Simptome ascunse ale cancerului de piele

Este ușor să observi pe piele o aluniță care și-a schimbat culoarea și dimensiunea, o leziune sau o erupție cutanată. Însă, multe dintre simptomele cancerului de piele nu sunt vizibile pe tegument. Uneori pot apărea excepții, iar simptomele să nu îți indice nimic.

16 aug. 2017, 09:05
Simptome ascunse ale cancerului de piele

În cazul melanomului avansat, simptomele includ durere, cefalee și alte simptome care nu sunt observate pe piele. Iată care sunt semnele ascunse care ar putea indica faptul că ai putea suferi de cancer de piele.

Umflături sub piele. Nu poți vedea umflăturile, dar le poți simți. Acestea se pot dezvolta în zone, precum bust, axilă sau gât. Nodulii pot fi considerați un simptom al cancerului de piele când s-au răspândit în ganglionii limfatici.

Dureri abdominale. Pe lângă nodulii de sub tegument, cancerul de piele poate afecta și ficatul. Dacă acest lucru se întâmplă, te vei confrunta cu dureri abdominale, care pot fi destul de dureroase.

Probleme respiratorii. Și plămânii pot fi afectați de melanom. Atunci te confrunți cu respirație îngreunată sau tuse. Acesta este un simptom despre care trebuie să știi, pentru că mulți oameni aleg să-l ignore, zicând că nu este nimic grav.

Durere articulară. Melanomul poate provoca durerea de oase. În acest caz, poți suferi de artrită sau dureri articulare.

Vedere încețoșată. Melanocitele, care sunt celulele producătoare de pigmenți, se găsesc în piele, în ochi și în alte părți ale corpului. În cazuri rare, în aceste locuri se produce cancerul de piele. Dacă dezvolți melanom în interiorul și în jurul celulelor din ochi, atunci vederea încețoșată poate fi primul simptom.

Crampe abdominale. De asemenea, cancerul de piele poate afecta și intestinul, care conține și el melanocite. Prin urmare, poate găzui melanomul ascuns. Poate provoca simptome, precum diaree, constipație, crampe și dureri în zona intestinală. Acesta este unul dintre simptomele ascunse ale cancerului de piele.

Boli care se iau de la ștrand sau piscină