WTA Madrid. Simona Halep, calificare în optimi, la a şasea minge de meci. Următoarea sa adversară va fi din familia Pliskova

SIMONA HALEP a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-0, 6-3, marţi după-amiază, în runda secunda a turneului de la Madrid.

08 mai 2018, 09:33
WTA Madrid. Simona Halep, calificare în optimi, la a şasea minge de meci. Următoarea sa adversară va fi din familia Pliskova

SIMONA HALEP s-a calificat fără probleme în turul trei la Madrid, după doar 73 de minute de joc. Primul set a fost fără istoric, 6-0 pentru numărul 1 mondial, în doar 22 de minute, şi doar în partea secundă belgianca i-a pus ceva probleme, însă şi aici românca a păstrat tot timpul o marjă de siguranţă, iar scorul setului doi a fost 6-3.

De fapt, Simonei i-a fost ceva mai greu să închidă meciul, ea reuşind break-ul care a pus capăt partidei abia la a şasea minge de meci.

Următoarea adversară a lui Halep va fi cehoaica Kristina Pliskova, sora mai slab clasată a Karolinei, care a eliminat-o cu 7-5, 6-2 pe iberica Sara Sorribes Tormo. Simona Halep a învins-o clar în cele două partide jucate până acum pe Kristina Pliskova, 6-1, 6-2, în turul I la Madrid, anul trecut, şi 6-4, 6-4, în turul al doilea la Indian Wells, anul acesta.

Calificarea în optimi este recompensată la Madrid cu un premiu de 77.575 de euro şi cu 120 de puncte WTA.