Senat: Preşedintele României nu intră în procedura numirii conducerii ANCOM

Publicat: Miercuri, 16 Mai 2018 14:40 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2018 14:40 // Sursa: romaniatv.net

Senatul a adoptat, miercuri, respingerea amendamentului Comisiei economice care prevedea reintroducerea preşedintelui Klaus Iohannis în procedura de numire a şefiei Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Proiectul de lege a fost reîntors în Parlament pentru reexaminare de către şeful statului, iar Senatul va vota, în plenul de marţea viitoare, Ordonanţa de Urgenţă care modifică o OUG privind înfiinţarea ANCOM.

Comisia economică a Senatului a dat miercuri raport de admitere pentru proiectul de adoptare a OUG, în aceeaşi formă în care a fost adoptată de Camera Deputaţilor. Deputaţii au inclus atunci în proiect majoritatea punctele cerute de Klaus Iohannis în solicitarea de reexaminare, dar a respins amendamentul propus de preşedintele Comisie economice, senatorul PNL, Florin Cîţu, care prevederea reintroducerea şefului statului în procedura de numire a preşedintelui ANCOM, la propunerea Guvernului.

"Conducerea ANCOM este asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, numiţi de către cele două Camere ale Parlamentului, reunite în şedinţa comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor", este forma OUG adoptată de Camera Deputaţilor, în urma reexaminării proiectului, la cererea preşedintelui României.

"Observăm că întreaga putere executivă (atât Guvernul, cât şi preşedintele României) este eliminată din cadrul procedurii de numire a conducerii ANCOM, ceea ce determină un dezechilibru între puterile statului în ceea ce priveşte atribuţiile legate de propunerea, numirea şi controlul care vizează o autoritate administrativă autonomă precum ANCOM. Doar repartizarea echitabilă a acestor atribuţii între puterile legislativă şi executivă şi, în cadrul acesteia din urmă, între preşedintele României şi Guvern, poate asigura independenţa operaţională a ANCOM", arată Iohannis, cererea de reexaminare.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ancom Camera Deputaţilor Klaus Iohannis numire sef ANCOM OUG
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6830
RON
16 Jan
noapte -3 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H