SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 1-6, 0-6: Înfrângere grea în finala de la Cincinnati

Simona Halep a ratat încă o dată șansa de a urca pe primul loc în clasamentul WTA. Românca a pierdut de o manieră categorică finala turneului Premier 5 de la Cincinnati, fiind învinsă în minimum de seturi de Garbine Muguruza, scor 1-6, 0-6, la capătul unui meci care a durat doar 57 de minute.

20 aug. 2017, 13:39
SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 1-6, 0-6: Înfrângere grea în finala de la Cincinnati

UPDATE: „Mulţumesc fanilor pentru sprijin, azi Garbine Muguruza a jucat mult mai bine, îmi pare rău pentru acest meci, voi reveni anul viitor să joc mai bine”, a declarat Halep la festivitatea de după meci.

Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut duminică finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, fiind învinsă, cu scorul de 6-1, 6-0, de spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA. În acelaşi timp, Halep a ratat ocazia de a urca în premieră pe locul 1 WTA. Între ea şi Karolina Pliskova, actualul lider mondial, sunt doar cinci puncte. Românca va fi cap de serie numărul 2 la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Halep nu a avut şanse în faţa unei sportive care a abordat meciul cu încredere, agresivitate, şi risc. Jucătoarea română a jucat perpendicular, scurt, fără unghiuri deschise, cu erori comise din poziţii avantajoase, în timp ce Muguruza a evoluat „invers” faţă de rivală.

Setul I a avut un singur sens, către spaniolă. Doar un ghem luat de Halep, la 0-3, pe propriul serviciu. Cu 6-1, în 23 de minute, Muguruza a luat un avans psihologic important. Partida a curs în aceeaşi direcţie în setul secund. Dar la 0-3, cu două break-uri împotrivă, Halep a făcut un ghem bun pe serviciul adversarei. A fost un ghem cu şapte egalităţi, două mingi de rebreak, şi o durată de peste 12 minute. Spaniola l-a câştigat şi a terminat, practic, meciul. Cu 6-0, în al doilea set, după 56 de minute, Muguruza a câştigat turneul de la Cincinnati. 

Halep a fost pentru a treia oară în acest an la o victorie de locul 1 WTA, după ce a ratat oportunităţi similare în finala de la Roland Garros şi în sferturile de finală de la Wimbledon.

Câştigătoarea turneului Western&Southern Open primeşte 522.450 de dolari şi 900 de puncte WTA, iar finalista 260.970 de dolari şi 585 puncte WTA.

Pentru Halep, finala de la Cincinnati a fost a 26-a din carieră şi a patra din acest an. Ea are în palmares 15 titluri câştigate în circuitul profesionist.

Titluri WTA de simplu: 15 – Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 11 – Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Simona Halep a ajuns anul trecut în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).

Halep va evolua în continuare la US Open, ultimul Grand Slam al anului (28 august – 10 septembrie).

1-6, 0-6, înfrângere grea pentru Simona Halep.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA, finala de la Cincinnati: 1-6, 0-3, dezastru şi în setul al doilea

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 1-6 în 23 de minute, Simona nu a intrat în meci…

UPDATE : Simona Halep – Garbine Muguruza 1-5, două duble greşeli în game.

UPDATE  Simona Halep – Garbine Muguruza 1-3. Primul game câștigat de Simona Halep! Am avut parte de schimburi lungi în acest al 4-lea game al finalei. Simona întârzie să arunce lovituri decisive, preferând să trimită pe centru, dar se poate observa un plus de agresivitate de partea sa. Apar și greșelile de partea adversarei din Spania, care a și alunecat pe finalul unui punct adjudecat de Halep.

UPDATE Simona Halep – Garbine Muguruza 0-3. Game câștigat la 15 de jucătoarea din Spania, care l-a încheiat cu o minge pe linia de fund, la care Simona a cerut challenge fără succes.

UPDATE  Simona Halep – Garbine Muguruza 0-2. Break reușit de Muguruza! Halep a fost agresivă la începutul game-ului, dar rolurile s-au inversat pe parcurs și Muguruza a atacat mai mult, venind la fileu după lovituri care au pus-o în dificultate pe Simona.

UPDATE: Darren Cahill, mulţumit de Simona, crede că va avea un meci de cinci stele cu Muguruza

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, speră ca eleva sa să fructifice şi a treia şansă de a deveni lider mondial, în finala din această seară cu Garbine Muguruza.

„Chiar şi dacă nu va reuşi de această dată, va mai avea şanse. A avut un an grozav şi ne dorim să ne iasă acum. Mai mult decât atât, este finala unui turneu mare, Cincinnati, a pierdut finala de aici în urmă cu câţiva ani cu Serena, a pierdut în semifinale anul trecut cu Kerber, aşa că a avut câteva şanse. Este din nou într-o finală, o voi lăsa să se bucure de asta. A jucat un tenis foarte bun, nu trebuie să vorbim, ştie ce are de făcut, dar mai important este că ea este hotărâtă să câştige încă un trofeu, să iasă şi să joace cel mai bun tenis al ei. Dacă joacă aşa va fi greu de bătut, dar şi Garbine Muguruza joacă un tenis încântător”, a spus australianul

Până acum, Halep, 25 de ani, și Muguruza, 23 de ani, s-au duelat de trei ori, iar iberica are două victorii, la Wuhan, 2014, și în Fed Cup, în 2015. Simona a câștigat ultimul meci, în 2015, la Stuttgart.

Pentru a ajunge în finală, Muguruza a trecut de Haddad Maia, Keys, Kuznetsova și Pliskova. Halep le-a învins pe Townsend, Sevastova, Konta și Stephens.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA ONLINE STREAMING, LIVE VIDEO finala de la Cincinnati: Finală pentru istorie. Simona Halep, la un meci de locul 1 WTA: „Poate va fi rândul meu

Simona Halep poate scrie astăzi, în direct la Digi Sport, o nouă pagină de istorie. Calificată pentru a doua oară în ultimii trei ani în finala de la Cincinnati, românca are nevoie de victorie în faţa Garbinei Muguruza pentru a deveni numărul 1 mondial.

Campioana de la Wimbledon nu va fi însă o pradă uşoară. Iberica a învins-o de două ori până acum – în 2014, la Wuhan, şi un an mai târziu în România, la meciul de la Galaţi din Fed Cup.

„De ce a trebuit să îmi aminteşti că m-a învins de două ori pe hard? Poate acum va fi rândul meu, nu se ştie niciodată”, e optimistă constănţeanca.

Presiunea e mare pe umerii Simonei. A doua jucătoare a lumii a mai avut şansa de a deveni lider mondial de două ori în acest an – în finala de la Roland Garros şi în sferturi la Wimbledon. A cedat însă de fiecare dată.

„Vom vedea dacă va fi noroc sau va fi experienţă din nou. Îmi doresc să ajung acolo, însă nu trebuie să fiu disperată după acest lucru pentru că, dacă voi merita, voi fi acolo. Vom vedea. Am mai multă experienţă, nu mă mai gândesc aşa de mult, bineînţeles că e aceeaşi emoţie, fiind acolo aproape, dar sunt sigură că, dacă o să merit, o să fiu într-o zi acolo”, a mai spus Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Halep s-a şi antrenat în ultima perioadă cu Muguruza, pe care o consideră favorită în partida din această seară.

„Nu este uşor pentru că tot timpul pune presiune, dar este bine că m-am antrenat contra ei, am simţit un pic nivelul ei de joc, însă una e la antrenament şi alta e la joc. Vom vedea”, a declarat Simona.

Dacă va pierde în faţa Muguruzei, Simona Halep va rămâne în spatele locului 1 WTA, Karolina Pliskova, la numai cinci puncte.

„Pot să zic că este şi un pic supărător, dar este şi plăcut să ştiu că sunt la cinci puncte de locul 1 mondial”, a mai afirmat românca.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA ONLINE STREAMING, LIVE VIDEO finala de la Cincinnati:

Garbine Muguruza este prima adversară din top 10 WTA pe care Simona Halep o înfruntă într-o finală nu numai în 2017, ci și în ultimul an calendaristic (ultimele 52 de săptămâni). În toată cariera, reprezentanta noastră a jucat 7 finale contra unor jucătoare din top 10 WTA, cu următorul bilanț: două victorii și cinci înfrângeri!

Dacă o va învinge pe Garbine Muguruza, Simona Halep va deveni prima jucătoare de tenis din România care va ocupa locul 1 WTA. În tenis, țara noastră a avut un lider mondial, dar la masculin (Ilie Năstase, în 1973). În prezent, constănțeanca are 6385 de puncte și se află la numai 5 puncte în spatele Karolinei Pliskova, actualul număr 1. O victorie, astăzi, va face ca punctajul Simonei să urce la 6.700.

 Halep     vs.     Muguruza

1,68 m     înălțime     1,82 m

dreapta     mâna folosită     dreapta

2006     profesionistă din     2011

15     titluri WTA     4

0     Mari Șlemuri     2

18.870.480 dolari     total bani     13.954.897 dolari

3.409.692 dolari     bani în 2017     3.871.732 dolari

394     total victorii     304

35     victorii în 2017     34

180     total înfrângeri     151

11     înfrângeri în 2017     15

“Înaintea partidei i-am scris fratelui meu un SMS, în care l-am întrebat «Este adevărat că voi fi la cinci puncte de locul 1, dacă înving azi». El mi-a zis că da. «Incredibil! Îți dai seama, doar cinci puncte!», am replicat eu. Este un obiectiv să devin numărul unu mondial. Acum am o șansă mare să-l ating, însă dacă ar fi să aleg, aș prefera un titlu de Mare Șlem”, a declarat Simona Halep, după ce a învins-o în semifinale pe Sloane Stephens cu 6-2, 6-1.

Halep a ratat două șanse să devină lider WTA în 2017

 Meciul de astăzi cu Garbine Muguruza va fi a treia oportunitate de a deveni lider WTA pentru Simona Halep, care le-a irosit pe celelalte două. Prima ocazie a avut-o în finala de la Roland Garros, dar a fost învinsă de Jelena Ostapenko; a doua, în sferturile de la Wimbledon, unde a cedat în fața Johannei Konta. “Acum e a treia oară. Ori va fi cu noroc, ori doar o altă experiență. Vom vedea. Dacă nu se va întâmpla acum, se va întâmpla altădată, poate chiar săpătămâna viitoare”, a afirmat reprezentanta noastră.

Muguruza a câștigat ambele dueluri pe hard

Simona Halep are palmares negativ cu Garbine Muguruza, câștigând o singură partidă din cele trei jucate contra spaniolei: în 2015, la Stuttgart, pe zgură (3-6, 6-1, 6-3). Adversara de astăzi a triumfat în celelalte două meciuri, ambele pe hard, suprafața pe care se joacă și la Cincinnati: în 2014, la Wuhan (2-6, 6-2, 6-3), și în 2015, în Fed Cup (6-4, 6-3).

“A trecut mult timp de când n-am mai înfruntat-o pe Halep, dar ea joacă foarte acum. E foarte puternică, un adversar solid”, a declarat Garbine Muguruza. Teoretic, spaniola are un ascendent moral asupra lui Halep și datorită faptului că anul acesta a câștigat al doilea turneu de Mare Șlem din carieră (Wimbledon), în timp ce reprezentanta noastră a pierdut, tot anul acesta, a doua finală de Mare Șlem disputată (Roland Garros). “Sunt de acord că victoria de la Wimbledon mi-a dat mai multă încredere”, a mărturisit Muguruza.

HALEP – MUGURUZA LIVE FINALA tenis Cincinnati. ONLINE STREAM Digi – VIDEO. Românca Simona Halep, favorita numărul 2, o va înfrunta pe spaniola Garbine Muguruza în FINALA turneului WTA de la Cincinnati (SUA), duminică, de la ora 21:00, LIVE VIDEO pe DIGI SPORT.

HALEP – MUGURUZA LIVE FINALA tenis Cincinnati. ONLINE STREAM Digi – VIDEO. Jucătoarea română de tenis Simona Halep poate urca pe prima poziţie a clasamentului WTA, în cazul unei victorii în finala turneului de la Cincinnati (SUA), în faţa spaniolei Garbine Muguruza, campioana de la Wimbledon. 

HALEP – MUGURUZA LIVE FINALA tenis Cincinnati. ONLINE STREAM Digi – VIDEO. Românca, în vârstă de 25 ani, va avea însă o misiune dificilă în faţa spaniolei Garbine Muguruza, a cărei încredere a sporit considerabil după succesul de la Wimbledon, din luna iulie, când a cucerit al doilea titlu de Mare Şlem din cariera sa. Spaniola a reuşit să o învingă în semifinale la Cincinnati pe Karolina Pliskova, în faţa căruia suferise anterior şase înfrângeri consecutive în circuitul feminin. 

HALEP – MUGURUZA LIVE FINALA tenis Cincinnati. ONLINE STREAM Digi – VIDEO. Garbine Muguruza (23 ani), jucătoare născută în Venezuela, conduce cu 2-1 în confruntările cu Simona Halep, însă cele două finaliste nu s-au mai întâlnit din 2015. 

Ultima partidă dintre Halep şi Muguruza a avut loc în urmă cu doi ani, pe zgură, în optimile de finală la Stuttgart, unde românca s-a impus în trei seturi, 3-6, 6-1, 6-3. 

Câştigătoarea turneului de la Cincinnati, de categoria WTA Premier 5, va primi un cec în valoare de 522.450 dolari şi 900 de puncte WTA, în timp ce învinsa din finală va pleca acasă cu 260.970 dolari şi 585 puncte WTA. 

Halep a pierdut finala la Cincinnati în 2015, în faţa Serenei Williams, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, învinsă de Angelique Kerber.