AUSTRALIAN OPEN 2019. Simona Halep, eliminată la mare luptă de Serena Williams. Românca e pe cale să piardă numărul 1 mondial

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS 1-6, 6-4, 4-6. Meci de mare spectacol în optimile de finală de la Australian Open, unde Halep şi Serena Williams au oferit un tenis de mare spectacol. După aproape două ore de joc americanca a câştigat, diferenţa făcându-se în game-ul 7 al setului decisiv.

21 ian. 2019, 06:43
AUSTRALIAN OPEN 2019. Simona Halep, eliminată la mare luptă de Serena Williams. Românca e pe cale să piardă numărul 1 mondial

AUSTRALIAN OPEN 2019. Simona Halep a început meciul cu un break, dar apoi a fost surclasată de Serena, care şi-a trecut în cont primul set în doar 20 de minute. În setul secund Halep a revenit în meci şi a câştigat la limită printr-o sclipire în finalul setului, însă aceeaşi mică diferenţă a atârnat apoi decisiv în favoarea Serenei.

Diferenţa a fost făcută practic în game-urile 23 şi 24, când Simona a irosit trei mingi de break, iar apoi şi-a pierdut serviciul. Chiar dacă imediat după aceea a revenit la un înalt nivel diferenţa era deja făcută şi nu a mai putut s-o ajungă pe americancă.

În sferturile de finală, miercuri, Serena Williams o va întâlni pe Karolina Pliskova.

Desfăşurarea meciului:

Game 26 Final de meci, într-po oră şi 48 de minute. 6-1, 4-6, 6-4 pentru Serena Williams.

Game 25 Serena îşi face serviciul la 15 şi se apropie la un game de câştugarea meciului, 5-3.

Game 24 Simona îşi pierde serviciul într-un moment delicat, Serena fructificând prima sa minge de break în acest al treilea set. Este 4-3 pentru americancă, ea urmând la serviciu.

Game 23 Meci de mare luptă pe serviciul Serenei, Halep irosind trei mingi de break. Americanca egalează totuşi în decisiv, scor 3-3.

Game 22 Un nou game la 0, de această dată câştigat de Halep, care conduce cu 3-2 în decisiv.

Game 21 Este rândul Serenei să-şi facă serviciul la 0. Este 2-2.

Game 20 În sfârşit Simona Halep îşi câştigă mai uşor serviciul, la 0 chiar. Este 2-1 în setul trei pentru numărul 1 mondial.

Game 19 Şi Serena are dificultăţi în a-şi face serviciul, dar după aproape un sfert de oră din setul decisiv scorul este 1-1.

Game 18 Game disputat pe serviciul lui Halep, cu o durată de aproape 10 minute. Halep reuşeşte în cele din urmă să se impună, 1-0 în setul 3.

Game 17 Simona Halep face break-ul într-un moment decisiv! A condus cu 30-0 pe serviciul Serenei, apoi cu 40-30, valorificând şansa de break! Setul doi se încheie după 37 de minute, 6-4 pentru Simona. Se joacă set decisiv.

Game 16 Mult mai solid jocul Simonei, care îşi păstrează avantajul de un game după ce şi-a câştigat serviciul la 15. Este 5-4 pentru compatrioata noastră.

Game 15 Game foarte important pe serviciul americancei, care reuşeşte să ţină aproape, câştigând la 30. Este 4-4.

Game 14 Cele două jucătoare merg cap la cap, fiecare câştigându-şi serviciul. Este 4-3 pentru Halep în setul secund.

Game 12 Game la 0 reuşit de Simona, care conduce pentru prima oară în acest meci, 3-2 pentru numărul 1 mondial.

Game 11 Primul break reuşit de Simona în acest meci, fapt care poate însemna revenirea sa în partidă. Scorul este acum 2-2, iar Halep pare să fi revenit mental în joc.

Game 10 Serena îşi continuă parcursul impecabil şi reuşeşte break-ul la 15. Americanca are 2-1, Halep încă nu a condus în acest meci.

Game 9 Game la 0 câştigat de Serena, scorul este acum 1-1.

Game 8 La fel ca în setul precedent, Halep câştigă primul game, acum pe propriul serviciu. A revenit de la 15-30 şi acum are 1-0.

Game 7 Primul set se încheie în doar 21 de minute. 6-1 pentru Serena, care a dominat cateoric.

Game 6 Un nou break facut de Serena, care la un moment dat a avut trei mingi de greak. Simona nu se regăseşte, este condusă cu 1-5 în mai puţin de 20 de minute.

Game 5 Serena îşi consolidează breaku-ul după ce a fost condusă de Halep cu 30-0 în acest game. Serviciul a ajut-o pe americancă, ea distanţându-se acum la 4-1.

Game 4 Al doilea break la rând făcut de Serena, care se distanţează la 3-1.

Game 3 Serena îşi face serviciul fără probleme. A condus cu 40-0 şi a încheiat la 15 un game pe care l-a dominat autoritar. 2-1 pentru americancă.

Game 2 Serena îşi ia break-ul înapoi, după ce a condus cu 30-0 şi 40-30, scorul este acum 1-1.

Game 1 Serena Williams începe la serviciu, iar Simona reuşeşte un game extraordinar de retur, câştigând la 0.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT HD.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT HD. Simona Halep: Eu sunt numărul 1 mondial, dar Serena Williams este cea mai bună jucătoare din lume

Simona Halep a declarat că este o diferenţă între a fi numărul 1 mondial şi a fi cea mai bună jucătoare de tenis din lume.

„În opinia mea, să fii numărul 1 mondial şi să fii cea mai bună jucătoare din lume este un pic diferit. În acest moment, eu sunt numărul 1 mondial şi o iau ca atare. Simt că că sunt în această poziţie de multe luni, multe săptămâni. Dar cu siguranţă ea este cea mai bună jucătoare din lume deoarece a câştigat atât de multe grand slam-uri. A fost mult timp pe locul I şi nu pot compara rezultatele mele cu ale ei. Dar în acest moment, sunt încrezătoare că sunt pe acestă poziţie şi gândesc pozitiv despre asta”, a declarat Halep.

Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-3, pe americanca Venus Williams, locul 36 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open.

„Cred că a jucat fără greşeală astăzi. Doar 12 greşeli a făcut. Din nefericire, am avut de aproape trei ori mai multe. Trebuia doar să ţin numărul de greşeli la un nivel mai scăzut. Dar ea a făcut un meci mare”, a spus Venus Williams, după înfrângerea cu Halep.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu Serena Williams, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16. Aceasta va fi a zecea lor partidă directă (8-1 pentru Williams), prima de când Serena a devenit mamă.  

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT HD. Halep, despre cum trebuie să joace cu Serena Williams: Trebuie să fiu inteligentă, agresivă, trebuie să o mişc şi să dau totul

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că nu doreşte să pună presiune pe ea înaintea importantei partide cu Serena Williams, din optimile de finală ale Australain Open, dar a precizat că ştie cum trebuie să joace pentru a avea şanse la victorie.

„Am bătut-o doar o dată în viaţă, aşa că nu pot spune prea mult despre acest meci. Doar că va fi o uriaşă provocare pentru mine. Este întotdeauna extraordinar să joc împotriva Serenei deoarece de fiecare dată trebuie să învăţ ceva din meci. Trebuie să fiu inteligentă, agresivă, trebuie să o mişc şi să dau totul. Nu o să mă gândesc foarte mult la asta, pentru că nu e nimic de gândit în mod special, doar să merg acolo să joc natural şi cu încredere. Am jucat de multe ori împotriva ei, am avut meciuri dificile împreună, aşa că o să fie doar un alt meci uriaş pentru mine. Nu voi pune presiune pe mine. Este o bună ocazie de a juca cel mai bun tenis şi de a mă simţi bine pe teren”, a declarat Halep, la conferinţa de presă după victoria cu Venus Williams.

Despre această ultimă partidă, Halep a afirmat că a aplicat tactica folosită în întâlnirea de anul trecut, de la Montreal.

„Cred că am jucat inteligent, agresiv, şi am mişcat-o mult, aşa că eu cred că de aceea am putut să o înving. M-am gândit la meicul de la Montreal. Ştiam că este accidentată atunci, dar ştiam totodată că trebuie să joc la fel, repede, să stau aproape de linia de fund, ceea ce am făcut foarte bine şi azi. De asemenea, a trebuit să servesc bine, pentru că returnează puternic. Stă în interiorul terenului şi ia mingea repede la retur. Multe lucruri s-au schimbat în interiorul meu. Încerc să mă bucur mai mult de viaţă, să fiu mai relaxată, cea ce fac destul de bine şi astfel mă simt mai bine. Cred că o să continui aşa”, a precizat liderul WTA.

Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-3, pe americanca Venus Williams, locul 36 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu Serena Williams, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16. Aceasta va fi a zecea lor partidă directă (8-1 pentru Williams), prima de când Serena a devenit mamă.

SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT HD. SIMONA HALEP – SERENA WILLIAMS // Șocul Halep – Williams, prefațat de experții ESPN: „Simona o să fie ca un cățel care aleargă după orice minge” 

Doi dintre specialiștii ESPN, Mary Joe Fernandez, fost numărul 4 WTA, și Mark Hlawaty, fostul partener de antrenament al Serenei, au analizat meciul dintre Simona Halep și Serena Williams și au explicat de ce o văd pe Serena drept favorită.

„Simona va trebui să servească foarte bine. Serena returnează excelent. Când au jucat la Miami acum mulți ani, serviciul Simonei a una dintre cheile meciului. Cred că Simona trebuie să servească mult la corp. În plus, trebuie să lungească schimburile. Rămâne de văzut dacă Simona va putea să reziste primei lovituri trimise de Serena și cumva, într-un fel, să preia controlul punctului. Serena se mișcă bine anul acesta, dar cred că plimbând-o pe teren poate să o destabilizeze pe Serena”, a declarat Mary Joe Fernandez.

„Simt că Simona trebuie să fie ca un zid și să o forțeze pe Serena să lovească din ce în ce mai tare, aprioape de linii. Halep trebuie să alerge după fiecare minge. Trebuie să fie ca un cățel care aleargă după minge. Să spună «Unde se duce mingea, mă duc și eu. O voi da înapoi de fiecare dată». Halep trebuie să pună suficientă presiune ca Serena să facă greșeli, iar ea să poată să preia controlul. Serena va intra mult în teren. Halep nu lovește atât de tare”, a declarat și Mark Hlawaty.

„SERENA VA CÂȘTIGA”

Cei doi au vorbit și despre faptul că Serena și Halep nu au jucat multe meciuri în acest an și despre cum vor fi afectat.

„Simona nu cred că are nevoie de multe meciuri. Cred că în cele jucate până acum a evoluat bine, a fost competitivă. A jucat foarte bine cu Venus Williams. Faptul că a jucat cu Venus o va pregăti bine pentru meciul cu Serena. Dar ea nu are nevoie de repetiție. Am văzut-o pe Serena câștigând fără să joace multe meciuri. Nu arată că e vulnerabilă. Acest meci arată ca o finală. Nu pot să cred că se joacă în optimi. Cred că va fi strâns, dar Serena va câștiga”, a declarat Mary Joe Fernandez.

„Cred că Serena va fi mai afectată de faptul că nu a jucat multe meciuri. Nu știm cât de bine stă la capitolul pregătire fizică. Istoria spune că Halep este fericită să fie joace oricât pentru a termina un meci. Cred că asta va încerca. Să lungească meciul cât mai mult, s-o pună la încercare pe Serena.

Cred că Serena e mai bine pregătită, mai puternică și a avut și un traseu mai ușor. O să spună «Bun, adversara mea a câștigat un Grand Slam. Știe ce se facă, e competitivă și are calități»”, a spus Mark Hlawaty.

Stephens a fost eliminată de Pavliucenkova în optimi la Australian Open

Sloane Stephens, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost eliminată, duminică, de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, numărul 44 mondial, în optimile de finală ale turneului Australian Open.

Pavliucenkova s-a impus cu scorul de 6-7 (3), 6-3, 6-3, în două ore şi 32 de minute.

Anastasia Pavliucenkova o va întâlni în faza următoare pe americanca Danielle Collins, locul 35 WTA. Collins a trecut în optimi de numărul 2 mondial, Angelique Kerber (Germania).

În sferturile Australian Open mai sunt calificate Petra Kvitova (Cehia), locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, şi Ashleigh Barty (Australia), locul 15 WTA şi cap de serie 15.

Liderul WTA, Simona Halep, va juca luni în optimile de finală, cu americanca Serena Williams, locul 16 mondial şi favorită 16.

În optimile de finală vor mai evolua spaniola Garbine Muguruza (18 WTA, cap de serie 18) cu sportiva cehă Karolina Pliskova (8 WTA, cap de serie 7), japoneza Naomi Osaka (4 WTA, cap de serie 4) cu letona Anastasija Sevastova (12 WTA, cap de serie 13) şi americanca Madison Keys (17 WTA, cap de serie 17) cu jucătoarea ucraineană Elina Svitolina (7 WTA, cap de serie 6).

Karolina Pliskova – Garbine Muguruza, în optimile de finală ale Australian Open

ucătoarele valoroase îşi continuă parcursul bun la actuala ediţie a Australian Open. Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, şi spaniola Garbine Muguruza, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 18, sunt ultimele sportive care şi-au validat biletele pentru optimi, urmând a se întâlni în această fază.

Pliskova a întrecut-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-2, pe sportiva italiană Carolina Giorgi, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27, după două ore şi 11 minute.

Muguruza a învins-o, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, pe jucătoarea elveţiană Timea Bacsinszky, locul 145 WTA, după o oră şi 54 de minute.

Învingătoarea din meciul Pliskova – Muguruza va juca în sferturi cu câştigătoarea din partida Simona Halep, locul I WTA – Serena Williams, locul 16 WTA.

Cote NEBUNE a pariuri pentru Simona Halep: o victorie cu Serena Wiliams aduce profituri frumoase

 

La începutul turneului, Simona Halep a fost desemnată principală favorită la Australian Open, dar în meciul cu Serena Wiliams pleacă din start cu șansa a doua. Astfel, cota la victorie a Serenei este de doar 1.40, în timp ce Halep a primit o cotă de 3.Interesant e că tot o cotă de 3 are Serena Williams și la câștigarea primului Grand Slam al anului. ”Simo” are o cotă de 10 pentru a ridica trofeul deasupra capului, la Melbourne.

Chiar dacă va pierde meciul cu Serena Wiliams, Halep are șanse mari să rămână numărul 1 WTA. Calcule mai precise se vor putea realiza după ziua de astăzi de la Australian Open.

Jurnaliştii de la ESPN au analizat şansele Simonei Halep (numărul unu mondial) în faţa Serenei, în optimile Australian Open. Americanii sunt fascinaţi de modul în care arată sportiva noastră, după o lungă perioadă de inactivitate.

Halep le-a luat la rând pe sportivele de peste Ocean. Mai întâi a fost Kenin, care a reprezentat o adevărată provocare, pentru ca apoi să nu îi dea vreo şansă lui Venus. Acum, în faţa campioanei noastre se află Serena, cea mai titrată sportivă din istorie. Aceasta a pierdut un singur meci în faţa Simonei, însă există şanse mari ca Simo să repete performanţa din grupele Turneului Campioanelor (2014), informează Digisport.

„Cel mai mare avantaj al Simonei contra Serenei e legat de programul avut până acum. Williams nu a avut încă o adversară pe măsură, iar acest lucru poate fi o capcană. De partea cealaltă, Simona nu putea cere o mai bună pregătire pentru acest meci. A avut două dispute grele, pe care le-a depăşit şi a căpătat multă încredere, pentru ca apoi să o învingă fără drept de apel pe Venus”, notează ESPN.

Statistică înfricoșătoare în meciurile directe

Pentru românca de 27 de ani, statistica este una înfricoșătoare, înainte de meciul care se va disputa luni la Melbourne. Astfel, Williams se poate lăuda cu nu mai puțin de 16 victorii adunate împotriva ocupantelor locului 1 în lume. Singura care o depășește la acest capitol este Martina Navratilova (18).

Serena Williams a învins nu mai puțin de 7 jucătoare care s-au aflat de-a lungul timpului în fotoliul de lider WTA. Martina Hingis (5), Victoria Azarenka (4), Jennifer Capriati (2), Justine Henin (2), Venus Williams (1), Lindsay Davenport (1) și Caroline Wozniacki (1) sunt ”victimele” din cariera Serenei.

De partea cealaltă, Simona Halep are un singur succes în fața unei ocupante a numărului 1 mondial. Culmea e că victoria, una dintre cele mai importante ale carierei, a venit chiar în fața Serenei Williams. La Singapore, în 2014, în faza grupelor, ”Simo” se impunea cu un categoric 6-0, 6-2. În finala competiției, Serena și-a luat revanșa (6-3, 6-0).