Simona Halep are o săptămână de graţie la Madrid. S-a calificat în semifinale şi la dublu, alături de Irina Begu

Irina Begu și Simona Halep s-au calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Madrid (WTA), dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, după ce au dispus cu 6-3, 3-6, 10-6 de cuplul Sania Mirza (India)/Iaroslava Șvedova (Kazahstan), cap de serie numărul patru.

11 mai 2017, 15:28
Simona Halep are o săptămână de graţie la Madrid. S-a calificat în semifinale şi la dublu, alături de Irina Begu

Irina Begu și Simona Halep au obținut o victorie nescontată, după o oră și 16 minute. Româncele au dominat primul set, adjudecat cu 6-3, dar apoi au cedat în a doua parte a actului secund, câștigat de adversare cu 6-3, după trei ghemuri consecutive.

În super tie break, Mirza și Șvedova au condus cu 4-3, dar au urmat cinci puncte la rând reușite de reprezentantele noastre, care s-au desprins la 8-4, iar apoi au încheiat meciul cu 10-6.

Citeşte şi Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinale la Madrid

Mirza și Șvedova (kazaha este antrenată de românul Victor Ioniță, fostul tehnician al Simonei Halep) au câștigat marți cu 6-1, 7-5 în fața perechii româno-americane Monica Niculescu/Christina McHale.

Begu și Halep și-au asigurat un cec de 79.360 euro și 390 de puncte WTA, iar în penultimul act vor înfrunta câștigătoarele din meciul Kiki Bertens (Olanda)/Johanna Larsson (Suedia) — Timea Babos (Ungaria)/Andrea Hlavackova (Cehia/N. 5). Begu a învins-o la simplu pe Larsson, dar a pierdut în fața olandezei Bertens.

Simona Halep, deținătoarea titlului, s-a calificat, joi, în semifinalele probei de simplu, după ce a învins-o pe CoCo Vandeweghe (SUA), cu un categoric 6-1, 6-1, urmând să evolueze în penultimul act contra letonei Anastasija Sevastova.