Slujbă pentru Valentina Florea, fata din Galaţi care a murit în incendiul de la Colectiv

Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a săvârșit luni seara o slujbă la biserica Vovidenia din Galați, unde se află depus trupul neînsuflețit al tinerei Valentina Florea, de 27 ani, care a murit în incendiul din clubul bucureștean "Colectiv".

03 nov. 2015, 11:54
Slujbă pentru Valentina Florea, fata din Galaţi care a murit în incendiul de la Colectiv

După slujbă, arhiereul locului a îndemnat gălățenii să fie alături de familia tinerei care plătește un greu tribut în suferință, dar a spus că trebuie solidaritate și cu victimele incendiului care suferă acum pe un pat de spital.

Tocmai de aceea am rugat astăzi preoții din municipiile Galați și Brăila, și acolo s-a pierdut viața unui tânăr, să ne mobilizăm și s-a creat de pe 1 noiembrie un centru pentru donare de sânge la clinica în cadrul orfelinatului eparhial. Am rugat și preoții și profesorii de religie spre a sensibiliza și tinerii spre a dona sînge și a face apel la donare. Toată luna noiembrie dorim să se facă acest lucru deoarece răniții din București vor avea încă multă nevoie de acum încolo‘, a spus IPS Casian.

La ieșirea din biserică arhiepiscopul a aprins lumînări în memoria Valentinei, care va fi înmormântată, marți, în Cimitirul Sf. Lazăr.

Citeşte şi O tânără jandarm rememorează clipele din noaptea tragediei: „Au fost imagini apocaliptice” VIDEO