Simţi că te sufoci în propria casă? Ce trebuie să faci ca să ai o viaţă liniştită

Senzaţia de sufocare poate fi reală şi poate fi creată de aerul din casă. Pe lângă soluţiile băbeşti de purificare a aerului, lumânări parfumate, beţişoare aromate, oţet sub pat.. etc, o soluţie cât se poate de eficientă sunt purificatoarele de aer.

09 mai 2018, 10:43
Simţi că te sufoci în propria casă? Ce trebuie să faci ca să ai o viaţă liniştită

Ultimele soluţii din domeniul de purificare a aerului propun metode moderne de curăţare a aerului din casă prin tehnologia Plasmacluster. Aparatele purifică aerul prin ionizare direct în atmosfera încăperii în care sunt așezate. În plus, purificatorul de aer elimină anumite mirosuri neplăcute, cum este mirosul de ţigări sau mirosul lăsat de animalele de companie.

Citeşte şi Aerul din casa ta te poate îmbolnavi. 11 paşi de urmat pentru un aer sănătos

„Pe scurt, tehnologia Plasmacluster din interiorul unui purificator Sharp eliberează în aer ioni pozitivi și negativi, în concentrații foarte mari. Ionii se atașează de toți poluanții din aer, extrăgând hidrogenul din aceștia pentru a se echilibra. Astfel, poluanții sunt neutralizați. Prin activarea și gestionarea acestui fenomen fizico-chimic purificatorul SHARP cu Plasmacluster devine extrem de eficient în combaterea particulelor de mucegai, praf, bacterii, viruși și mirosuri neplăcute”, informează compania Sharp.

Unde sunt indicate purificatoarele de aer

„Un astfel de aparat nu ar trebui să lipsească din casele celor care se confruntă cu alergii sau care au probleme cu respirația. De asemenea, un purificator cu Plasmacluster își va dovedi eficiența maximă în casele fumătorilor sau posesorilor de animale, eliminând în totalitate acel miros permanent pe care îl cunoaștem cu toții în astfel de interioare. În plus, purificatoarele Sharp gestionează și nivelul de umiditate din încăperi, menținându-l în parametrii ideali”, adaugă Bogdan Pasat, reprezentantul Sharp Home Appliances, Vestel.

Cât costă un purificator de aer

Pe piața europeană, produsele SHARP sunt distribuite de turcii de la Vestel. Pentru România, preţul de vânzare recomandat începe de la 900 de lei şi merge pâmă la 3.700, în funcţie de produs şi performanţele acestuia.