare aflaţi în imobile condominale şi pentru care nu există modalitatea tehnică de debranşare individuală le vor fi recuperate debitele în instanţă„, potrivit proiectului de lege.

Proiectul a fost adoptat de plenul Senatului cu 79 de voturi pentru, 4 abtineri si 33 de voturi contra. Senatul este prima camera sesizată. Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz.

CITEŞTE ŞI: Sistemul de termoficare din Capitală este în „COLAPS”