Simona Halep: „Sper să mai pot juca altă finală la Roland Garros şi să o câştig”

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat a doua oară câştigarea turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finală disputată în carieră, cu Jelena Ostapenko.

10 iun. 2017, 15:32
Simona Halep: „Sper să mai pot juca altă finală la Roland Garros şi să o câştig”

Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea Mare Șlem al anului.

„Mulţumesc publicului, sunt tristă că nu am câştigat, dar a fost un turneu grozav. Vreau să o felicit pe Jelena. E o zi dură, va trebui să continuăm să muncim şi să credem. Sper să mai pot să joc o altă finală şi să o câştig”, a declarat Simona Halep la ceremonia de la finalul turneului de la Paris.

Simona Halep: Este o zi grea, pentru că nu am câştigat, dar hai să continuăm şi să credem

Vă mulţumesc că aţi venit la meciurile mele. M-am simţit bine jucând aici. A fost un turneu bun pentru mine, vă mulţumesc mult pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut”, a spus Simona Halep.

Jelena Ostapenko: Voiam să îmi fac jocul, deşi greşeam. Totul s-a întors în favoarea mea

Jelena Ostapenko a câştigat finala tuneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 4-6, 6-4, 6-3, pe Simona Halep. La doar 20 de ani, jucătoarea letonă, locul 47 WTA, a făcut un meci fantastic şi a reuşit să revină în meci de la 0-1 la seturi şi 0-3 în setul doi.

Finalul a găsit-o vizibil emoţionată, atunci când organizatorii i-au pus microfonul în faţă pentru primele reacţii. „Nu pot să cred că sunt campioană! Ştiam istoria, ştiam că atunci când m-am născut a câştigat Kuerten, sunt fericită, era visul meu şi sunt foarte, foarte fericită!”, a spus Ostapenko, la Eurosport.

Întrebată cum a gestionat momentul dificil din setul al doilea, atunci când Simona Halep avea 3-0 şi minge de 4-0, jucătoarea letonă a răspuns: „Ştiam că Simona e o jucătoare mare, eu voiam să îmi fac jocul deşi greşeam. Dar totul s-a întors în favoarea mea, am luptat pentru fiecare punct şi mă bucur că s-a terminat totul în favoarea mea. Mulţumesc oamenilor pentru tot, e un vis să fiu campioană la Roland Garros!”.

În finalul discursului, Jelena Ostapenko a trimis „bezele” către loja care a susţinut-o: „Mulţumesc echipei, mamei, agentului meu, tuturor celor care m-au susţinut în această săptămână! Thank you, guys!”, a conchis letona la Eurosport.