Slovacia este cu ochii pe Marea Britanie: Vrea să ştie cum sunt trataţi slovacii în regat

Slovacia va monitoriza îndeaproape respectarea de către Marea Britanie a promisiunii sale de a da dovadă de generozitate față de cetățenii slovaci care trăiesc în Regatul Unit, a declarat vineri premierul slovac Robert Fico, după o întâlnire la Bratislava cu ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, transmite agenția slovacă de presă TASR.

03 mart. 2017, 15:11
Slovacia este cu ochii pe Marea Britanie: Vrea să ştie cum sunt trataţi slovacii în regat

„Interesele noastre naționale ne determină să fim preocupați de soarta slovacilor care trăiesc în Marea Britanie, nu vrem să sufere în niciun fel din cauza Brexitului”, a subliniat premierul slovac. „Ministrul Davis a spus că țara sa va avea o abordare generoasă față de cetățenii slovaci care se află deja în Regatul Unit, dar acest cuvânt poate însemna multe, detaliile fac întotdeauna diferența”, a adăugat Fico.

Oficialul britanic a precizat că, împreună cu premierul Theresa May, a lansat discuții și demersuri menite să asigure că atât britanicii care trăiesc în UE, cât și cetățenii UE din Marea Britanie se vor bucura de condiții de trai cel puțin la fel de bune ca în prezent. „Aceasta este de fapt semnificația cuvântului generozitate”, a explicat David Davis.

Citeşte şi Brexit: Premierul Theresa May promite că îşi va respecta promisiunile privind circulaţia persoanelor între UE şi Marea Britanie

Premierul slovac a menționat că vor fi introduse totuși unele limite în ce privește sosirea de noi persoane în Marea Britanie, anunțând în context că „toți cei care vor să se întoarcă din Marea Britanie în Slovacia sunt bineveniți, ne confruntăm cu o criză a mâinii de lucru”.