Simptome pe care nu trebuie să le ignori la copil

Simptome pe care nu trebuie să le ignori la copilul tău deoarece pot anunţa probleme de sănătate serioase.

RomaniaTV.net
23 oct. 2014, 07:05
Simptome pe care nu trebuie să le ignori la copil

După nopţi nedormite, febră apărută din senin, vizite la urgenţă în miez de noapte cu copilul tău, ai învăţat să faci diferenţa între alarmele false şi cele adevărate. Ştii ce trebuie să ai în casă pentru orice eventualitate şi cum trebuie să procedezi în diferite situaţii.

Dar, dragă mami, bazează-te pe instinctul tău! Îţi cunoşti bebeluşul şi tu ştii cel mai bine cum se comportă la o răceală, când îi ies dinţişorii, când plânge de răsfăţ, de foame sau de durere şi, dacă ai cea mai mică suspiciune, dacă ţi se pare că este ceva neobişnuit în comportamentul lui, nu ezita să mergi la doctor. Dacă tu simţi că puiul tău nu e bine, sunt şanse foarte mici ca instinctul de mamă să te înşele!

Febra la copii. Cateva lucruri despre inamicul nr.1 al bebelusilor

9 simptome care trebuie să te îngrijoreze

Temperatura ridicată

Situaţii care reprezintă urgenţe medicale: temperatură mai mare de 38 de grade la un copil mai mic de 3 luni; 38,3 grade la un copil cu vârsta între 3 şi 6 luni; 39,4 grade la copilul cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi doi anişori.

La copiii de peste doi ani, dacă micuţul este hidratat corespunzător şi se comportă normal, temperatura nu reprezintă o urgenţă, totuşi nu ar strica o vizită la medic.

Vezi 9 simptome pe care nu trebuie să le ignori la copil pe mami.ro.