Senat: Secretariatul General al Guvernului va administra acţiunile statului la Transelectrica şi Transgaz

Plenul Senatul a aprobat, luni, ca Secretariatul General al Guvernului (SGG) să administreze acţiunile deţinute de stat la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice 'Transelectrica' SA şi la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' SA Mediaş, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 15:03
Senat: Secretariatul General al Guvernului va administra acţiunile statului la Transelectrica şi Transgaz

Senatorii au aprobat OUG nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la cele două companii amintite, abrogându-se astfel OUG nr. 18/2013 prin care Ministerul Finanţelor Publice a fost cel desemnat, până în prezent, să administreze acţiunile deţinute de statul român la ‘Transelectrica’ şi ‘Transgaz’.

‘Prin proiectul de lege, exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la cele două societăţi se transferă de la Ministerul Finanţelor Publice şi se realizează de către Guvern, prin Secretariatul General al Guvernului, cu consultarea Cancelariei prim-ministrului. Reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al secretarului general al Guvernului, la propunerea şefului Cancelariei prim-ministrului’, se arată în raportul întocmit de senatorii din Comisia economică.

Atât raportul Comisiei, cât şi proiectul de lege au fost adoptate, în plenul Senatului, cu 74 de voturi pentru, 33 de voturi împotrivă şi două abţineri.

Proiectul are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.