Soţia preotului mort ştie tot adevărul. Cum a reacţionat când psihologul i-a spus că nu are veşti bune despre copii

Momente dificile pentru soţia preotului din Suceava mort în accident rutier. Imediat ce s-a trezit după operaţie, femeia a întrebat de soţul ei şi de cele două fetiţe care se aflau în maşină. Greul de abia acum începe. Durerea imensă din sufletul femeii îi poate pune în pericol sănătatea şi aşa subredă.

26 oct. 2017, 08:14
Soţia preotului mort ştie tot adevărul. Cum a reacţionat când psihologul i-a spus că nu are veşti bune despre copii

Soţia preotului Petru Gavril, Maria Gavril, a ieşit din comă, iar de luni dimineaţă respiră fără ajutorul aparatelor. Medicii o menţin în continuare sub atentă supraveghere având în vedere multiplele leziuni interne pe care le-a suferit în accidentul rutier de sâmbătă, 14 octombrie, când un şofer beat i-a distrus familia.

La două săptămâni de la cumplitul accident, soţia preotului din Suceava şi-a recăpătat cunoştinţa pe patul de spital. Primul gând a fost îndreptat către familie.

„A întrebat de fetiţa care a murit ultima şi psiholoaga i-a spus că nu am veşti bune. Iar ea nu a mai întrebat nimic. De soţ şi de primul copilaş ştie. Va urma o perioadă dificilă, cu atât mai dificilă cu cât doamna este acum conştientă, începe să dialogheze şi va pune întrebări îndreptăţite. Intervine talentul psihologului să o canalizeze cu răspunsurile astfel încât să nu afecteze procesul de vindecare şi ea să poată trece cât mai curând„, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul primar Mihai Ardeleanu.

Psihologul se află alături de ea şi o ajută să treacă mai uşor peste tragedie.

Medicii spun că starea de sănătate a femeii are o evoluţie bună. Operaţia la rinichi şi plămâni a decurs bine.

„Fizic, medical, lucrurile merg pe o pantă bună. Psihic, greul de acum urmează. Dar, doamna are pentru ce trăi”

Soţia preotului va mai rămâne în spital pentru câteva săptămâni.

Anastasia, fetiţa de numai 10 ani, a încetat din viaţă, asta deşi, atât ea cât şi mama ei au supravieţuit accidentului. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să salveze viaţa micuţei. Până şi ei îşi stăpânesc, însă, cu greu, lacrimile în faţa unei asemenea tragedii.

Citeşte şi Cuvintele dumnezeieşti rostite la înmormântarea preotului Petru Gavril şi a fetiţei lui de 6 ani. Cine a făcut cuvântarea

„De mult n-am văzut personalul de la reanimare, medicii de acolo, asistentele medicale, personalul de acolo în întregime despre care sigur zici că sunt cei mai duri, nu i-am văzut atât de marcaţi, să văd medicii cu lacrimi în ochi, sunt chestiuni care mi-e greu să le şi pronunţ”, a spus un doctor din cadrul spitalului.

Petru Gavril şi fiica sa, Anisia, au fost conduşi pe ultimul drum de sute de oameni. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din 100 de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei. Râuri de lacrimi au curs la biserică.

Citeşte şi Accident în Suceava, 4 morţi. Autorităţile au activat Planul Roşu FOTO

„Am ramas fara preot. Nu am mai avut un preot asa bun. Dumnezeu sa-l ierte”, a spus un enoriaş. 

Şase oameni au murit şi alţi 3 au fost răniţi în tragedia rutieră din Suceava. Preotul Petru Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar cele două fiice ale sale au decedat la spital. De asemenea, şoferul care a produs accidentul a fost declarat şi el mort.