SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 4-6, 3-6, eliminare neaşteptată pentru nr.1 mondial de la WTA Madrid

Simona Halep a fost eliminată de la Turneul de la Madrid! Românca a pierdut în sferturi în faţa Karolinei Pliskova.     

10 mai 2018, 08:17
SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 4-6, 3-6, eliminare neaşteptată pentru nr.1 mondial de la WTA Madrid

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 4-6, 3-6, final de meci. Karolina Pliskova a încheiat partida cu un break la 0, iar Simona nu reuşeşte să-şi apere trofeele cucerite în 2016 şi 2017 în capitala Spaniei. Simona Halep a fost eliminată de la Turneul de la Madrid! Românca a pierdut în sferturi în faţa Karolinei Pliskova.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 4-6, 1-2, Pliskova reuşeşte primul breack al setului

UPDATE 15:50 Halep – Pliskova 4-6, 1-1.

UPDATE 15:50 Halep – Pliskova 4-6, 1-0. Simona a revenit de la 15-30 şi a câştigat primul game în setul secund.

PLISKOVA! Halep – Pliskova 4-6. Cehoaica a încheiat setul după al treilea game la rând câştigat la 0 pe propriul serviciu. Este primul set pierdut de Simona Halep la ediţia din acest an a turneului de la Madrid.

Halep a fost în mare dificultate pe propriul serviciu, adversara câştigând uşor game-urile când servea. La 5-3 pentru Pliskova, Halep a salvat două mingi de set, dar a avut nevoie de sfaturile lui Cahill.

Dacă de obicei îi spunea australianului prin ce trece, de această dată Halep nu a scos vreun cuvânt.

„Joacă bine, dar tu trebuie să ai iniţiativa, aşa cum s-a întâmplat acum. Ia-ţi mai mult timp pe lovitură, aşa cum ai făcut în game-ul ăsta. Aşază-te mai bine pe lovituri şi alternează. Ai grijă cu backhand-ul, tu eşti cea care îşi asumă riscuri acum cu backhand-ul, ai grijă să se întâmple asta şi cu ea, să îi fie dificil să lovească. Nu e nimic pierdut, e un singur break avans. Câştigi câteva mingi şi eşti din nou înapoi în set”, au fost câteva dintre sfaturile tehnicianului de la Antipozi.

 

Simona Halep conduce autoritar raportul meciurilor directe cu Karolina Pliskova, 6-1. Ultima confruntare dintre cele două a avut loc în acest an, în sferturile de la Australian Open, când românca s-a impus categoric, 6-3, 6-2.

Pe zgură, cele două s-au întâlnit o singură dată, în semifinalele de la Roland Garros de anul trecut. Simona a câștigat atunci în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3.

Învingătoarea din acest joc o va întâlni în semifinale pe câștigătoarea meciului dintre Daria Kasatkina și Petra Kvitova.

Parcursul lui Halep la Madrid:
Turul I: Simona Halep – Ekaterina Makarova 6-1, 6-0
Turul II: Simona Halep – Elise Mertens 6-0, 6-3
Turul II: Simona Halep – Krystina Pliskova 6-1, 6-4

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2: Ce a spus Pliskova înaintea turneului

Cea mai bună jucătoare a lumii le-a speriat pe adversare. Karolina Pliskova (6 WTA) speră ca altcineva să câştige turneul, după ce trofeul a ajuns în România, în ultimii doi ani.

„Pentru mine, Simona va fi foarte periculoasă aici. A câştigat turneul în ultimii doi ani. Cred că îi place turneul, îi plac condiţiile. E o suprafaţă rapidă, un fel de turneu indoor. Sper că va exista cineva care să o bată în acest an. Sper să fiu eu aceea”, a comentat Pliskova, pentru site-ul WTA, înaintea turneului.

Într-un interviu acordat înainte de meciul dintre Pliskova şi Stephens (6-2, 6-3), Halep a vorbit despre meciul din sferturile de finală.

„Am simţit un pic de presiune şi pot spune că pentru mâine sunt pregătită pentru un meci şi mai greu. Nu pot spune cu cine prefer să joc. Ambele sunt foarte bune. Sunt aici să lupt. Voi vorbi cu antrenorul, le ştiu foarte bine. Voi planifica ce trebuie să joc. Îmi doresc foarte mult să câştig”, a spus Halep, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2: Halep rămâne numărul unu mondial şi după Madrid

Daneza Caroline Wozniacki a fost învinsă de olandeza Kiki Bertens, cu un sec 2-6, 2-6, în optimile de finală de la Madrid şi a ratat astfel şansa de a o detrona pe românca Simona Halep din fruntea clasamentului WTA.

Pentru a o depăşi pe „Simo”, Wozniacki avea nevoie să câştige turneul de la Madrid, fără să depindă de performanţa Simonei. Cele două se puteau întâlni în finala competiţiei, la fel cum au făcut-o şi la Australian Open, acolo unde nordica s-a impus dramatic.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2: Lăudată de site-ul WTA

Evoluţia Simonei Halep contra Kristynei Pliskova, pe care a învins-o cu 6-1, 6-4, i-a impresionat şi pe cei de la site-ul WTA. „Trei victorii de rutină pentru a deveni prima sfertfinalistă de la acest turneu. Dubla campioană de la Madrid a cedat doar cinci game-uri şi a ajuns la 15 victorii consecutive în capitala Spaniei. A fost a doua victorie la Madrid contra Kristynei Pliskova, după cea de anul trecut, din primul tur”, au notat cei de la WTA.

Sursa citată ştie cum a făcut diferenţa românca în partida din optimile de la Madrid.

„Cu 20 de lovituri câştigătoare şi 13 greşeli neforţate, Halep a câştigat de trei ori pe serviciul adversarei şi a salvat toate cele cinci mingi de break avute de Pliskova. În primul set a arătat acel tip de tenis care a făcut-o să piardă doar patru game-uri în meciurle cu Makarova şi Mertens. Cu 32 de greşeli neforţate şi 18 lovituri câştigătoare, Pliskova nu a strâns suficiente puncte pentru a trimite meciul în decisiv pentru prima oară în trei dueluri directe”, a mai scris site-ul WTA.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2: Cahill şi Pavel, la înălţime

Darre Cahill nu s-a aflat alături de jucătoarea noastră în ultimele săptămâni, perioadă în care constănţeanca de 26 de ani s-a antrenat cu Andrei Pavel, cooptat în staff-ul său în finalul sezonului trecut.

„Cred că a avut câteva săptămâni foarte bune de antrenament cu Andrei Pavel, în România. A muncit din greu, a lovit mult mingea şi automat că acum joacă foarte multe mingi în anumite părţi ale terenului. Andrei a făcut o treabă foarte bună şi a pregătit-o pentru asta, iar acum e încrezătoare, execută corect planul de joc şi joacă mai bine decât anul trecut”, a declarat Cahill pentru Digi Sport.

De altfel, „Cneazul” a arătat în câteva rânduri că poate fi un sprijin important pentru Simona, atunci când campioana noastră nu îl are alături pe Cahill. De multe ori, intervenţiile lui Pavel au ajutat-o pe finalista de la Australian Open să depăşească momentele dificile.

Cel mai recent s-a întâmplat la Stuttgart, în meciul cu Magdalena Rybarikova. Condusă cu un set şi 2-1, având şi un break de recuperat, Halep a cerut un on-court coaching, iar discuţia cu Pavel a făcut-o să câştige cinci game-uri la rând şi, ulterior, duelul cu jucătoarea din Slovacia.

SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA: 6-1, 6-4 

SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA 6-4 în al doilea set

SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA 6-1 în primul set 

 

Simona Halep nu a ţinut cont de seria de 13 victorii a belgiencei Elise Mertens, înainte de duelul direct din 16-imile de la Madrid. Liderul WTA a încheiat primul set în doar 21 de minute, fără game pierdut.

Actul secund a început tot cu Simona la conducere, dar seria de game-uri câştigate s-a oprit la opt. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6 la 3, la prima întâlnire cu belgianca de pe locul 16 WTA.

„Am jucat la un nivel ridicat, mai ales în primul set, știam că e o jucătoare foarte dificilă, are o încredere foarte mare”, a spus Simona Halep, numărul 1 WTA.

„A fost un meci controlat de la un cap la altul de Simona și o văd foarte bine pe Simona, joacă foarte solid și sperăm ca să fie din nou în finală și să o câștige”, a spus selecționerul Cosmin Contra, aflat la Madrid.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA: Krystina Pliskova, 26 de ani, sora mai slab cotată a Karolinei Pliskova, s-a calificat pe tabloul principal după calificări în care a trecut de două românce, Irina Bara și Ana Bogdan. Până acum, Halep și Pliskova s-au întâlnit de două ori, iar jucătoarea noastră a câștigat de fiecare dată. Ultimul meci a fost în acest an, la Indian Wells, când Halep s-a impus cu 6-4, 6-4.

Câștigătoarea partidei de azi va juca în sferturile turneului de la Madrid cu învingătoarea meciului Karolina Pliskova – Sloane Stephens.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA: PARCURSUL LUI HALEP LA MADRID

Turul I: Simona Halep – Ekaterina Makarova 6-1, 6-0 Turul II: Simona Halep – Elise Mertens 6-0, 6-3 

Câştigătoare a turneului de la Madrid în ultimele două ediţii, Simona Halep a ajuns la 14 victorii consecutive în capitala Spaniei.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA: Simona Halep este precaută înaintea duelului cu Kristina Pliskova

Principala favorită de la Madrid crede că poate avea mari probleme cu sora geamănă a Karolinei, chiar dacă a învins-o de fiecare dată în confruntările directe. Va fi al treilea meci între cele două jucătoare. În 2017, Halep s-a impus la Madrid, iar în acest an, la Indian Wells.

„Am jucat anul trecut aici contra ei, nu a fost deloc ușor, dar dacă am câștigat înseamnă că sunt capabilă să o fac și de data asta, însă va fi un meci dificil. Servește bine, dă bine cu dreapta, va trebui să mă mișc, să o fac să alerge cât mai mult și să lovesc rapid”, a spus Simona Halep.

„Pentru mine e mai bine când joc împotriva ei pe hard, dar mingea se deplasează mai rapid aici decât pe zgura normală. Simona este foarte bună la turneul acesta, îi place aici, aşa că vom vedea”, a spus Kristina Pliskova, numărul 94 WTA.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA: Meritul lui Pavel în prestaţiile solide ale Simonei

Darren Cahill crede că meritul pentru forma excelentă a Simonei Halep la Madrid este al lui Andrei Pavel. Australianul nu s-a aflat alături de jucătoarea noastră în ultimele săptămâni, perioadă în care constănţeanca s-a antrenat cu omul cooptat în staff la finalul sezonului trecut.

„Cred că a avut câteva săptămâni foarte bune de antrenament cu Andrei Pavel, în România. A muncit din greu, a lovit mult mingea şi automat că acum joacă foarte multe mingi în anumite părţi ale terenului. Andrei a făcut o treabă foarte bună şi a pregătit-o pentru asta, iar acum e încrezătoare, execută corect planul de joc şi joacă mai bine decât anul trecut”, a declarat Cahill pentru Digi Sport.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA: Simona nu a cedat vreun set contra cehoaicei

Simona Halep o va întâlni pentru a treia oară pe Kristyna Pliskova. Precedentele două confruntări directe au fost câştigate clar de reprezentanta noastră. În 2017, constănţeanca de 26 de ani s-a impus chiar în primul tur la Madrid, pentru ca în acest an să se impună în turul 2 de la Indian Wells. De fiecare dată, victoria a fost obţinută în două seturi.

„Am jucat anul trecut aici contra ei şi nu a fost deloc uşor, dar dacă am câştigat înseamnă că sunt capabilă să o fac şi de data asta. Însă va fi un meci dificil, serveşte bine, dă bine cu dreapta. Va trebui să mă mişc, să o fac să alerge cât mai mult şi să lovesc rapid, aşa cum am început şi meciul de astăzi (ieri – n.r.)”, a spus Halep.

„Pentru mine e mai bine când joc impotriva ei pe hard, dar mingea se deplasează mai rapid aici decât pe zgura normală. Simona este foarte bună la turneul acesta, îi place aici, aşa că vom vedea ce va fi”, a spus sora Karolinein Pliskova, ocupanata locului 94 în ierarhia mondială.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – KRYSTINA PLISKOVA:: Cine o poate opri pe Simona din drumul spre al treilea titlu?

Înainte de primul meci jucat la Mutua Open, Halep a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare din istoria turneului. Anul trecut, românca a devenit doar a doua sportivă care şi-a păstrat titlul în capitala Spaniei, după Serena Williams, însă a jucat şi o altă finală, în 2014, când a fost învinsă de Maria Sharapova.

La cum au arătat lucrurile în primele două tururi, nu este exclus să asistăm la o premieră, iar Simona să facă „hat-trick-ul” la Madrid. De altfel, Cahill e convins că liderul mondial joacă la un nivel inaccesibil adversarelor sale.

„Am vorbit cu Darren după meciul cu Makarova, l-am intrebat cum i s-a părut. Mi-a spus că totul a fost perfect, că m-am descurcat excelent. Am încredere in el. Mi-a zis că dacă o voi ţine tot aşa, nu voi avea probleme”, a spus Halep într-o conferinţă de presă.