Serena Williams şi-a făcut adversara să plângă înainte de meciul cu Simona Halep

Serena Williams nu i-a dat nicio şansă ucrainencei Dayana Yastremska în turul 3 de la Australian Open şi a făcut-o pe puştoaica în vârstă de 18 ani să plângă la finalul partidei.

19 ian. 2019, 10:02
Serena Williams şi-a făcut adversara să plângă înainte de meciul cu Simona Halep

Yastremska nu şi-a putut stăpâni lacrimile după înfrângerea cu 2-6, 1-6, venită după numai o oră şi şapte minute de joc, însă a fost consolată la final chiar de adversara sa.

„Ai jucat foarte bine, nu plânge”, i-a transmis fostul lider WTA jucătoarei din Ucraina, care nu era nici născută în 1999, când Serena a câştigat primul dintre cele 23 de trofee de Grand Slam din carieră.

„A fost uimitoare. E atât de tânără, însă a arătat că este pregătită. Şi eu am avut astfel de meciuri când eram tânără, în care adversarele mă intimidau”, a declarat jucătoarea în vârstă de 37 de ani după victoria contra Dayanei Yastremska.

Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-3, pe americanca Venus Williams, locul 36 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open.

Simona Halep a răspuns provocării lansate de Serena Williams şi va disputa, luni, poate cea mai importantă şi aşteptată partidă de la actuala ediţie a Australian Open, cu cea mai titrată jucătoare din secolul XXI, care aspiră la primul loc în istorie. Pentru a răspunde provocării, liderul WTA a trebuit să treacă de Venus, sora mai mare a Serena. Iar româncă a făcut-o „en fanfare”, la fel ca în precedentele două partide jucate de ele.

Serena Williams e considerată de casele de pariuri principala favorită la cucerirea celui de-al 24-lea trofeu de Grand Slam din carieră. Dacă va triumfa la Melbourne, americanca va egala recordul de titluri de Grand Slam, deţinut de australianca Margaret Court.