16 angajaţi ai Romgaz, vizaţi de zeci de percheziţii într-un dosar de furt de motorină şi delapidare

Polițiștii sibieni au efectuat luni dimineața 22 de percheziții în trei localități din nordul județului, la Mediaș, Dumbrăveni și Brateiu, în cadrul unui dosar vizând infracțiuni de delapidare și complicitate la delapidare în formă continuată, ca urmare a însușirii și traficării de motorină, susțin surse judiciare. 16 angajaţi ai Romgaz sunt vizaţi de aceste descinderi.
Iulian Tudor
23 nov. 2015, 08:57
16 angajaţi ai Romgaz, vizaţi de zeci de percheziţii într-un dosar de furt de motorină şi delapidare

Şaisprezece angajaţi ai Romgaz sunt vizaţi de percheziţiile care se desfăşoară în localităţile Mediaş, Dumbrăveni şi Brateiu, din judeţul Sibiu, în dosarul de trafic de motorină şi delapidare.

Conducerea Sucursalei de Intervenții și Operații Speciale la Sondă (SIRCOSS) a pus deja la dispoziția investigatorilor toate documentele cerute.

„Ancheta privind posibile fapte de delapidare și complicitate la delapidare de motorină se află in desfășurare, iar conducerea Sucursalei de Intervenții și Operații Speciale la Sondă (SIRCOSS ) pune la dispoziția instituțiilor abilitate toate documentele solicitate in vederea derulării investigațiilor. Așteptăm concluziile anchetei în ceea ce privește angajații sucursalei, urmând să luăm măsuri ferme în situația in care se va dovedi vinovăția acestora”, a comunicat luni, Biroul de presă al Romgaz.

22 de percheziții au avut loc luni dimineaţă în judeţul Sibiu, într-un dosar care urmărește „infracțiuni de delapidare și complicitate la delapidare în formă continuată, ca urmare a însușirii și traficării de motorină”. Descinderile au avut loc la Mediaș, Dumbrăveni și Brateiu într-un dosar coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, iar acțiunile sunt sprijinite de polițiștii din Mediaș, Brateiu și Dumbrăveni.

Brateiu și Mediaș nu se află pentru prima dată în atenția organelor de anchetă pe tema traficului de motorină. DIICOT l-a trimis în judecată în acest context pe Ovidiu Moldovan, administratorul Benz Oil din Mediaș și cel care coordona un antrepozit fiscal (locul unde produsele accizabile, de genul combustibililor, sunt produse, transformate, deținute, primite sau expediate în regim suspensiv de la plata accizelor) aflat la Brateiu. Deocamdată nu există informații că există vreo legătură între dosarul instrumentat de DIICOT și descinderile din această dimineață.

Ancheta procurorilor vizează 16 angajați Romgaz, suspectați că sustrăgeau motorină din mașinile cu care își desfășurau activitatea de teren. Angajații depozitau combustibilul și îl vindeau mai departe. Oamenii erau angajați la Sucursala de Intervenții, Reparații Capitale și Operații Speciale la Sonde a Romgaz.

Potrivit surselor citate, percheziţiile de luni dimineaţă au vizat atât domiciliile acestora, cât şi sediul Sucursalei de Intervenţii, Reparaţii Capitale şi Operaţii Speciale la Sonde, din cadrul Romgaz Mediaş.

Citeşte şi Percheziţii la Transelectrica şi Smart din Craiova şi Bucureşti – surse


Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde. Niciodată să nu-l cureți cu acest lucru
Capital.ro
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a decis
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Taxa care scade cu 50%! Anunțul făcut de Guvern
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins mult prea devreme. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'