Serviciul secret al MAI răspunde acuzaţiilor. DGIPI susţine că documentul apărut în ancheta Rise Project nu aparţine instituţiei

DGIPI susţine că documentul publicat de Rise Project, referitor la deţinerea majoritară a acţiunilor de către Liviu Dragnea a firmei Tel Drum, nu ar aparţine unităţii. Jurnaliştii prezintă un document care ar data din anul 2011, în care sunt prezentate date despre societate.

07 iul. 2017, 06:10
Serviciul secret al MAI răspunde acuzaţiilor. DGIPI susţine că documentul apărut în ancheta Rise Project nu aparţine instituţiei

DGPI respinge ferm alegațiile potrivit cărora „presupusul document” publicat de Rise Project ar aparține unității.

„Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) respinge ferm alegaţiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparţine unităţii şi, ca structură responsabilă în materia asigurării coordonării şi controlului activităţilor pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenţi. În acest context, DGPI respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică şi isi reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist şi dedicat îndeplinirii misiunilor încredinţate prin lege”, transmite instituţia.

ANAF în control la RISE Project după dezvăluirile despre Liviu Dragnea. Reacţia preşedintelui PSD. Ce spune ANAF

Carmen Dan, ministrul de Interne, despre posibila scurgere de informaţii de la DGPI privind activitatea lui Liviu Dragnea în Teleorman: Nu cred că există raporturi cu compania Tel Drum

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, referitor la ancheta jurnaliştilor de la Rise Project, că nu crede că există vreun raport între Liviu Dragnea şi compania Tel Drum, despre care se vehiculează că ar fi deţintă, prin acţiuni la purtător, de preşedintele PSD.

„Nu cunosc raporturile dintre şeful PSD şi compania Tel Drum şi nici nu cred că sunt raporturi. Ca om care a lucrat în Consiliul Judeţean Teleorman, pot să fac o afirmaţie. Nu cred că a ieşit vreo hârtie albă din Consiliul Judeţean Teleorman vreodată fără să fie verificată, atacată în instanţă, nu cred că a existat un proiect încredinţat de Consiliul Judeţean Teleorman fără să fi fost verificat”, a spus Carmen Dan, vineri dimineaţa, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Într-un articol publicat, joi, de jurnaliştii RISE, aceştia prezintă un document, despre care susţin că este clasificat, numit „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, care ar fi aparţinut DGIPI.

În documentul prezentat se precizează că la nivelul IPJ Teleorman se deţin o serie de informaţii referitpare la „preşedintele CJ care şi-a format o reţea infracţională compusă din persoană cu putere de decizie în judeţ „, iar în urma verificărilor s-ar fi descoperit că ar fi fost deţinător majoritar al acţiunilor la purtător firma Tel Drum, societate care, se precizează în act, în perioada 2000-2010 ar fi obţinut, „prin licitaţii trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul CJ Teleorman”, precizându-se în document că şi cumpărarea firmei s-a făcut în condiţii frauduloase.

RISE Project: Raportul secret al DGPI despre Dragnea şi Tel Drum arată încrengătura din spatele şefului PSD

Rise Project a publicat în ultima perioadă o serie de anchete cu privire la presupuse legături de afaceri pe care Dragnea le-ar avea în Brazilia.

Jurnaliștii Rise Project susțin că afacerile din America de Sud ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, ar fi intrat „în colimatorul” procurorilor brazilieni. Mai mult, investigația Rise Project a făcut subiectul unui documentar difuzat pe a doua mare rețea de televiziune din Brazilia. Jurnaliștii au prezentat, luni, noi date despre călătoriile șefului PSD în Brazilia.

Rise Project susține că procurorii brazilieni ar suspecta o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în legătură cu investițiile făcute în Brazilia pe numele prietenilor lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a notificat autorităţile din Brazilia referitor la anchetele care îl vizează, publicate de către Rise Project, el solicitând explicaţii pentru punerea la dispoziţie a unor date pe care le consideră „strict personale”.

Liviu Dragnea cere explicaţii autorităţilor din Brazilia pentru „date personale” publicate de Rise Project