Situaţia JUSTIŢIEI din ROMÂNIA, în dezbatere, în sesiune plenară în Parlamentul European

Publicat: Joi, 18 Ianuarie 2018 20:39 // Actualizat: Joi, 18 Ianuarie 2018 20:57 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a declarat, joi, că Parlamentul European va dezbate în sesiunea plenară din februarie situaţia justiţiei din România, ca urmare a încercărilor PSD şi ALDE de a slăbi justiţia, afirmând că decizia a fost luată în cadrul Conferinţei preşedinţilor.

”Parlamentul European va dezbate în următoarea sesiune plenară, din februarie, în plenul de la Strasbourg situaţia justiţiei din România ca urmare a încercărilor PSD şi ALDE de a slăbi justiţia. Decizia a fost luată astăzi în Parlamentul European la Conferinţa preşedinţilor, compusă din liderii grupurilor politice şi preşedintele Parlamentului”, a scris europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, pe Facebook, scrie Mediafax.

Faptul că Parlamentul European a decis să dezbată în a doua sesiune plenară din acest an situaţia justiţiei din România arată ”îngrijorarea serioasă existentă la nivelul Uniunii Europene faţă de încercările de slăbire a sistemului de justiţie din România”, a afirmat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PMP a afirmat că pe tot parcursul anul 2017Guvernele PSD - ALDE şi majoritatea din Parlamentul României au încercat să convingă ”lumea civilizată” că cei 500.000 de români care au ieşit în stradă să protesteze împotriva corupţiei au greşit şi că ”politicienii care propun slăbirea justiţiei au dreptate”. Mureşan a susţinut că UE nu permite nicio breşă în sistemul de justiţie din nicio ţară membră fiindcă aceasta ar deveni un risc major pentru întreaga Uniune, potrivit Mediafax

Citeşte şi USR: Este regretabil că preşedintele Iohannis a ratat şansa de a limita dezastrul produs de PSD

”Dacă instituţiile sunt slabe într-un stat membru, acest lucru reprezintă un risc pentru cetăţenii din toată Uniunea Europeană, un risc de securitate, în primul rând. (...) Legalizarea hoţiei în România este un risc pentru securitatea cetăţenilor europeni în condiţiile în care ţara noastră participă la libera circulaţie a persoanelor, a mărfurilor, serviciilor şi capitalului din spaţiul european. De aceea, Uniunea Europeană nu permite nicio breşă în sistemul de justiţie din nicio ţară membră fiindcă aceasta ar deveni un risc major pentru întreaga Uniune. Nu poţi să te transformi într-un stat mafiot şi să rămâi membru al UE, asta trebuie să înţeleagă grupurile de interese din PSD şi ALDE!”, a spus Mureşan.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
justitia din Romania justiţie Parlamentul European Romania sesiune plenară
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 ian 21:27
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
DOI PRIETENI AVEAU O DISCUTIE: UNUL EXPLICA SI POVESTEA SI CELALALT NU SPUNEA NIMIC: ATUNCI PRIETENUL L-A INTREBAT DACA E DE ACORD CU CE SPUNE EL IAR ACESTA A RASPUNS: NU AGREEZ NICIODATA DISCUTIILE DESPRE SCHI PENTRU CA ACOLO M-AM RANIT LA GENUNCHI:AM APRINS LUMINA CA SA FAC ECONOMIE LA FACTURA DAR CICA FACTURA NU VREA SA SCADA:
1
EUR
4.6975
RON
19 Jan
noapte -2 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H