Şerban Nicolae RENUNŢĂ la candidatura pentru şefia PSD: Organizarea Congresului este „profund viciată”

Senatorul PSD Şerban Nicolae a renunţat să mai candideze la şefia partidului. Nicolae a transmis o scrisoare critică la adresa conducerii PSD în care acuză că organizarea Congresului este "profund viciată" şi cere stoparea întregiii proceduri, potrivit unor surse PSD.

24 sept. 2015, 14:42
Şerban Nicolae RENUNŢĂ la candidatura pentru şefia PSD: Organizarea Congresului este „profund viciată”

Șerban Nicolae a transmis o scrisoare conducerii PSD în care acuză că noile prevederi privind alegerea preşedintelui partidului nu sunt transparente şi nu oferă şansa candidaţilor de a-şi prezenta viziunea asupra partidului, scrie Mediafax.

În aceste condiţii, nu există o competiţie reală, spune Şerban Nicolae, potrivit unor surse social-democrate. Mai mult, senatorul acuză că întreaga procedură de organizare a Congresului este „profund viciată” şi din acest motiv renunţă la candidatură. El cere partidului să oprească procedurile pe actualele prevederi şi să se revină la forma veche de alegere a funcţiilor în partid.

Pe de altă parte, potrivit unor surse social-democrate, Şerban Nicolae a renunţat la candidatură şi în contextul în care organizaţia din care face parte, PSD Mehedinţi, şi-a anunţat deja sprijinul pentru Liviu Dragnea. Astfel, senatorul n-ar mai fi avut cum să candideze, având în vedere că, potrivit actualelor reglementări, este nevoie de sprijinul a cel puţin 10% dintre filiale, printre care şi organizaţia din care candidatul face parte, pentru a-şi putea înregistra demersul.

În replică la acuzaţiile lui Şerban Nicolae, Liviu Dragnea a declarat că nu îl poate ruga să rămână candidat. „Un candidat seriosm care ia serios această candidatură, vine cu un proiect de candidatură după ce se finalizeză termenul, altfel sunt acţiuni de imagine. Solicitările din acea scrisoare deschisă nu pot fi adresate mie. Nu sunt şeful de campanie electorală a nimanui, am fost la partid dar nu o să mai fiu. Mai sunt colegi care nu au înţeles cum reacţionează partidul când un membru de partid atacă alt membru de partid. Dacă Şerban Nicolae are frământări, poate ataca la Curtea Constituţională. Eu zic că cel mai bine e să fim calmi şi să dăm şansa oamenilor să voteze”, a declarat Liviu Dragnea.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PSD. Senatorul Şerban Nicolae intră în cursa pentru şefia partidului

Senatorul Şerban Nicolae anunţa, săptămâna trecută, că va candida la funcţia de preşedinte al PSD, iar anunţul îl va face la Congresul din 11 octombrie. 

Şi Robert Negoiţă a anunţat, miercuri seară, că îşi retrage intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD.