SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 6-4 Meci de 5 stele la Roma, victorie superbă pentru Simona UPDATE

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat, sâmbătă, în a XXX-a a finală a carierei, după ce a învins-o, cu 4-6, 6-1, 6-4, pe rusoaica Maria Şarapova, locul 40 WTA, în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Halep va juca a doua finală consecutivă la Foro Italico şi a tot a doua în acest an. 

19 mai 2018, 12:32

Simona Halep, 26 de ani, locul 1 WTA, a trecut dramatic de rusoaica Maria Sharapova, 31 de ani, locul 40 WTA, scor 4-6, 6-1, 6-4, în semifinala turneului de la Roma.  A fost a doua victorie în fața Mariei Sharapova, din 9 meciuri. Simona Halep va juca duminică în finala turneului de la Roma cu Elina Svitolina, în reeditarea finalei de anul trecut, pierdută de jucătoarea noastră. 

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 6-4, game, set şi meci!

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 5-4, Simona se află la un game de câştigarea meciului

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 4-4, suspans în setul decisiv.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 4-3, Sharapova serveşte pentru egalare.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 4-2, Simona la serviciu.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 3-2 dupa ce Simona a ratat mai multe mingi de 4-1.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 3-1, oboseala îşi spune cuvântul, Sharapova greşeşte mai mult.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, 1-1, caruselul break-urilor continuă.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 6-1, se va juca set decisiv

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 5-1, Simona aproape de egalare.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 4-1, Simona se apropie la două puncte de câştigarea setului.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 3-1, Simona îşi menţine avantajul.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, 2-0, Simona îşi face în premieră serviciul

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-6, Sharapova se impune în primul set.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 4-5, Simona serveşte pentru a rămâne în set.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 3-5, Sharapova serve;te pentru set.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 3-4, rusoaica îşi câştigă serviciul şi preia conducerea

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 3-3, după ce Simona a ratat multe mingi de game.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 3-2, un nou game pe serviciul adversarei

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 2-2, patru break-uri consecutive

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 2-1, break la 0.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 1-1, rusoaia se impune la avantaje.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA 1-0, Simona înepe exelent, cu un break.

 

Jucătoarea noastră a primit o veste excelentă înaintea meciului. Simona Halep își va păstra locul 1 până la Roland Garros, astfel că va fi favorită principală la turneul parizian care începe peste o săptămână. 

 

UPDATE:  Elina Svitolina, campioana en titre şi favorita numărul 4, s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, învingând-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe estoniana Anett Kontaveit, în prima partidă din penultimul act al acestei competiţii, dotată cu premii totale de 3.351.729 dolari.

Svitolina, învingătoare anul acesta în turneele de la Dubai şi Brisbane, îşi va apăra titlul duminică, în finală, în faţa câştigătoarei celei de-a doua semifinale de la Foro Italico, dintre românca Simona Halep,numărul unu mondial, şi rusoaica Maria Sharapova (ora 18:00, Digi Sport 2).

Simona Halep risca să fie depășită în clasament de Caroline Wozniacki în cazul în care daneza ar fi obținut la Roma un rezultat mai bun decât Halep. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Wozniacki pierzând în sferturi în fața estonei Anett Kontaveit, în timp ce Halep s-a calificat în semifinale după ce a învins-o clar pe Caroline Garcia, 6-2, 6-2. 

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Ştiu că va fi greu contra Mariei Şarapova, toate meciurile contra ei sunt grele, dar voi da totul pe teren şi vom vedea ce va fi

Simona Halep, liderul WTA, a declarat că se aşteaptă la un meci greu cu Maria Şarapova, sâmbătă, în semifinale la turneul de la Roma, subliniind că tot ce îşi doreşte este să-şi facă jocul şi să dea totul pe teren.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA 6-2, 6-2: Victorie istorică la Beijing. Primele declaraţii şi reacţii în presa internaţională

„Mă aştept la un meci greu, mereu a fost greu contra eu. Dar ştiu că am şansa mea, aşa că dacă îmi fac jocul, va fi un meci bun. Voi încerca să dau tot ce am mai bun să câştig meciul. Voi intra pe teren şi voi încerca să dau tot ce am mai bun. Asta îmi doresc. Nu mă gândesc la meciurile de dinainte. Mă gândesc doar la acest meci”, a declarat Halep, citată de News.ro.

Simona Halep a menţionat, după meciul cu Caroline Garcia, că a jucat cu încredere şi se bucură că a reuşit să-şi menţină locul 1 mondial. „Ştiam că am nevoie de victorie pentru a rămâne pe locul 1. Sunt foarte fericită că am reuşit să-mi menţin locul 1 câştigând meciul meu, este un sentiment minunat. Nu am simţit nicio presiune şi am jucat relaxată. Nu mă gândesc prea mult la asta, dar a fost plăcut să ştiu că am lucrat pentru numărul 1”.

Rusoaica Șarapova are 7-1 în întâlnirile directe cu Simona, dar a petrecut mult mai mult timp pe teren în capitala Italiei, ceea ce poate deveni un avantaj pentru Simona. 

Simona nu s-a gândit încă la ce tactică va aborda. „Nu am avut timp să mă gândesc la asta, dar nu o să fac nimic special. O să încerc să mă recuperez cât se poate de bine şi voi încerca să dau tot ce am mai bun pentru a câştiga. E posibil să conteze şi aspectul fizic, dar nu se ştie. Eu mă simt odihnită, mă simt bine, sunt încrezătoare, dar vedem mâine ce va fi pe teren”, a declarat Halep, citată de digisport.ro.

Întrebată, în glumă, dacă se va inspira de la Monica Niculescu, învingătoare în faţa Șarapovei la Doha, în februarie, liderul ierarhiei WTA a răspuns: „Nu pot să fac nimic din ce face Monica, suntem total diferite, iar slice-ul ei e mult mai bun decât al meu. O să-mi păstrez stilul meu de joc şi o să încerc să câştig cu armele mele”. 

Deși parcă încă sunt vii regretele înfrângerii în finala de la Roland Garros din 2014, totuși, în ultima dispută directă cu Șarapova, Halep i-a administrat o adevărată lecţie rusoaicei: la Beijing, în 2017, s-a impus cu 6-2, 6-2.

Cele şapte victorii ale Mariei Sharapova în faţa Simonei Halep s-au petrecut astfel: în 2012, Sharapova s-a impus în turul al treilea la Indian Wells cu 6-3, 6-4, apoi a câştigat în primul tur la Beijing în acelaşi an, cu 7-5, 7-5, în 2014 a dispus cu 1-6, 6-2, 6-3 în finala de la Madrid, iar apoi o lună mai târziu se impunea cu 6-4, 6-7 (5), 6-4 în finală la Roland Garros. Tot în 2014 învingea şi în sferturi la Cincinnati, cu 3-6, 6-4, 6-4. În 2015, la Turneul Campioanelor de la Singapore, rusoaica se impunea cu 6-4, 6-4, pentru ca anul trecut, în primul tur la US Open, Sharapova să câştige cu 6-4, 4-6, 6-3.

SHARAPOVA, CAP DE SERIE LA ROLAND GARROS

O veste îmbucurătoare a primit și Maria Sharapova după victoria cu Jelena Ostapenko de vineri. Rusoaica, în prezent pe locul 40 în clasamentul WTA, va urca în clasament, astfel că va fi cap de serie la Roland Garros, o premieră de când rusoaica a revenit în circuit după suspendarea primită pentru dopaj. 

„Este grozav să mă întorc la acest nivel. Fanii mei mi-au fost atât de loiali de-a lungul anilor, iar pentru mine e special să fiu capabilă să joc din nou un tenis bun”, a declarat rusoaica, la finalul meciului cu letona Jelana Ostapenko.

HALEP – SHARAPOVA WTA ROMA / Masha se gândeşte la finalul carierei

 

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA / Sportiva noastră s-a calificat în penultimul act al turneului de la Roma, după ce a trecut aseară de Caroline Garcia. De partea cealaltă, Masha a ajuns în semifinale, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko. Azi, de la ora 18:00, Digi Sport 2 transmite în direct duelul Halep – Sharapova.

Meciul de aseară, câştigat de Masha cu 6-7(6), 6-4, 7-5, a fost cel mai lung disputat pe zgură în acest sezon – a durat 3 ore şi 11 minute. Sportiva din Rusia a obţinut astfel prima victorie în faţa unei jucătoare de TOP 10 în 2018 (Ostapenko ocupă poziţia a 6-a în clasamentul mondial).

 

După întâlnirea de ieri, Sharapova (31 de ani) a vorbit din nou despre dificultăţile întâmpinate pe perioada suspendării. Rusoaica e dezvăluit că se gândeşte şi la finalul carierei, care „este mai aproape decât începutul ei”.

„Cred că mă îndrept în direcţia potrivită. Am găsit o cale să depăşesc o perioadă foarte grea a carierei mele şi mă bucur foarte mult. Nu ştiu cum se va termina. Realizez că acestea sunt momente cu adevărat speciale şi că sunt mai aproape de finalul carierei decât de începutul ei. Apreciez foarte mult acest capitol, încă am pasiune. Ultimele luni au fost foarte dificile pentru mine”, a spus Sharapova, înaintea întâlnirii cu Simona Halep.

„Cu Simona meciul este greu indiferent în ce fază a competiţiei ne întâlnim. Cred că este una dintre cele mai constante jucătoare în ultimii ani, cu rezultate excelente. Este numărul 1 în acest moment şi asta spune multe despre ce fel de jucătoare e.”, a mai spus Sharapova.

Rusoaica, în vârstă de 31 ani, a fost suspendată de Federaţia internaţională de tenis (ITF) pentru că a utilizat meldonium, un medicament înscris de Agenţia mondială antidoping (AMA) pe lista produselor dopante. Ea a stat departe de teren un an şi 3 luni şi a revenit în circuit în aprilie 2017.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Simona a vrut să participe la turneul de la Strasbourg, dar a fost refuzată de organizatori

Simona şi-a asigurat ieri locul 1 WTA şi după turneul de la Foro Italico şi va fi cap de serie numărul 1 la Roland Garros. Înaintea Grand Slam-ului din Franţa, sportiva noastră ar mai fi vrut să participe la o întrecere, săptămâna viitoare, probabil din dorinţa de a mări distanţa faţă de locul 2 WTA, Caroline Wozniacki.

Simona Halep a cerut un wild card la turnuel WTA de la Strasbourg, dar organizatorii au refuzat-o pe sportiva din Constanţa. Motivul: liderul mondial ar fi trimis solicitarea prea târziu. În aceeaşi situaţie se află şi altă sportivă, Sloante Stephens (SUA), locul 10 WTA.

„Trebuie să anunţăm că două jucătoare din Top 10 şi-au exprimat dorinţa de a juca la turneul nostru în 2018! Simona Halep (1 WTA) şi Sloane Stephens (10 WTA) au solicitat wild card-uri. Dar, din păcate, acestea nu au putut fi acordate, fiindcă cererile au venit prea târziu. Ne vedem în 2019, Simona şi Sloane”, au scris pe Twitter organizatorii turneului de la Strasbourg.

Ultima oară când Simona a participat la întrecerea de la Strasbourg a fost în 2011, când a fost eliminată din primul tur de Jelena Dokic, scor 2-6, 1-6. Dintr-o eroare, sportiva noastră nu va merge nici în acest an la această competiţie, astfel că Roland Garros (28 mai – 10 iunie) este următorul turneu la care va participa după cel de la Roma.

 
 

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Meciul de tenis din semifinalele turneului de la Roma dintre Simona Halep şi Maria Sharapova va fi al treilea de pe arena centrală, după cel dintre Elina Svitolina şi Anett Kontaveit şi Rafael Nadal şi Novak Djokovici.

Halep şi Sharapova s-au mai întâlnit de opt ori până acum, de şapte ori impunându-se rusoaica. În cea mai recentă întâlnire, la Beijing, în 2017, Halep s-a impus în optimi, scor 6-2, 6-2, notează News.ro.

Maria Sharapova s-a calificat dramatic în semifinale la Roma, după o dispută de 3 ore şi 13 minute cu Jelena Ostapenko, învingătoarea de la Roland Garros 2017. Rusoaica o va întâlni pe Halep în semifinale şi un lucru e clar: va fi foarte obosită.

„Masha” a jucat trei meciuri de trei seturi la Foro Italico, petrecând în total aproape 10 ore pe teren. Oboseala acumulată, mai ales că Sharapova nu mai e de mult obişnuită cu un efort susţinut, fiind în general eliminată devreme în turnee, îşi poate spune cuvântul în penultimul act, relatează Digi Sport.

De partea cealaltă, Simona a petrecut mai puţin de o oră pe teren în meciul cu Osaka, pentru ca apoi să beneficieze de abandonul lui Keys. În sferturi, contra Carolinei Garcia, a încheiat conturile după o oră şi 15 minute, astfel că va fi foarte proaspătă.

„Cred că am jucat un tenis foarte bun, am simţit mingea bine, am ştiut ce trebuie să fac. Mă aşteptam la un meci dificil, dar a început să greşească la un moment dat, iar eu am prins multă încredere. Cred că a fost un meci frumos şi mă bucur că am putut să câştig.

Am fost hotărâtă de la început. Ştiam că trebuie să o împing cât mai în spate, ca să nu-şi poată face jocul. Mereu e greu să joc contra ei, e o jucătoare dificilă.

Nu consider că am început ezitant. Mi-am pierdut serviciul, dar şi ea a făcut la fel. Trebuia să-mi găsesc ritmul, nimic mai mult. E un moment frumos că am putut să câştig şi să rămân pe locul 1. E o experienţă frumoasă.

Nu am mai jucat de mult seara, de la Melbourne. Dar e o experienţă frumoasă şi a fost o seară frumoasă, mai ales că s-a terminat cu bine”, a declarat Simona Halep.

Tot sâmbătă, în semifinale la dublu, perechea Sorana Cîrstea/Jelena Ostapenko (România/Letonia) va întâlni cuplul Ashleigh Barty/Demi Schuurs (Australia/Olanda), favorită numărul 8, în al treileameci de pe arena Pietrangeli.

Caroline Wozniacki (2 WTA) a ratat șansa de a continua lupta cu Simona Halep pentru supremație în clasamentul WTA. Daneza a fost învinsă în sferturile de finală de la Roma de estona Anett Kontaveit, locul 26 WTA, scor 3-6, 1-6.

La finalul partidei cu Kontaveit, deținătoarea titlului de la Australian Open a avut o reacție lipsită de fair-play. Wozniacki a refuzat să dea mâna cu arbitra care a oficiat partida, considerând că a fost dezavantajată de aceasta în câteva rânduri.

Reacție deplasată a danezei a fost taxată dur de fani pe Twitter, care au ironizat-o pe Wozniacki pentru gestul său.

„A fost atât de scorpie față de arbitru și supervizorul turneului. Întotdeauna aruncă vina pe alții atunci când pierde”, a fost una dintre reacțiile apărute pe Twitter.