Sondaj Curs – Agangarde: Cifrele care răstoarnă întreaga scenă politică la început de campanie electorală

Un sondaj exploziv publicat de psnews arată că Victor Ponta este la egalitate cu președintele Klaus Iohannis în topul personalităților despre care românii au o părere bună. Primarul General al Capitalei este în fruntea clasamentului.

16 nov. 2016, 15:10
Sondaj Curs – Agangarde: Cifrele care răstoarnă întreaga scenă politică la început de campanie electorală

Cea mai mare surpriză vine din partea lui Dacian Cioloș care este cotat cu 46%, adică în proximitate lui Klaus Iohannis și Victor Ponta (ambii se situează la 47%), și peste Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Dacian Cioloș s-a afirmat ca un personaj care s-a ținut departe de partidele politice și n-a candidat pentru vreo funcție.

De remarcat este faptul că președintele Iohannis reușește să-și păstreze cota de încredere în rândul populației, în timp ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu se află pe trend descendent.

Surpriza continuă cu Gabriela Firea care profită de trendul ascendent de la alegerile locale și a ajuns la 58%, la capitolul încredere, situându-se peste toți ceilalți lideri politici. Oameni din politica românească, cu prestanță și impact electoral, sunt devansați de actualul primar al Capitalei.

Dramatic este faptul că peste 75% dintre români cred că România merge într-o direcție greșită, lucru care denotă gradul crescut de pesimism al cetățenilor. A fost testat inclusiv managementul guvernării tehnocrate, iar 22% dintre români consideră că Ministerul Sănătății trebuie să fie condus de un tehnocrat. Principala îngrijorare pe acest domeniu este legată de infrastructura spitalicească, și anume dotarea și modernizarea spitalelor.

Topul încrederiii în personalități politice

GABRIELA FIREA, primarul Capitalei 58%
KLAUS IOHANNIS,președintele României 47%
VICTOR PONTA, fost premier 47%
DACIAN CIOLOȘ, premierul României 46%

CARE GUVERN VI SE PARE MAI PERFORMANT

GUVERNUL PONTA 49%
GUVERNUL CIOLOȘ 33%

CEL MAI REFORMAT PARTID

PSD 24%
PNL 21%
ALDE 10%
PMP 6%