Sinceritatea i-a adus libertatea. Un poliţist reţinut pentru corupţie a fost eliberat din arest

Agentul de poliţie din Târgu Jiu reţinut pentru că lua şpagă de la suspecţi le-a povestit anchetatorilor că lua informaţii din dosar şi le vindea atât acuzaților cât și acuzatorilor. Atitudinea sinceră din faţa instanţei, i-a adus libertatea.

31 mai 2017, 05:53
Sinceritatea i-a adus libertatea. Un poliţist reţinut pentru corupţie a fost eliberat din arest

Agentul de poliție Gabriel Negoiță va fi cercetat sub control judiciar după ce a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Instanța a decis ca acesta să fie lăsat liber după ce acesta a fost sincer şi și-a recunoscut faptele. Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, acesta este cercetat pentru săvârşirea, în perioada 2015 – aprilie 2017, a mai multor infracțiuni de luare de mită ori trafic de influență.

Potrivit unor surse, polițistul de proximitate ar fi promis unor persoane că poate interveni pentru ca acestea să scape de unele dosare și ar fi pretins, în schimb, unele foloase materiale, iar altora chiar le-a oferit informații dintr-un dosar.

Conform acelorași surse, polițistul se confrunta cu probleme financiare, după ce executorii judecătorești îi puseseră poprire pe salariu din cauză că nu-și achitate unele împrumuturi la bănci și CAR-uri. Totuși, colegi ai polițistului au mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea anchetei, în condițiile în care procurorul nu a organizat un flagrant, deși activitatea infracțională a agentului Negoiță, potrivit Parchetului, este monitorizată din 2015.