TREI CANDIDAŢI în cursa pentru şefia PSD. Dosarele lui Nicolae Şerban şi Daniel Savu, respinse UPDATE

Senatorul PSD Şerban Nicolae s-a răzgândit şi a anunţat din nou că vrea să intre în cursa pentru şefia PSD. Nicolae este cel de-al treilea candidat care şi-a depus dosarul pentru președinția PSD. Ceilalţi doi aspiranţi la şefia partidului sunt Liviu Dragnea şi senatorul Daniel Savu. Comisia electorală centrală a PSD a respins însă dosarele lui Savu şi Nicolae, dar o decizie finală va fi luată miercuri la CEx. Dragnea ar putea rămâne candidat unic la şefia partidului. 

29 sept. 2015, 10:28

Liviu Dragnea, Daniel Savu şi Şerban Nicolae şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PSD. Comisia electorală centrală a PSD a constatat însă că dosarele de candidatură depuse de Savu şi Nicolae nu îndeplinesc criteriile din Statut referitoare la numărul de organizaţii care trebuie să susţină candidaturile.

UPDATE Candidaturile la șefia PSD ale lui Șerban Nicolae și Daniel Savu au fost respinse de Comisia de Statut a partidului pentru că nu au îndeplinit una dintre cele trei condiții stabilite în Comitetul Executiv, informează B1 TV

Regula încălcată de cei doi prevede ca orice membru de partid care dorește să candideze la șefia formațiunii politice trebuie să aibă recomandarea organizației din care face parte și a încă altor patru organizații.

În cazul lui Daniel Savu, acesta a fost recomandat doar de organizația din Prahova. De cealală parte, Șerban Nicolae nu a avut nici măcar recomandarea organizației Mehedinți, cea din care face parte, care a decis să-l susțină pe Dragnea.

Președintele interimar, Liviu Dragnea, este susținut de 30 de organizații de partid.

Respectarea condițiilor a fost verificată de Comisia de statut, care va trimite decizia sa la Comitetul Execuctiv. Acesta urmează să valideze doar candidatura lui Dragnea, căci doar el a respectat condițiile. Totuși, există posibilitatea la miercuri aceste reguli să fie schimbate.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al PSD, a anunțat marți președintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, Florin Iordache.

Am primit la Comisia Electorală Centrală a PSD cele trei candidaturi — este vorba de cea a domnului Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu. Până la ora 17,00, vom analiza cele trei candidaturi în ideea de a respecta ce s-a hotărât la CExN, adică declarație pe propria răspundere, recomandare din partea organizației județene și minim patru recomandări din partea altor organizații județene, și vom finaliza în cursul zilei de astăzi (n.r. — marți) această analiză, iar mâine (n.r. — miercuri), în Comitetul Executiv, de la ora 16,00, vom prezenta acest raport, urmând ca în acest Comitet Executiv să se valideze candidatura pentru alegerile interne din data de 11 octombrie”, a spus Iordache, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că regulamentul prevede ca o organizație județeană să dea numai o singură recomandare unei singure persoane, dar că, în ședința CExN de miercuri, este posibil să se accepte o derogare de la aceste reguli dacă va fi necesar.

Senatorul Şerban Nicolae a decis să intre în cursă, după ce renunţase la această intenţie. 

„Am depus azi dimineață declarația de candidatură, însoțită de susținerea organizației locale din Drobeta Turnu Severin-Mehedinți. Cred că în condițiile în care se respectă statutul, candidatura mea nu ar putea să fie respinsă de partid„, a declarat Şerban Nicolae, spunând că nu dispune de susținerea a patru organizații județene.

Senatorul a dezvăluit și unul dintre motivele candidaturii. „Pe site-ul partidului s-a făcut un sindaj de opinie și până ieri la 4-5 s-a votat între cei 3 candidați. Sondajul îmi era favorabil cu 56%. Acest sondaj a fost scos de pe site. A fost un argument în plus față de ce primisem până acum ca mesaje de încurajare”, a mai spus Nicolae.

CITEŞTE ŞI Ion Iliescu: În toate partidele lumii, preşedintele e ales de către membrii delegaţi

Saptamana trecuta, senatorul anunta ca ia in calcul sa nu mai candideze, fiind nemultumit de sistemul de vot, si il acuza pe presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ca si-a aranjat in partid in asa fel incat sa castige competitia.

Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, dosarele depuse de Savu şi Nicolae sunt incomplete.

Pentru a putea candida la funcţia de preşedinte PSD, un membru trebuie să aibă susţinerea a cinci filiale – a sa plus alte patru.

Comitetul Executiv National al PSD, convocat pentru miercuri, de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului, urmează să soluţioneze dosarele de candidatură.

Pana acum, pe langa Serban Nicolae, si-au anuntat candidatura pentru sefia PSD Liviu Dragnea, presedinte interimar al partidului, si senatorul de Prahova Daniel Savu.