SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA 3-6, 0-6 şi Simona ratează finala INDIAN WELLS 2018

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-0, de jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 44 WTA, în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Naomi Osaka o va întâlni în finala de la Indian Wells pe Daria Kasatkina, care a trecut de Venus Williams, scor 4-6, 6-4, 7-5. Halep îşi va păstra locul I WTA în ciuda acestei înfrângeri. Ea va evolua săptămâna viitoare la un al turneu de categorie Premier Mandatory, la Miami Open.

16 mart. 2018, 14:59
SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA 3-6, 0-6 şi Simona ratează finala INDIAN WELLS 2018

Simona Halep a ratat calificarea în finala de la Indian Wells, după 3-6, 0-6, cu Naomi Osaka. În cealaltă semifinală, Daria Kasatkina o învinge pe Venus Williams şi se califică în finala turneului de la Indian Wells. 

Simona Halep, primele declaraţii după înfrângerea cu Naomi Osaka: Nu am fost pregătită

Vineri, după ora 22.15 la Indian Wells, când a început a doua semifinală, Simona Halep a continuat să fie nervoasă şi grăbită, ca în alte meciuri din trecutul ei mai îndepărat, dar şi ca în timpul partidei anterioare, cu Petra Martici. În mod inexplicabil, Halep s-a enervat mai devreme decât de obicei, spre finalul primului set, şi s-a adâncit într-o stare de blocaj psihic, din care nu a mai ieşit. A rezultat un număr mare de erori neforţate în dreptul numărului 1 mondial (27, faţă de 20 adversara, în numai 63 de minute), duble greşeli, soluţii neinspirate din poziţii favorabile, avantaje rispite.  

Naomi Osaka nu a jucat altceva faţă de partida disputată împotriva jucătoarei române în optimi la Australian Open şi pierdută cu 3-6, 2-6. Ea a etalat acelaşi joc cu schimburi scurte şi cu lovituri puternice. Însă a avut în plus mai multă precizie, mai multă răbdare şi o adversară care i-a pus totul pe tavă. 

În primul set, Halep a avut mingi de break la toate ghemurile de serviciu ale japonezei, cu excepţia ultimului. Nu a reuşit să fructifice decât una, de rebreak, la 0-2. Românca a egalat la 2, apoi la 3-4 a avut 40-15, dar a pierdut ghemul. Din acel moment, pe teren a rămas numai Osaka, care a pus capăt primului set, cu 6-3, după 34 de minute.

În setul secund, Halep a cerut intervenţia lui Darren Cahill, la scorul de 3-0.

„Până la 3-3 totul a fost în regulă. Ce se întâmplă? Nu eşti tu, nu este jocul tău”, a întrebat-o Cahill pe Simona Halep şi, văzând că nu primeşte niciun răspuns, a continuat cu indicaţiile tactice.

La rândul ei, Halep a continuat jocul fără chef, cu senzaţia că abia aştepta să-l termine. Şi l-a încheiat, cu 0-6, după 63 de minute şi după un ultim ghem ceva mai disputat.

Osaka a obţinut astfel prima victorie în faţa Simonei Halep, în patru meciuri. Ea va evolua în finală cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, un duel al jucătoarelor de 20 de ani.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 327.965 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

Halep îşi va păstra locul I WTA în ciuda acestei înfrângeri. Ea va evolua săptămâna viitoare la un al turneu de categorie Premier Mandatory, la Miami Open.

Rusoaica Daria Kasatkina, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5, pe americanca Venus Williams, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, calificându-se în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells

Jucătoarea de 20 de ani s-a impus în faţa adversarei de 37 de ani după un meci care durat două ore şi 48 de minute. Kasatkina va disputa astfel prime ei finală la o competiţie de Premier Mandatory.

Pe arena centrală de la Indian Wells urmează a doua semifinală, între Simona Halep, locul I WTA, şi janponeza Naomi Osaka, locul 44 WTA.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS Partida a fost un adevărat thriller, Simona revenind spectaculos atât în setul doi, cât şi în decisiv. Dacă în manşa secundă nu a găsit puterea să închidă meciul, spre finalul partidei s-a adunat şi a avut o evoluţie extrem de consistentă, potrivit digisport.ro.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS Simona a deschis meciul cu un break şi şi-a păstrat avantajul până în finalul primului set, încheiat cu 6-4.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS Setul al doilea a început mai bine pentru jucătoarea din Croaţia. Martic a reuşit prima break-ul şi a dus scorul la 3-0. Halep a reuşit să îi spargă serviciul adversarei şi a egalat la 5, însă a pierdut setul la tie-break.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS În „decisiv”, jucătoarea din Croaţia a condus din nou cu 3-1, însă de acolo Halep a reuşit să câştige cinci game-uri consecutive şi s-a impus după un meci de două ore şi 24 de minute.

Simona Halep – Naomi Osaka, în semifinale la Indian Wells (sâmbătă, 5.30). Românca o conduce cu 3-0 pe niponă

Naomi Osaka (20 de ani, 44 WTA) a învățat din duelurile precedente cu Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) și știe ce are de făcut pentru a ajunge în finala Indian Wells.

„Am mai jucat împotriva Simonei, știu la ce să mă aștept și cum să reacționez. Am făcut o mulțime de erori în meciurile precedente, nu am profitat de șansele pe care le-am avut. Nu trebuie să mă mai grăbesc, îmi plac schimburile lungi.

Pentru mine este o performanță extraordinară, mă bucur că am ajuns însemifinale. Voi face tot posibilul să trec mai departe”, a declarat Naomi Osaka.

Simona Halep și Naomi Osaka s-au mai duelat de trei ori, în 2016, 2017 și în 2018. Ultima oară, la Australian Open, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 6-2.

Celelalte două dispute au avut pe hard, la Miami 2017 (scor 6-4, 2-6, 6-3), și pe zgură, la Roland Garros 2016 (scor 3-6, 6-2, 6-3).

Naomi Osaka a produs surpriza, în sferturile de finală, joi dimineață, depășind-o clar pe favorita 5, cehoaica Karolina Pliskova, scor 6-2, 6-3.

La vârsta de 20 de ani, Osaka este pe locul 44 WTA. Nipona este masivă (1,8 metri înălțime) și mai puternică decât Simona. Însă nu are averea româncei. A strâns din tenis doar 1.483.053 dolari.

În schimb, Simona Halep adună ca o furnicuță. Are în conturi 22.577.513 dolari din tenis, fără a pune la socoateală alte contracte.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS Spectatorii din tribune au fost în marea lor majoritate fani Halep, bucurându-se pentru revenirea fantastică a româncei. La final, numărul unu mondial nu i-a uitat pe suporteri, mulţumindu-le pentru aportul lor deosebit.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS „Voi faceţi o atmosferă fantastică la fiecare meci. Mă simt excelent aici şi sper să joc cât mai mulţi ani la Indian Wells”, a concluzionat Simona.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS În semifinalele competiţiei, vineri, Simona Halep o va întâlni pe Naomi Osaka (Japonia, locul 44 WTA), care a trecut, joi dimineaţă, de cehoaica Karolina Pliskova (locul 5 WTA), o altă favorită a competiţiei, în două seturi: 6-2, 6-3.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA ONLINE LIVE STREAM – VIDEO INDIAN WELLS Meciul Simona Halep – Naomi Osaka va putea fi urmărit, în România, în direct la Digi Sport 2.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA LIVE la Indian Wells. ONLINE STREAM Digi Sport – VIDEO. Simona Halep o întâlnește pe Naomi Osaka LIVE VIDEO pe DigiSport și ONLINE STREAM pe Digi Online, în semifinalele BNP PARIBAS OPEN, de la 05:30.

SIMONA HALEP – NAOMI OSAKA LIVE la Indian Wells. ONLINE STREAM Digi Sport – VIDEO. Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a produs surpriza sferturilor de finală ale turneului WTA de la Indian Wells (SUA), reuşind să o elimine pe Karolina Pliskova din Cehia, favorita numărul 5, în faţa căreia s-a impus în două seturi, 6-2, 6-3, într-o partidă disputată miercuri. 

La prima sa prezenţă într-o semifinală a unui turneu de categoria Premier Mandatory, Osaka (20 ani, locul 44 WTA) o va înfrunta pe românca Simona Halep (26 ani), numărul unu mondial, care s-a calificat la rândul ei în penultimul act după ce a învins-o în trei seturi, 6-4, 6-7 (7/5), 6-3, pe croata Petra Martic, la capătul unui joc care a durat două ore şi 23 de minute. 

Halep şi Osaka s-au întâlnit până acum de trei ori, reprezentanta ţării noastre reuşind să se impună de fiecare dată. Primul lor duel a avut loc în 2016, în turul al treilea de la Roland Garros, unde românca s-a impus cu 4-6, 6-2, 6-3. Un an mai târziu, la turneul de la Miami, Halep a învins-o pe niponă tot în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3, ultima confruntare lor având loc anul acesta, în luna ianuarie, în optimile de finală ale Openului Australiei, unde Simona a obţinut victoria în două seturi, 6-3, 6-2.