SIMONA HALEP – ASHLEIGH BARTY 6-4, 6-1. Simona se califică în finala Rogers Cup

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a trecut de australianca Ashleigh Barty, 22 de ani, locul 16 WTA, scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în finala Rogers Cup.

11 aug. 2018, 12:18
SIMONA HALEP – ASHLEIGH BARTY 6-4, 6-1. Simona se califică în finala Rogers Cup

Simona Halep, liderul WTA, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului Rogers Cup, de la Montreal, cu premii totale de 2,8 milioane de dolari. Halep a trecut în semifinale de sportiva australiană Ashleigh Barty, locul 16 WTA şi favorită 15, scor 6-4, 6-1, şi duminică va juca pentru al treilea său trofeu din acest an.

Românca a câştigat meciul cu Barty într-o oră şi zece minute.

Ea şi-a adjudecat primul set în 37 de minute, scor 6-4, după ce a făcut de două ori break, în timp ce adversara sa a câştigat o dată pe serviciul româncei.

În setul al doilea, de 33 de minute, Simona Halep a fost mai categorică, impunându-se cu 6-1, reuşind şi trei breakuri.

În finală, Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului Sloane Stephens (SUA, locul 3 WTA)  – Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA). Simona Halep conduce cu 6-2 în confruntările directe cu Stephens şi are 2-4 la general cu Svitolina.

Premiul pentru câştigătoarea turneului de la Montreal este de 519.480 de dolari şi 900 de puncte. Învinsa din finală va primi 252.425 de dolari şi 585 de puncte.

Pentru Halep este a cincea finală din acest an, după cele de la Shenzhen, Roland Garros – ambele câştigate, Australian Open şi Roma – pierdute.

Anul trecut, Halep a jucat în semifinale la Rogers Cup, când competiţia s-a disputat la Toronto. Ea a câştigat ediţia din 2016 a acestui turneu, tot la Montreal, iar în 2015 a pierdut în finală, în faţa elveţiencei Belinda Bencic, după ce a abandonat în decisiv.

HALEP – BARTY LIVE VIDEO AICI, PE DIGI SPORT 2: 6-4, 6-1

SIMONA HALEP – ASHLEIGH BARTY 6-1, victorie categorică în semifinalele Rogers Cup.

SIMONA HALEP – ASHLEIGH BARTY 6-4, Simona se impune fără mari probleme în primul set

Darren Cahill, antrenorul liderului WTA, a încărcat o imagine pe Instagram în care o felicită pe Simona pentru performanța reușită. 

simona halep

„Sprintând către Turneul Campioanelor de la Singapore. Bine lucrat, Simo! Te-ai calificat pentru al 5-lea an consecutiv. Un efort remarcabil”, a scris Cahill în descrierea imaginii. 

UPDATE 20:05 – Jucătoarele sunt deja pe teren şi se încălzesc pentru meciul care va decide prima finalistă de la Rogers Cup. 

SIMONA HALEP – ASHLEIGH BARTY LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: La conferința de presă de după jocul cu Garcia, Simona a răbufnit: „Dacă vă uitați la program, cred că sunt jucătoarea cu cel mai prost program într-o săptămână. Asta se întâmplă la aproape fiecare turneu. Cred că cei de la WTA sunt puțin supărați pe mine. Mereu sunt pusă foarte târziu în program. Sunt foarte supărată din cauza asta. Dacă verificați programul acestui turneu, și al altora, veți vedea ce e corect și ce nu e corect!

Adversara mea are deja 6 ore de când e la hotel și se odihnește. Eu tocmai am terminat meciul și acum sunt la conferință. Voi ajunge din nou foarte târziu la hotel.

Nu vorbesc cu alte jucătoare, despre asta. E doar legat de mine. Vorbesc cu cei din echipa mea. Și ei sunt supărați. Nu m-am plâns niciodată de program. Nu mă plâng niciodată de nimic. Dar azi mi-a ajuns”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

SIMONA HALEP – ASHLEIGH BARTY LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: ÎN DIRECT la Digi Sport 2, Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Montreal, dotat cu premii totale de 2,82 milioane dolari americani, după o victorie cu 7-5, 6-1în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia.  Pentru un loc în ultimul act, sportiva noastră o va întâlni diseară, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 2, pe australianca Ashleigh Barty (22 ani, 16 WTA), cap de serie numărul 15, victorioasă în sferturi cu 6-3, 6-1 în faţa olandezei Kiki Bertens (26 ani, 18 WTA). 

Halep (26 ani) s-a impus în fața lui Caroline Garcia într-o oră şi 29 de minute în disputa cu numărul şase mondial (24 ani) şi va juca a patra sa semifinală consecutivă la Rogers Cup. În 2015 (Toronto) a abandonat în finala cu elveţianca Belinda Bencic, în 2016 (Montreal) a învins-o în finală pe americanca Madison Keys, iar în 2017 (Toronto) s-a înclinat în semifinala cu ucraineanca Elina Svitolina, după ce în sferturi trecuse chiar de Garcia, cu 6-4, 6-2. 

Halep şi-a asigurat un cec de 126.450 dolari şi 350 de puncte WTA.

Ashleigh Barty, 22 de ani, din Australia, este pe locul 16 WTA și a fost considerată una dintre cele mai bune junioare. În acest 2018 a început să confirme așteptările de la ea. În 2014, la vârsta de 18 ani, când era deja o prezență obișnuită pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam, Ashleigh Barty a luat o decizie surprinzătoare. A luat o pauză și, timp de doi ani, nu a mai participat la competiții.