Soţul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscală, pus sub CONTROL JUDICIAR

Mircea Bica, soţul Alinei Bica, a fost ridicat, miercuri dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute de procurorii DIICOT Braşov, potrivit România TV. El este cercetat pentru evaziune fiscală şi a fost dus la audieri la Braşov. Procurorii au decis să îl pună sub control judiciar. 

03 iun. 2015, 05:06
Soţul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscală, pus sub CONTROL JUDICIAR

UPDATE Mircea Bica, soţul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, a fost pus sub control judiciar.

UPDATE Procurorul șef al DIICOT Brașov, Cătălin Borcoman, a declarat că Mircea Bica este suspectat că a comis, prin intermediul unei firme, două infracțiuni de evaziune fiscală, în cuantum de 88.000 lei și o tentativă la infracțiunea de evaziune fiscală.

În acest dosar, sunt implicate trei firme din Făgăraș care activează în domeniul construcțiilor, care beneficiau de lucrări publice, iar pentru a nu plăti impozit pe profit și TVA au folosit firme „fantomă”, prin intermediul cărora erau înregistrate cheltuieli fictive.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 10 milioane lei, din care 7 milioane lei din evaziune fiscală și 3,4 milioane lei din infracțiune de spălare de bani.

Cătălin Borcoman a precizat că Mircea Bica nu a făcut parte din gruparea de evaziune fiscală, însă firma sa a relaționat cu una din societățile implicate în acest caz.

____________________________________________________________________________

Procurorii DIICOT Braşov efectuează, miercuri dimineaţă, zece percheziţii la mai multe firme importante în domeniul construcţiilor din Făgăraş, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat. Liderul grupului infracțional a fost denunțat de omul de afaceri Ovidiu Tender.

Unul dintre suspecţi este soţul Alinei Bica, Mircea Bica, acuzat de evaziune fiscală. Soţul fostei şefe DIICOT a fost ridicat de acasă de către procurorii DIICOT şi va fi audiat la sediul DIICOT Braşov.

Potrivit unor surse judiciare, soțul Alinei Bica ar fi primit mită pachetul majoritar de acțiuni al unei societăți de pe platforma industrială Nitramonia. Aceleaşi surse mai spun că Mircea Bica deţine o firmă de afine şi este suspectat că a scăzut facturi în sumă de 80.000 lei.

Alte 11 persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Braşov.

Prejudiciul creat prin evaziune fiscală este de aproximativ şapte milioane de lei, iar prin spălare de bani de circa 3,4 milioane de lei.