Simona Halep, sezon catastrofal. A treia înfrângere la rând în circuitul ATP, a fost eliminată şi de la Wuhan

Simona Halep a pierdut cu 0-6, 5-7 în turul secund al turneului de la Wuhan, în faţa jucătoarei slovace Dominika Cibulkova.

25 sept. 2018, 10:09
Simona Halep, sezon catastrofal. A treia înfrângere la rând în circuitul ATP, a fost eliminată şi de la Wuhan

Simona Halep n-a mai câştigat niciun meci din data de 19 august, când a învins-o pe Sabalenka în semifinale la Cincinnati. A urmat înfrângerea cu Kiki Bertens, din finală, apoi eliminarea din turul I de la US Open, pentru ca marţi seara să rateze şi debutul în Asia, 0-6, 5-7 cu Dominika Cibulkova.

Halep, care şi anul trecut pierduse în turul secund, s-a înclinat după o oră şi 24 de minute.

Simona Halep a făcut figuraţie pur şi simplu în primul set, cedat la zero, după doar 29 de minute, în faţa agresivei Cibulkova, românca reuşind să obţină doar 8 puncte, două pe serviciul său.

Halep, la primul său meci după o lună de pauză (precedenta partidă a fost în primul tur la US Open) s-a confruntat cu probleme medicale la spate, cerând intervenţia medicului la 0-5.

Cibulkova a început excelent şi actul al doilea, conducând cu 2-0, dar apoi Simona a avut un reviriment. După o nouă intervenţie a medicului, din cauza unor probleme la coapsa stângă, Halep a reuşit să întoarcă scorul şi să conducă apoi cu 4-2. Cibulkova a egalat, 4-4, dar Halep a reuşit un nou break (5-4), dar nu a fructificat avantajul şi Cibulkova a reuşit să egaleze din nou şi în cele din urmă să obţină victoria.

Cu procentaje pe propriul serviciu de 33%, respectiv 37%, Halep nu putea emite pretenţii în faţa unei adversare redutabile de genul slovacei.

Halep va primi un cec de 14.745 dolari şi 60 de puncte WTA.

Halep este condusă acum de Cibulkova cu 5-2 la partidele directe, şi precedentul meci încheindu-se cu victoria slovacei, în 2016, la Turneul Campioanelor, cu 6-3, 7-6 (5).