Soţii Maleon îşi făcuseră testamentul înainte să se sinucidă. Vezi cui au lăsat toată averea

A apărut testamenul soţilor Maleon care s-au sinucis de Crăciun. Bogdan şi Anda Elena Maleon şi-au scris testamentul vara trecută, cu câteva luni înainte de dubla sinucidere.

15 apr. 2018, 14:13
Soţii Maleon îşi făcuseră testamentul înainte să se sinucidă. Vezi cui au lăsat toată averea

Fostul director al BCU şi soţia sa şi-au lăsat averea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Familia Maleon şi-a încheiat testamentul la un notar din Iaşi, în vara anului trecut. Motivaţia familiei la încheierea testamentului a fost că era ca o măsură asiguratorie în condiţiile în care cei doi soţi călătoreau destul de des în afara graniţelor ţării.

Însă, cel mai probabil, casa şi terenul familiei de pe strada Alistar nr. 4 nu vor intra în proprietatea universităţii din Co­pou, ci vor fi vândute de către banca de la care profesorul a împrumutat bani, pentru construirea imobilului. Terenul pe care a fost construită casa are o suprafaţă de apro­xi­mativ 300 de metri pătraţi.

Pe acesta fusese casa părinţilor lui Bogdan Maleon. În anul 2012, Bogdan şi Anda Elena Maleon au contractat un credit prin programul Prima Casă în valoare de 56.000 de euro de la banca BRD – Groupe Societe Generale SA.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, cei doi au mers şi au depus documentaţia la agenţia băncii din Copou. Pentru acest împrumut, pe data de 19 aprilie 2012, familia Maleon a încheiat un contract de garantare pentru achiziţia de locuinţe, iar astăzi, dreptul de ipotecă aparţine 50% băncii BRD şi 50% – Ministerul Finanţelor Publice, prin Fondului Naţional de Garantare.

În acest context, este puţin probabil ca imobilul să intre în proprietatea Universităţii „Alexan­dru Ioan Cuza” Iaşi. Dar suma care ar rămâne după vânzare este importantă, casa cu etaj fiind situată în zona Moara de Vânt.

Vezi şi: Răsturnare de situaţie în cazul morţii soţilor Maleon. Ambii ar fi avut relaţii extraconjugale. Amanţii, audiaţi