SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA 6-2, 6-2: Victorie istorică la Beijing. Primele declaraţii şi reacţii în presa internaţională

Simona Halep, locul 2 WTA, a eliminat-o pe Maria Sharapova, locul 104 WTA, în turul III de la Beijing, scor 6-2, 6-2. Aceasta este prima victorie a româncei în fața rusoaicei, în 8 meciuri.

04 oct. 2017, 06:10
SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA 6-2, 6-2: Victorie istorică la Beijing. Primele declaraţii şi reacţii în presa internaţională

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa rusoaicei Mariei Şarapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, impunându-se cu scorul de 6-2, 6-2, şi calificându-se în sferturile de finală ale China Open.

Ilie Năstase, după victoria SIMONEI HALEP: „Trebuie să ducă alte lupte cu Garbine Muguruza şi Karolina Pliskova”

UPDATE: L’Equipe: În sfârşit, Simona Halep a găsit cheia în faţa Mariei Şarapova

„Simona Halep a găsit în sfârşit cheia în faţa Mariei Şarapova. Pentru prima dată în carieră, Halep a ieşit victorioasă dintr-un duel cu jucătoarea rusă. A trebui să aştepte a opta tentativă, miercuri, în optimile de finală ale turneului de la Beijing, pentru a domina fostul număr 1 mondial, într-o întâlnire controlată de la un capăt la altul”, a scris L’Equipe.

Simona Halep a dezvăluit secretul victoriei cu Şarapova: „Am simţit că pot… să o bat”

UPDATE: ”Simona a făcut poate cel mai important meci al carierei ei de până acum. Nu pot să spun că a fost cel mai frumos sau cel mai bun sau poate cel mai tehnic, dar este cel mai important.

Simona și-a dovedit că poate fi învins acest mod de-a câștiga pe care l-a impus Sharapova. Sharapova are un stil și Simona a învins acest stil. Trebuie să constatăm că Sharapova a făcut cel mai prost meci al ei. Cinci, șase duble greșeli și 30,40 de greșeli neforțate din partea Sharapovei. Dacă în momentele în care a avut ocazia să câștige game-ul, Simona nu ar fi atacat… Să știți că aceasta este deosebirea fundamentală și extrem de importantă la ce a jucat Simona”, a fost de părere Cristian Tudor Popescu.

L’Equipe: În sfârşit, Simona Halep a găsit cheia în faţa Mariei Şarapova. BBC: „Victorie memorabilă pentru Simona”

”Simona și-a asumat, a riscat în momentele decisive, Simona nu a ratat mingi de meci. A ratat o minge sau două de break. Și-a asumat cu dreapta să lovească decisiv. Serviciul Simonei a contat enorm. A avut un serviciu bun, fără să o lase pe Sharapova să vadă serviciul doi.

După aceea a lovit extraordinar cu serviciul doi la linie și a intrat fără ca Sharapova să lovească ucigaș. A digerat reușitele Sharapovei sau puținele ei greșeli personale. Chiar și în momente în care Sharapova a avut noroc, Simona nu a clintit, a înghițit, a trecut mai departe. Este o victorie importantă prin care a arătat că Simona că poate face în fața unei astfel de jucătoare. A putut să atace când a avut ocazia”, a conchis jurnalistul.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT 6-2, 6-2.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT 6-2, 3-1, Simona se distanţează la două game-uri.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT 6-2, 2-1, primul break al setului!

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT 6-2, 1-1, Halep îşi câştigă serviciul la 0.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT 6-2, 0-1, Simona începe cu un game pierdut al doilea set, după o dispută cu multe avantaje.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO  6-2, Simona câştigă lejer primul set.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT 5-1.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT 4-1, Simona se apropie de câştigarea primului set.

HALEP-ŞARAPOVA STREAM ONLINE: 3-1, primul game castigat de Simona pe propriul serviciu.

HALEP-ŞARAPOVA STREAM ONLINE: 2-1, trei breakuri consecutive

SIMONA HALEP – MARIA SARAPOVA LIVE VIDEO: 1-1

SIMONA HALEP – MARIA SARAPOVA LIVE VIDEO: 0-1, Simona începe excelent meciul.

UPDATE: Monica Niculescu a piedut în două seturi, 3-6, 2-6, meciul cu Shuai Peng.

UPDATE: Monica Niculescu a pierdut primul set, 3-6, cu Shuai Peng, si este condusa cu 5-1 in setul al doilea.

Simona Halep- Maria Şarapova este al treilea meci al zilei după Nick Krgyos – Mischa Zverev şi Monica Niculescu – Shuai Peng. Meciul doi nu va începe mai devreme de ora 9:30, aşadar, partida dintre Simona Halep şi Maria Şarapova va începe în jurul orei 11:00-11:30.

Simona Halep – Maria Şarapova este întâlnirea aşteptată cu mult interes în întreaga lume, atât prin prisma rivalităţii dintre cele două jucătoare, dar şi a şansei pe care o are Simona Halep şi la Beijing, de a deveni numărul 1 WTA.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING HALEP – SHARAPOVA

Digi Sport 2 va transmite live meciul Simona Halep – Maria Şarapova. „Domnul Țiriac mi-a spus când a văzut tragerea tabloului că speră să joc împotriva Șarapovei. I-am spus că am de jucat două meciuri înainte și să așteptăm. Este încă o mare provocare. Nu e nimic special. O cunosc, am jucat de multe ori și în multe rânduri au fost meciuri strânse. Vom vedea. Poate voi putea câștiga. Chiar vreau să câștig și mâine voi da totul”, a spus Simona, înainte de meciul cu Șarapova.

Halep nu a învins-o niciodată pe Șarapova, în şapte partide jucate până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la finalul lunii august, în turul I al US Open, când rusoaica a câştigat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.

Şarapova a avut cuvinte de laudă la adresa viitoarei sale adversare de la China Open, Simona Halep, spunând că îi place să joace împotriva ei şi că întâlnirile lor au fost întotdeauna dificile şi pline de emoţie. „E o mare jucătoare”, a precizat fostul lider WTA.

„Ne cunoaştem perfect jocul nostru, nu e un secret. Meciurile noastre au fost întotdeauna interesante, dificile, cu emoţie. Din acest motiv jucăm la aceste turnee. Nu ne aşteptam la aceste întâlniri atât de devreme, în urmă cu câţiva ani puteau fi o finală de Grand Slam. Dar sunt adversare pe care trebui să le înving. Îmi place provocarea de a înfrunta numărul 2 mondial. E o mare jucătoare, a avut un an bun. Asta îmi permite să ştiu nivelul la care mă aflu”, a declarat Şarapova, potrivit lequipe.fr.

Șarapova, însă, conform spuselor fostului antrenor al echipei de Fed Cup a României, Sever Dron, jucătoarea noastră are un mare avantaj înaintea întâlnirii de miercuri dimineață, în jurul orei 11, în „optimile” de la Beijing.

Sever Dron, care i-a pregătit în trecut pe Virginia Ruzici și Henri Leconte, susține că Halep poate câștiga partida cu Șarapova datorită meciurilor mai ușoare pe care românca le-a avut în primele două tururi până acum.

„De data asta, Simona va fi mai odihnită, pentru că Maria vine dupa un meci de trei seturi. Deci va avea clar un avantaj”, a spus Sever Dron pentru Sport Total FM.

Simona a jucat în primul tur de la Beijing cu Alison Riske, scor 6-3, 3-6, 6-2, iar în turul secund s-a impus în fața Magdalenei Rybarikova după ce aceasta s-a retras la scorul 6-1, 2-1.

„Problema este serviciul, dacă și l-a îmbunătățit un pic, dacă Andrei Pavel a reușit să-i îmbunătățească cu ceva acest capitol. Sigur, jocul Simonei ar trebui să fie mai agresiv și mai diversificat. Ar trebui s-o plimbe des pe Șarapova, s-o facă să-și îndoaie genunchii, să transpire cu adevărat. Cred că cine va lupta mai bine va câștiga meciul”, a adăugat Sever Dron.

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT. LIVE STREAMING HALEP – SHARAPOVA. Cum a pierdut Simona Halep de şapte ori în faţa Mariei Şarapova

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE BEIJING. ONLINE STREAM Digi – VIDEO. Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova este bucuroasă că o va înfrunta pe românca Simona Halep, numărul 2 mondial, în optimile de finală ale turneului WTA de la Beijing, o adversară care îi va oferi ocazia să-şi evalueze mai bine nivelul la care a ajuns după revenirea în circuitul profesionist, în urma suspendării de 15 luni pentru dopaj. Meciul este transmis pe DigiSport de la 11:30.

„Mă încântă provocarea de a juca împotriva cuiva care este numărul doi mondial. Simona este o mare jucătoare şi a avut un an excelent. De fiecare dată când ai ocazia să înfrunţi un adversar care face totul bine şi aşa cum trebuie, este minunat să vezi unde te afli şi la cel nivel ai ajuns”, a declarat Şarapova după victoria împotriva compatrioatei sale Ekaterina Makarova, marţi în capitala chineză. 

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE BEIJING. ONLINE STREAM Digi – VIDEO. Rusoaica recunoaşte că mai trebuie încă să se readapteze „fizic şi mental” pentru a putea evolua la cel mai înalt nivel al său. 

„Când joci mult, devine ritmic, nu trebuie să te gândeşti prea mult în multe ocazii, dar acum în unele puncte ale jocului mă gândesc încă la ce trebuie să fac, în loc să îl automatizez, cred că va dura ceva timp”, a mai spus Şarapova, citată de agenţia EFE. 

SIMONA HALEP – MARIA SHARAPOVA LIVE BEIJING. ONLINE STREAM Digi – VIDEO. Simona Halep a pierdut toate cele şapte partide disputate până acum împotriva Mariei Şarapova, ultimul duel dintre cele două jucătoare având loc la ediţia din acest an a Openului Statelor Unite. 

Halep n-a câştigat niciun meci în faţa Şarapovei, dintre cele şapte disputate pănă acum, rusoaica dominând-o la toate capitolele. Simona n-a avut nici măcar şansa de a putea spera la o victorie. Ea a condus-o de două ori pe Şarapova la seturi, dar mai mult de atât n-a reuşit, chiar dacă în 2014 a părut că poate obţine succesul. Cu siguranţă, Simona şi-a creat un complex Şarapova, care, cel puţin la ultimul meci, cel de la US Open s-a făcut simţit.

Un istoric al meciurilor directe dintre cele două arată astfel:

12 martie 2012, Indian Wells (turul III )

Maria Şarapova (2 WTA) vs Simona Halep (50 WTA) 6-3, 6-4 Şarapova era o jucătoare pe val, câştigase trei Grand Slamuri şi fusese şi numărul 1 mondial. Simona era la început de drum şi nu avea în palmares niciun trofeu WTA.

1 octombrie 2012, Beijing (turul I)

Maria Şarapova (2 WTA) vs Simona Halep (47 WTA) 7-5, 7-5 În acelaşi an, a urmat o nouă confruntare între cele două. La Beijing, unde va avea loc şi meciul de azi, rusoaica s-a impus în două seturi, dar mai greu decât în prima partidă. Halep a comis în acel meci şase duble greşeli.

11 mai 2014, Madrid (finală)

Maria Şarapova (9 WTA) vs Simona Halep (5 WTA) 1-6, 6-2, 6-3 Simona a câştigat primul ei set în faţa Şarapovei, dar a cedat apoi pe zgura de la Madrid, acolo unde a jucat prima ei finală de turneu Premier Mandatory, cel mai important nivel la care a triumfat ulterior.

7 iunie 2014, Roland Garros (finală)

Maria Şarapova (8 WTA) vs Simona Halep (4 WTA) 6-4, 6-7, 6-4 A fost prima finală de Grand Slam disputată de Halep şi ultimul trofeu de acelaşi nivel câştigat de Şarapova. Totodată a fost şi cel mai strâns meci dintre ele.În setul decisiv, o minge judecată greşit de arbitru a dat-o peste cap de Halep, care de la 4-4 a pierdut două game-uri care au dus trofeul în mâna Şarapovei.

15 august 2014, Cincinnati, (sferturi):

Maria Şarapova (6 WTA) vs Simona Halep (2 WTA) 6-3, 4-6, 4-6. Simona a condus-o pentru a doua oară cu 1-0 la seturi pe rusoaică, dar degeaba. Ceva s-a rupt în jocul ei în setul secund, iar de acolo Maria a sprintat spre victorie. 

27 octombrie 2015, Turneul Campioanelor (grupă)

Maria Şarapova (4 WTA) vs Simona Halep (2 WTA) 6-4, 6-7, 6-4 Venită la Turneul Campioanelor din postura de finalistă a întrecerii precedente, Simona pornea ca favorită în faţa adversarei sale. Din păcate, complexul şi-a făcut din nou apariţia şi am mai trecut o victorie în contul Sharapovei.

28 august 2017, US Open 2017 (turul I)

Maria Şarapova (147 WTA) vs Simona Halep (2 WTA) 6-4, 4-6, 6-3 Cea mai dureroasă înfrângere suferită de Halep. Pornită ca favorită certă în faţa rusoaicei, Simona a fost şocată de replica bună a acesteia. Astfel, dintr-una dintre jucătoarele cu şanse reale la titlu, Simona a devenit una dintre primele jucătoare care au plecat spre casă.

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă în trei seturi de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 4-6, 6-3, luni, la arenele Flushing Meadows din New York, într-o partidă din prima rundă a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului.

Halep (25 ani), a doua favorită a competiției, a pierdut pentru a șaptea oară în tot atâtea meciuri în fața rusoaicei, la capătul unui meci care a durat două ore și 42 de minute.

Șarapova (30 ani), ajunsă pe locul 146 în ierarhia mondială, după suspendarea pentru dopaj cu meldonium, a făcut un meci extraordinar, a lovit în forță și cu o precizie destul de ridicată, dominând jocul în cea mai mare parte a sa. Halep a avut probleme cu serviciul, în special cu al doilea, a stat mult în spatele liniei de fund, motiv și pentru care a lovit scurt, fiind agresivă doar rareori.

În primul set, rusoaica a reușit break-ul la 2-1 și s-a desprins (3-1), dar Halep a revenit și a câștigat și ea contra serviciului (3-2), însă nu a reușit să egaleze. Simona a revenit totuși în joc, luând două ghemuri la rând și făcând 4-4. Șarapova a dominat finalul de set și s-a impus cu 6-4.

Rusoaica a început excelent și actul secund, conducând la un moment dat cu 4-1. Șarapova a avut o minge de 5-1 și părea că zarurile sunt aruncate, însă Halep a revenit formidabil a făcut punct după punct și pe fondul unei scăderi fizice a rusoaicei și a câștigat setul cu 6-4, după cinci ghemuri consecutive. de remarcat că în ultimul ghem, Simona a salvat nu mai puțin de cinci mingi de break.

Setul decisiv a început foarte prost pentru Simona, care a greșit mingi ușoare și Șarapova s-a desprins repede la 3-0. Ambele jucătoare și-au făcut în continuare destul de ușor serviciul, astfel că s-a ajuns la 5-3. Halep a avut o minge de break la acest scor, dar nu a reușit să o transforme și Șarapova a încheiat conturile.

Șarapova a reușit 7 ași, a făcut 7 duble greșeli, a adunat nu mai puțin de 60 de winners, dar a avut și 64 de erori neprovocate. Halep a avut un singur as, a comis 4 duble greșeli, a avut 15 lovituri direct câștigătoare și 14 erori neprovocate. Șarapova a avut 5 mingi de break transformate din 22 create, iar Halep 4 din 10.

La punctele realizate cu primul serviciu raportul a fost de 65%-62% pentru rusoaică, iar la al doilea de 47%-37%. Nota de echilibru din acest meci este reflectată și de totalul punctelor realizate, 113 Șarapova, 108 Halep.

Primele șase confruntări dintre cele două jucătoare s-au încheiat astfel: în 2012, Șarapova s-a impus în turul al treilea la Indian Wells cu 6-3, 6-4, apoi a câștigat în primul tur la Beijing în același an, cu 7-5, 7-5, în 2014 a dispus cu 1-6, 6-2, 6-3 în finala de la Madrid, iar apoi o lună mai târziu se impunea cu 6-4, 6-7 (5), 6-4 în finală la Roland Garros, tot în 2014 învingând și în sferturi la Cincinnati, cu 3-6, 6-4, 6-4. Ultimul meci a avut loc în 2015, la Turneul Campioanelor de la Singapore, rusoaica învingând cu 6-4, 6-4.

Halep, a cărei cea mai bună performanță la US Open a fost semifinala din 2015, nu mai pierduse din primul tur la Flushing Meadows din 2010, de la prima sa participare.

Simona, care anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, va primi pentru participare 10 puncte și 50.000 de dolari.

Halep este a treia româncă învinsă în primul tur la US Open în acest an, după Irina Begu, eliminată de Katerina Kozlova (Ucraina), cu 6-2, 7-6 (7), și Mihaela Buzărnescu, întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu 6-1, 7-5.

Alte trei românce vor mai juca în primul tur, Monica Niculescu (va evolua contra franțuzoaicei Kristina Mladenovic), Sorana Cîrstea (adversară olandeza Lesley Kerkhove) și Ana Bogdan (împotriva americancei Taylor Townsend).

US Open. Simona Halep – Maria Șarapova

US Open. Simona Halep – Maria Șarapova. Halep, numărul doi mondial și a doua favorită a turneului, are drept cea mai bună performanță a sa la New York o semifinală în 2015, în timp ce anul trecut s-a oprit în sferturi.

US Open. Simona Halep – Maria ȘarapovaȘarapova, care a revenit în aprilie după o suspendare pentru meldonium, a cucerit titlul la US Open în 2006 și va juca anul acesta la Flushing Meadows grație unui wildcard.

US Open. Simona Halep – Maria ȘarapovaȘarapova (30 ani, 147 WTA) a câștigat toate cele șase meciuri cu Halep: în 2012 s-a impus în turul al treilea la Indian Wells cu 6-3, 6-4, apoi a câștigat în primul tur la Beijing în același an, cu 7-5, 7-5, în 2014 a dispus cu 1-6, 6-2, 6-3 în finala de la Madrid, iar apoi o lună mai târziu se impunea cu 6-4, 6-7 (5), 6-4 în finală la Roland Garros, tot în 2014 învingând și în sferturi la Cincinnati, cu 3-6, 6-4, 6-4. Ultimul meci a avut loc în 2015, la Turneul Campioanelor de la Singapore, rusoaica învingând cu 6-4, 6-4.

US Open. Simona Halep – Maria ȘarapovaȘarapova a participat ultima oară la US Open în 2014, când s-a oprit în optimi.

US Open. Simona Halep – Maria Șarapova. Monica Niculescu (29 ani, 58 WTA) va juca în primul tur cu Kristina Mladenovic (24 ani, 14 WTA). Monica a învins-o pe franțuzoaică în ambele confruntări, în 2013 în semifinale la Florianopolis, cu 6-0, 6-2, și în 2015 la Katowice, în primul tur, cu 6-4, 6-4.

US Open. Simona Halep – Maria Șarapova. Ana Bogdan (24 ani, 127 WTA) va evolua împotriva americancei Taylor Townsend (21 ani, 119 WTA), beneficiara unui wildcard.

US Open. Simona Halep – Maria Șarapova. Irina Begu (26 ani, 57 WTA) și Sorana Cîrstea (27 ani, 53 WTA) vor juca în prima rundă contra unor adversare venite din calificări.

US Open. Simona Halep – Maria Șarapova. La masculin, Marius Copil (26 ani, 88 WTA), la prima sa prezență pe tabloul principal la US Open, va avea un meci foarte greu în primul tur, cu francezul Jo-Wilfried Tsonga (32 ani, 12 ATP), al optulea favorit.


Calificarea în optimi este recompensată la China Open cu un premiu de 71.774 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 4 WTA. Pliskova fostă numărul 1 mondial, a câştigat singura întâlnire cu sportiva din Târgovişte, disputată în 2014, în sferturi, la Pattaya City, scor 1-6, 7-6 (3), 6-0.

Monica Niculescu, locul 65 WTA, o va întâlni, miercuri, nu înainte de 9:30, pe chinezoiaca Shuai Peng, locul 25 WTA, în turul al doilea al turneului de la Beijing. După această partidă de pe arena centrală este programat meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 şi Maria Şarapova (Rusia), locul 104 WTA, beneficiară a unul wild card.