SIMONA HALEP – EKATERINA MAKAROVA 6-1, 6-0, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, calificare facilă în turul al doilea la Madrid Open, scor 6-1, 6-0, cu Ekaterina Makarova.
Filip Stan
06 mai 2018, 06:07
SIMONA HALEP - EKATERINA MAKAROVA 6-1, 6-0, victorie fulgerătoare la Madrid

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 WTA, calificându-se în turul al doilea al Madrid Open

Halep a început în viteză apărarea trofeului la Madrid. Liderul WTA a surclasat-o pe Makarova, la fel cum a făcut-o şi în februarie, turul I, la Doha, când s-a impus cu 6-3, 6-0.

Agresivă şi precisă, cu un bun serviciu, românca a câutat şi reuşit să o mişte stânga-dreapta pe adversară şi să o ţină cât mai departe de linia de fund a terenului, cu mingi lungi. Supusă la o astfel de presiune de la început, Makarova a comis numeroase erori (30, faţă de opt Halep) şi nu a găsit soluţii pentru a i se opune Simonei Halep.

Doar un ghem a cedat jucătoarea din Constanţa, pe popriul serviciu, la 2-0, în primul set. Au urmat zece ghemuri câştigate la rând de Halep, după primele patru setul I intrându-i în palmares, după 22 de minute, iar după următoarele şase, meciul, în 51 de minute.

Simona Halep este a treia jucătoare din România în turul al doilea la Madrid, după Irina Begu, locul 36 WTA şi Sorana Cîrstea, locul 35 WTA. A patra româncă de pe tabloul principal de simplu, Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA, va evolua şi ea, duminică, în prima manşă, împotriva rusoaicei Maria Şarapova, locul 53 WTA.

În faza următoare, Halep va întâlni o jucătoare belgiană, pe Elise Mertens, locul 19 WTA şi 19 victorii în 25 de meciuri disputate în 2018, sau pe Alison Van Uytvanck, locul 48 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 36.775 de euro şi cu 65 de puncte WTA.

Cum a decurs scorul: 

Halep – Makarova 6-1, 5-0 Simona nu mai cedează niciun game

Cîrstea – Siniakova 6-4, 2-6, 6-4. VICTORIE CÎRSTEA! Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund de la Madrid, după ce a fructificat a doua minge de meci de care a avut parte.

Halep – Makarova 6-1, Simona se impune lejer în primul set.

Halep – Makarova 5-1, Simona e de neoprit, totul îi iese perfect

Halep – Makarova 3-1, Simona se menţine la distanţă de două game-uri

Halep – Makarova 2-1. Rusoaica a reuşit re-break-ul, după un game cu un singur punct câştigat de româncă.

Halep – Makarova 2-0. Simona a realizat primul break al partidei, la 0.

UPDATE: Meciul dintre cele două va fi al doilea al zilei pe Terenul Principal de la Caja Magica şi va începe nu mai devreme de ora 14:00 (ora României). Duelul e programat după cel dintre Caroline Wozniacki şi Daria Gavrilova

UPDATE: Simona Halep va evolua pe arena „Manolo Santana”, după 13:30, iar campioana ultimelor două ediţii are un test destul de dificil. Ekaterina Makarova nu se află în cea mai bună formă, dar rusoaica a demonstrat de multe ori că are calităţile necesare pentru a produce surprize de proporţii. Istoria meciurilor directe este de partea lui Halep, scor 4-2.

Blockbusterul dintre Buzărnescu şi Şarapova va începe după duminică la 15:00, pe terenul „Arantxa Sanchez”. Cele două jucătoare au un stil unic în circuit, iar cel mai important e că Mihaela vine în capitala Spaniei cu moralul ridicat după ce a ajuns în finala de la Praga.

UPDATE. Americancele Venus Williams, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, şi Coco Vandeweghe, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, au fost eliminate, sâmbătă, în primul tur al Madrid Open.

Williams a fost învinsă, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3, de Anett Kontaveit din Estonia, locul 29 WTA, într-o oră şi 54 de minute. Americanca era pe partea de tablou a Simonei Halep, locul I WTA, pe care o putea întâlni în semifinale.

Coco Vandeweghe, care a eliminat-o pe Halep în sferturi la Stuttgart, a pierdut, cu scorul de 5-7, 0-6, meciul disputat în prima manşă cu jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 22 WTA. Partida a durat o oră şi 27 de minute.

Vandeweghe era pe partea de tablou a favoritei numărul 2, daneza Caroline Wozniacki.

Cea mai mare supriză a primei zile a produs-o Irina Begu, locul 36 WTA, care a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră şi 25 de minute. Şi Ostapenko era pe partea de tablou a danezei Wozniacki.

Simona Halep – Ekaterina Makarova LIVE VIDEO&TEXT. Simona Halep îşi începe ediţia din 2018 a turneului de la Madrid, în direct la Digi Sport 2. Cea mai bună jucătoare a lumii o va întâlni pe Ekaterina Makarova (29 de ani, locul 32 WTA).

Meciul dintre cele două va fi al doilea al zilei pe Terenul Principal de la Caja Magica şi va începe nu mai devreme de ora 14:00 (ora României). Duelul e programat după cel dintre Caroline Wozniacki şi Daria Gavrilova

Constănţeanca de 26 de ani a mai întâlnit-o o dată în acest an pe Makarova, la Doha, unde s-a impus cu un categoric 6-3, 6-0 în turul secund.

„E o adversară dificilă pentru că este şi stângace. Pentru primul tur este un tablou greu, dar am jucat cu ea acum câteva săptămâni, la Doha, şi ştiu ce trebuie să fac. Fiecare meci e însă diferit, aşa că o să mă pregătesc, mă antrenez bine şi sper să fiu bine la meci”, a declarat liderul clasamentului WTA.

În total, cele două au fost adversare de şase ori, iar Halep are patru victorii.

Halep nu este singura româncă pe care o vom vedea duminică în capitala Spaniei. Sorana Cîrstea va deschide ziua pe terenul 6, împotriva cehoaicei Katerina Siniakova, în timp ce finalista de la Praga, Mihaela Buzărnescu, va juca împotriva Mariei Sharapova, al treilea meci de pe terenul Arantxa Sanchez, în jurul orei 14:30-15:00.

Constănţeanca de 26 de ani a mai întâlnit-o o dată în acest an pe Makarova, la Doha, unde s-a impus cu un categoric 6-3, 6-0 în turul secund.

„E o adversară dificilă pentru că este şi stângace. Pentru primul tur este un tablou greu, dar am jucat cu ea acum câteva săptămâni, la Doha, şi ştiu ce trebuie să fac. Fiecare meci e însă diferit, aşa că o să mă pregătesc, mă antrenez bine şi sper să fiu bine la meci”, a declarat liderul clasamentului WTA.

În total, cele două au fost adversare de şase ori, iar Halep are patru victorii.

Poate pierde numărul 1 WTA

Simona Halep va avea 27 de săptămâni petrecute ca număr unu mondial, dar această performanţă ar putea fi oprită după turneul de la Madrid. Caroline Wozniacki o poate detrona pe românca de 26 de ani, iar mai jos vă prezentăm scenariile în care daneza ar ajunge cea mai bună jucătoare a lumii.

Vestea proastă pentru Simona este că daneza depinde numai de ea în această luptă, susţine site-ul WTA. Dacă va câştiga întrecerea, atunci ea va ajunge automat pe prima poziţie, fără să o intereseze rezultatul lui Halep. Anul trecut, Simona a câştigat competiţia, iar „Caro” a fost eliminată în turul 2.

În cazul în care Halep va fi învinsă în primul tur de la Caja Magica de Ekaterina Makarova, atunci campioana de la Australian Open are nevoie de accederea în semifinale pentru a ajunge numărul 1.

Dacă Halep va câştiga meciul cu Makarova, atunci Wozniacki trebuie să prindă finala la turneul patronat de Ion Ţiriac. Acolo, ea s-ar putea întâlni tocmai cu sportiva din Constanţa. Cele două ar juca cu miza directă a locului 1.

Declaraţia Karolinei Pliskova

Simona Halep e principala favorită la câştigarea turneului de la Madrid, care va fi transmis în direct la Digi Sport 2. Cea mai bună jucătoare a lumii le-a speriat pe adversare. Karolina Pliskova (6 WTA) speră ca altcineva să câştige turneul, după ce trofeul a ajuns în România, în ultimii doi ani.

„Pentru mine, Simona va fi foarte periculoasă aici. A câştigat turneul în ultimii doi ani. Cred că îi place turneul, îi plac condiţiile. E o suprafaţă rapidă, un fel de turneu indoor. Sper că va exista cineva care să o bată în acest an. Sper să fiu eu aceea”, a comentat Pliskova, pentru site-ul WTA.

A trecut peste problemele musculare

Simona Halep a vorbit despre accidentarea pe care a avut-o în meciul disputat la Stuttgart împotriva Magdalenei Rybarikova. Cea mai bună jucătoare a lumii a avut probleme musculare în primul set şi a cerut ajutorul fizioterapeutului.

Înainte de debutul la ediţia din 2018 a turneului de la Madrid, sportiva de 26 de ani vorbeşte despre desele accidentări pe care le-a suferit în ultima perioadă.

„Când e vorba de probleme musculare, eşti îngrijorat pentru că lucrurile se pot agrava. Poate fi mai rău, dar am avut trei zile libere după turneul de la Stuttgart. Am avut un tratament şi mă simt bine. Nu am jucat niciun meci şi nu ştiu, dar nu simt dureri în acest moment”, a comentat Simona, conform tennisworldusa.org.

Traseu dificil la Madrid

Dacă o va învinge pe Makarova, Halep va evolua în turul secund împotriva câştigătoarei dintre Alison van Uytvanck şi Elise Mertens. Mai departe, printre adversarele posibile ale Simonei se numără Madison Keys (turul 3), Karolina Pliskova sau Viktoria Azarenka (în sferturi) şi Garbine Muguruza (semifinale).

Halep ar putea să le întâlnească abia în finală pe jucătoarele puternice de pe cealaltă jumătate a tabloului: Caroline Wozniacki sau Elina Svitolina.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: temperaturi caniculare și precipitații variate
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?