Simona Halep şi-a aflat prima adversară din 2017. Tragere la sorţi dificilă pentru Simona, la Shenzen

Simona Halep va fi cap de serie numărul doi la turneul WTA de la Shenzhen (China), competiţie dotată cu premii totale în valoare de 750.000 de dolari şi care va începe pe data de 2 ianuarie.

31 dec. 2016, 09:15
Simona Halep şi-a aflat prima adversară din 2017. Tragere la sorţi dificilă pentru Simona, la Shenzen

Simona Halep, numărul 4 mondial, o va întâlni în primul tur la Shenzen pe jucătoarea sârbă pe Jelena Jankovic(locul 54 WTA), fostă numărul 1 mondial şi finalistă la US Open 2008. Totuşi, Simona Halep conduce cu 6-1 în întâlnirile directe cu Jankovic, sportiva din Constanţa câştigând ultimele şase partide, ultima în 2015, în semifinale la Cincinnati, scor 6-1, 6-2. În cazul unui debut victorios, Simona Halep va juca în turul secund împotriva învingătoarei dintre chinezoaica Shuai Peng şi jucătoarea cehă Katerina Siniakova.

Monica Niculescu (38 WTA), favorită numărul 7, o va întâlni în rundă inaugurală pe Kai-Lin Zhang (China, locul 134 WTA), beneficiara unui wild card.

A treia româncă de pe tabloul principal de la Shenzen, Sorana Cîrstea, o va întâlni pe jucătoarea slovacă Kristína Kučová. În turul secund, Sorana ar putea-o întâlni pe principala favorită a turneului, poloneza Agnieszka Radwanska.