SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA, în semifinale la Roland Garros 2017. Meciul pentru supremaţia mondială în tenisul feminin

Simona Halep a câştigat cu 3-6, 7-6, 6-0 meciul cu Elina Svitolina, iar Karolina Pliskova a trecut cu 7-5, 6-4 de Caroline Garcia, ambele dispute contând pentru faza sferturilor de finală ale turneului de la Roland Garros.

07 iun. 2017, 14:56
SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA, în semifinale la Roland Garros 2017. Meciul pentru supremaţia mondială în tenisul feminin

Simona Halep şi Karolina Pliskova vor juca joi pentru un loc în finală, iar dacă pentru constănţeancă prezenţa în careul de aşi la Roland Garros nu este o premieră, Pliskova, deşi mai bine clasată în ierarhia WTA, nu trecuse până acul acesta de turul trei la Paris. De altfel, deşi jocul său pe zgură a cunoscut îmbunătăţiri în acest an, ea s-a dovedit destul de vulnerabilă la Roland Garros, cu două victorii în trei seturi: în turul doi, 6-2, 4-6, 6-3 cu Ekaterina Alexandrova şi 2-6, 6-4, 6-3 cu paraguayanaca Veronica Cepede Roig, în faza optimilor.

Halep o conduce pe Pliskova cu 4-1 la întâlnirile directe, singura victorie a cehoaicei fiind consemnată în meciul de Fed Cup jucat la începutul anului trecut, la Cluj-Napoca.

Citeşte şi SIMONA HALEP, victorie extraordinară la Roland Garros. S-a calificat în semifinale

Dincolo de miza calificării în finală, partida Simona Halep-Karolina Pliskova va stabili şi noul lider mondial. Dacă va câştiga, jucătoarea din Cehia va fi noul lider, în timp ce Simona Halep va fi numărul 1 mondial dacă va câştiga turneul. Până acum, cele două jucătoare au adunat ca urmare a prestaţiei de la Roland Garros 2017 câte 780 de puncte WTA şi cecuri de câte 530.000 euro.