SORIN OPRESCU, în arest. Surse: Primarului i s-a făcut rău, dar a refuzat să meargă la spital

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în noaptea de duminică spre luni. Potrivit unor surse citate de România TV, primarului, care este bolnav de diabet, i s-a făcut rău duminică, iar medicii i-au dublat doza de insulină. Cu toate că poliţiştii au vrut să îl transporte la spital, Sorin Oprescu a refuzat. 

07 sept. 2015, 08:09
SORIN OPRESCU, în arest. Surse: Primarului i s-a făcut rău, dar a refuzat să meargă la spital

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie, astfel că Oprescu a fost dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei.

Oprescu este bolnav de diabet, dar suferă şi de afecţiuni la inimă.

Potrivit România TV, primarului i s-a făcut rău, duminică seara, în sala de judecată, şi i s-a administrat o doză dublă de insulină. Oprescu a refuzat să fie transportat la spital, acesta fiind atent supravegheat în prima noapte de arest.

CITEŞTE ŞI Sorin Oprescu, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile. Primarul Capitalei a contestat măsura

Sorin Oprescu a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, chiar la miezul nopţii, înainte de expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi a fost deja contestată de primarul general al Capitalei, prin avocaţi.

„La dosar sunt doar susţinerile denunţătorului, susţineri nereale, pe care nici măcar DNA nu le-a luat în considerare când a formulat acuzaţiile. A dat o declaraţie amplă în faţa judecătorului, deşi este nedormit de mai bine de 40 de ore, şi a explicat tot ce trebuia, arătând cum crede domnia sa că s-au petrecut lucrurile. Nu a fost prins în flagrant. Nu credem în răzbunări sau teorii care nu au legătură cu actul de justiţie. S-a formulat contestaţie. Înregistrările de la dosar se referă la ceilalţi 7 inculpaţi din cauză”, a declarat avocatul lui Sorin Oprescu, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Oprescu, către un suspect din dosarul său, pe holurile DNA: Nu dăm DECLARAŢII. Banii erau MARCAŢI?

În denunţul făcut împotriva lui Sorin Oprescu se arată că era o obişnuinţă pentru primarul general al Capitalei să ia mită.

Sorin Oprescu folosea un aparat de bruiaj al semnalului telefoanelor mobile pentru a nu fi interceptat

În denunţ se arată că Sorin Oprescu a primit mită de nouă ori în ultimele luni, sume cuprinse între 20.000 şi 30.000 de euro. Sorin Oprescu ar fi primit banii în locuinţa sa de la Ciolpani şi de multe ori nici măcar nu se afla acolo când persoanele de la care pretindea mită veneau să aducă sumele cerute.

Denunţător: Sorin Oprescu a primit mită UN MILION DE EURO

Aceştia trebuiau să aducă banii în pungi de cadouri, iar dacă se întâmpla ca Sorin Oprescu să-i primească personal le cerea celor care veneau cu sumele să îşi lase telefoanele mobile în alte camere decât cea în care aveau loc discuţiile, care oricum erau foarte rare şi laconice.

Citeşte şi: Elena Udrea, reacţie pe Facebook după reţinerea lui Sorin Oprescu: „Câtă ipocrizie!”

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Sorin Oprescu este suspendat automat din funcţia de primar de către prefect în cazul în care judecătorii decid arestarea sa preventivă, potrivit Legii administraţiei publice locale, iar atribuţiile sale vor fi preluate de viceprimarul Cornel Pieptea (PNL) sau de viceprimarul Dan Darabont (PSD).

Cum majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti este deţinută de consilierii PNL, este foarte probabil ca aceştia să voteze pentru ca prerogativele funcţiei de primar general să fie preluate de Cornel Pieptea.

Cornel Pieptea este viceprimar din decembrie 2014, după ce Gabriel Pîrvu a fost găsit incompatibil de ANI. În perioada 2008-2012, Pieptea a fost deputat PNL.