SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-2, 6-4. Simona este noul nr. 1 mondial, premieră în istoria tenisului românesc

SIMONA HALEP a trecut în două seturi de JELENA OSTAPENKO, jucătoarea care în acest an a învins-o în finala de la Roland Garros, şi a devenit prima româncă din istorie ajunsă pe cea mai înaltă poziţie în clasamentul WTA.

06 oct. 2017, 22:05

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing, China, după ce a trecut de letona Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4. Simona, 26 de ani, va fi, începând de luni, noul număr 1 WTA, depășind-o pe Garbine Muguruza. Este prima jucătoare din România care ocupă această poziție! „Mulţumesc China, am avut meciuri senzaţionale aici, sunt foarte emoţionată”, au fost primele cuvinte ale Simonei după victoria de sâmbătă,  după care a mulţumit, ca la Oscaruri, tuturor apropiaţilor, neuitându-l nici pe antrenorul Daren Cahill. Organizatorii turneului din China au intuit victoria Simonei şi i-au oferit la final un imens aranjament floral din trandafiri în forma cifrei 1, locul pe care Simona Halep îl va ocupa de luni în clasamentul WTA.

Simona Halep: „Mulţumesc familiei şi susţinătorilor, este o zi specială”. Prima reacţie pe Facebook

Simona Halep a pus în scenă pe National Tennis Stadium din Beijing acelaşi joc inteligent, aceeaşi siguranţă la serviciu, ca în întreaga săptămână. Loviturile ei au punctat atunci când a trebuit, defensiva ei nu a fost una oarbă, un zid care dă mingea înapoi, ci una care pregătea atacul decisiv.

Calmă, relaxată, românca a dominat psihic partida, nu s-a lăsat copleşită de acel loc 1 WTA, care de trei ori în acest an a făcut-o să-şi piardă cumpătul în momentele decisive, în care s-a aflat în preajma lui. Victoria de sâmbătă a fost una a minţii, a echilibrului, înainte de a fi una a tenisului, mai elaborat, mai bogat tehnic decât al letonei.

L’Equipe: „Simona Halep, noua regină din topul WTA”

Ostapenko a venit pe arena centrală cu singurul ei joc, cel al riscului cu orice preţ. Până acum i-a funcţionat, dar în faţa „noii” Simona Halep, nu. Letona a căutat ca de obicei liniile terenului, însă mingea nu a mai ascultat-o şi s-a dus de multe ori dincolo de ele sau s-a oprit în fileu. Când a găsit un unghi deschis, Halep a răspuns cu unul mai bun, când a pus mingea pe linie, Simona a returnat-o tot pe linie, dar mai bine, când a încercat să aştepte ea greşeala adversarei, jucătoarea română nu a făcut-o. Siguranţa şi precizia Simonei Halep au strecurat îndoiala în mintea letonei, care a devenit apoi o pradă uşoară.

Ilie Năstase, fost nr. 1 mondial la băieţi, avertisment pentru Simona Halep: Problema e că de acum toate vor s-o bată pe ea

 

Halep a început meciul cu un break la 0, pe fondul greşelilor consecutive ale Jelenei Ostapenko, l-a consolidat şi păstrat cu serviciul până la 4-2. La acest scor, Halep a câştigat un ghem lung, de peste 10 minute, pe serviciul adversarei şi imediat a făcut 6-2, după 39 de minute.

Setul seund a fost mai echilibrat. Halep a obţinut break-ul la scorul de 2-2, dar au urmat singurele momente din meciul de sâmbătă, în care concentrarea şi răbdarea ei au părut că se clatină. Ostapenko a reuşit două ghemuri la rând, dar românca şi-a recăpătat echilibrul repede şi nu a mai lăsat nimic până la final, scor 6-4, după o oră şi 15 minute.

Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep: „Aștept cu nerăbdare Turneul Campioanelor”

Organizatorii China Open i-au făcut o surpriză după meci, oferindu-i un „1” din trandafiri, într-o frumoasă festivitate.

Halep va evolua, duminică, în finala China Open, împotriva Petrei Kvitova din Cehia sau a Carolinei Garcia din Franţa.

Calificarea în finală este recompensată cu 636.300 de dolari şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 1,27 milioane de dolari şi 1.000 de puncte WTA. În acest moment, românca are 40 de puncte în plus faţă de fostul lider WTA, spaniola Garbine Muguruza.

Halep a fost pentru a patra oară la un meci de locul 1 mondial. Ea a ratat trei ocazii până în prezent, în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în faţa Johannei Konta, şi în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.

Primul telefon dat de Simona Halep: „Tată, am reușit!” Reacţia emoţionantă care a urmat

Simona Halep şi-a „achitat” toate datoriile la China Open: a obţinut prima victorie în faţa Mariei Şarapova, apoi a învins-o clar pe Daria Kasatkina, după ce fusese întrecută la fel de clar săptămâna trecută, la Wuhan. Însă Ostapenko era prima pe listă, după ce letona a privat-o de cele mai importante performanţe ale carierei, titlul la Roland Garros şi locul 1 WTA.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO 6-2, 6-4: 

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 5-4, Simona serveşte pentru câştigarea meciului

HALEP – OSTAPENKO DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE 6-2, 3-2, Halep reuşeşte break-ul.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 1-1, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, Simona câştigă primul set

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 5-2, Simona serveşte pentru câştigarea primului set.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 4-2, Simona îşi câştigă serviciul la avantaje.

Halep – Ostapenko 3-2, letona îşi câştigă uşor serviciul.

Halep – Ostapenko 3-1, Simona îşi face serviciul.

 Halep – Ostapenko 2-1, letona face primul punct pe serviciu.

 Halep – Ostapenko 2-0. Încă un game foarte bun al Simeonei pe propriul serviciu, în care a revenit de la 15-30. Nervii letonei au cedat deja. Ostapenko a aruncat racheta la finalul game-ului. 

 Break Halep! Halep – Ostapenko 1-0. Început perfect al româncei, cu un break la 0.

 A început semifinala de la Beijing, dintre Simona Halep şi Jelena Ostapenko, cu jucătoarea din Letonia la serviciu. 

Turneul de la Beijing îi oferă Simonei Halep o nouă şansă de a se revanşa. După ce a învins-o pentru prima oară în carieră, în optimi, pe Maria Sharapova, şi a trecut clar în sferturi de cea care o eliminase la ultimul turneu, de la Wuhan, Daria Kasatkina, Halep o înfruntă în semifinale pe Jelena Ostapenko, sâmbătă, de la 09.30, în direct la Digi Sport 2.

Letona este cea care i-a barat drumul Simonei Halep spre primul trofeu de Grand Slam al carierei şi spre locul 1 mondial, în finala din acest an de la Roland Garros. Ostapenko s-a impus în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-3, în singura confruntare directă de până acum dintre cele două.

Jelena Ostapenko a mai cucerit un titlu în acest an, la penultimul turneu la care a participat, la Seul, după o finală cu Johanna Larsson.

HALEP – OSTAPENKO DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE 

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING DIGI SPORT. Deşi are ascendentul victoriei de la Paris şi traversează o formă extraordinară – 11 victorii în ultimele 12 meciuri -, Ostapenko o vede favorită pe Halep, înaintea celui de-al doilea duel direct. ”E o mare jucătoare, dar dacă fac cel mai bun joc al meu, dacă voi avea consistenţă în joc şi voi fi agresivă, cred că orice se poate întâmpla. Nu am nimic de pierdut. Cred că Simona e favorită, pentru că e mai bine clasată”, a declarat campioana de la Roland Garros.

Letona a ajuns în semifinale la Beijing după ce a trecut de Samantha Stosur, Shuai Peng şiSorana Cîrstea, fără a pierde vreun set. Peng a abandonat însă în primul set, iar Ostapenko a avut parte şi de un prim tur liber.

Simona Halep le-a învins în această săptămână pe Alison Riske, scor 6-3, 3-6, 6-2, Magdalena Rybarikova, care s-a retras la scorul de 1-6, 1-2, Maria Sharapova, învinsă cu un dublu 6-2, şi Daria Kasatkina, 6-2, 6-1.

Partida dintre Simona Halep şi Jelena Ostapenko va fi sâmbătă, de la ora 9.30, ÎN DIRECT la Digi Sport 2. Cele mai importante faze vor fi în format VIDEO, în timp real, pe RomaniaTV.net.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele China Open, după ce a învins-o, vineri, cu 6-2, 6-, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 34 WTA. Simona Halep şi-a luat astfel o frumoasă şi meritată revanşă în faţa Dariei Kasatkina, după ce fusese învinsă cu acelaşi scor, cu ceva mai mult de o săptămână în urmă, la Wuhan.

Românca a avut în plus faţă de acel meci un serviciu mai bun şi mai ales calm, răbdare şi precizie. Ea a fost la fel de agresivă ca atunci, însă mai inteligentă şi dispusă la mai mult efort. A făcut risipă de energie, a deschis unghiurile terenului şi a punctat cu numeroase ori.

 SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING DIGI SPORT. 

Kasatkina a început cu mingi înălţate în terenul adversarei, dar acestea nu au încurcat-o pe Halep. A încercat şi scurte şi să lovească mai puternic, dar nimic nu a mers, pentru că jucătoarea română a fost pe tot terenul şi nu i-a lăsat nicio şansă rivalei.

În primul set, cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul în primele trei ghemuri. La 2-1 pentru ea, Halep a oprit seria break-urilor, apoi s-a distanţat la 4-1, înainte ca Daria Kasatkina să mai facă un break, după ce a fost condusă cu 40-0. Halep nu s-a enervat de această ratare şi a închis setul cu alte două ghemuri, scor 6-2, după 35 de minute.

În setul al doilea, Halep a obţinut break-ul la 1-1 şi nu a mai cedat nimic până la final, scor 6-1, după mai puţin de 70 de minute de joc. 

Calificarea în semifinale la Beijing este recompensată cu 310.455 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

 Simona Halep va juca pentru prima dată în semifinale la China Open, împotriva învingătoarei din meciul Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko, partidă care se va disputat tot vineri.

Sportiva din Constanţa continuă în acelaşi timp drumul către locul 1 WTA. Ea are nevoie de cel puţin o calificare în finala competiţiei de categorie Prmier Mandatory de la Beijing.

Cum a decurs scorul:

SIMONA HALEP, în semifinale la Beijing după 6-2, 6-1 cu DARIA KASATKINA.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 5-1.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 4-1, Simona se apropie de câştigarea meciului.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 3-1. 

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 2-1, Simona reuşeşte break-ul după un joc spectaculos în game-ul al treilea.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 1-1, Simona îşi câştigă greu serviciul.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 0-1, Simona pierde la mare luptă primul game din setul al doilea.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, Simona se impune în primul set după 35 de minute

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 5-2, Simona serveşte pentru câştigarea setului.

 -SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 4-1, un nou break obţinut de Simona.

– SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 3-1, Simona îşi câştigă servciul şi se distanţează la două game-uri.

– SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 2-1, al treilea break consecutiv.

– SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017 1-0, Simona începe cu un break, dar rusoiaca revine şi câştigă pe serviciul Simonei.

Simona Halep are ocazia revanşei în faţa Dariei Kasatkina mai repede decât s-ar fi aşteptat (vineri, 07:30, în direct pe Digi Sport 2). Românca o înfruntă în sferturile turneului WTA de la Beijing, de categorie Premier Mandatory, pe rusoaica în faţa căreia a pierdut chiar săptămâna trecută, în turul secund de la Wuhan, scor 6-2, 6-1.

Dacă va câştiga în sferturi, Simona Halep ar putea să o întâlnească pe Sorana Cîrstea în semifinalele turneului dacă aceasta va trece de Jelena Ostapenko.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING DIGI SPORT 2. Halep, locul 2 WTA, şi Kasatkina, locul 34 WTA, s-au duelat de trei ori, iar românca a câştigat două meciuri. Ultima întâlnire a avut loc în urmă cu o săptămână, la Wuhan, când rusoaica a câştigat în două seturi, 6-2, 6-1.

”Am jucat împotriva ei săptămâna trecută, deci poate va fi o revanşă, dar nu se ştie niciodată. Este o adversară foarte dificilă, care loveşte puţin diferit şi luptă până la sfârşit. Trebuie să văd ce nu am făcut bine la Wuhan şi să încerc să joc mai bine”, a declarat Halep, citată de site-ul WTA, la finalul meciului cu Sharapova.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE DIGI SPORT: O nouă revanşă. La ce oră se joacă meciul

„Voi juca pentru a patra oara împotriva ei și aștept cu nerăbdare. Suntem deja în faza sferturilor de finală, așa că trebuie să dau tot ce e mai bun pentru a o învinge”, a spus Kasatkina.

SIMONA HALEP – DARIA KASATKINA LIVE VIDEO ONLINE 2017. LIVE STREAMING DIGI SPORT 2. Simona Halep și Daria Kasatkina s-au întâlnit de trei ori până acum, scorul fiind favorabil reprezentantei noastre: 2-1. Halep a pierdut cea mai recentă confruntare cu rusoaica: 2-6, 1-6 la Wuhan, pe 25 septembrie.

În celelalte două întâlniri cu Daria Kasatkina, constănţeanca de 26 de ani s-a impus de fiecare dată în două seturi – 6-3, 7-5 şa Miami, în 2016, şi 6-0, 7-5 la Roland Garros, în acest an.

Românca de 26 de ani confirmă momentul foarte bun pe care îl traversează în această săptămână, în care a reuşit în sfârşit să câştige contra Mariei Sharapova, care se impusese în precedentele şapte dueluri directe.

Simona Halep are trei titluri de Premier Mandatory – Indian Wells, în 2015, şi Madrid, în 2016 şi 2017. De asemenea, a ajuns în semifinale la Miami, tot în 2015, când a fost învinsă de viitoarea câştigătoare, Serena Williams.

În 2017, românca a disputat patru finale, la Madrid, Roma, Roland Garros şi Cincinnati, câştigând doar una, cea din capitala Spaniei.

Totodată, din 2013, anul în care cariera Simonei Halep a decolat, doar Serena Williams a jucat mai multe semifinale în circuitul feminin. Americanca a fost prezentă de 38 de ori în penultimul act, în timp ce a doua jucătoare a lumii a ajuns de 36 de ori în semifinale.