Şocantele fotografii „vintage” din anii 1800 : Faţă de câine, patru picioare, piele elastică

Înspăimântătoare, dar fascinante. O serie de fotografii ale unor persoane cu boli rare ce le-au creat un aspect hidos, chiar animalic, sunt prezentate într-o galerie foto "vintage" de către publicaţia Daily Mail.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 20:42

Persoanele cu aceste boli rare nu s-au lăsat învinşi de soartă, ci au transformat suferinţele lor în avantaje. Cele mai multe dintre ele au pozat pentru imagini artistice şi au devenit renumiţi artişti de circ în New York City, prima oară la mijlocul anilor 1800,  scrie Daily Mail.

În galeria „vedetelor” ciudate de atunci figurează, între alţii, Prince Randian, care s-a născut fără mâini şi fără picioare, dar care putea să se bărbierească, să scrie, să deseneze şi chiar să ruleze tutunul în foiţa de ţigară, Jojo, băiatul păros cu faţă de cîine sau Lionel, un alt băiat păros, dar cu faţă de leu, Fanny Mills, femeia cu tălpi gigantice sau Myrtel Corbi, fata cu patru picioare şi două organe genitale feminine.

Au mai fost Eddie Masher, bărbatul scheletic, dar şi Felix Wehrle, zis şi „Bărbatul Elastic”, pentru că pielea sa se putea întinde nefiresc de mult sau Frank Lentini, care se născuse cu trei picioare.