Soţul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, afacere mare din fonduri europene

În ciuda anturajului care i-a adus fostei şefe a DIICOT arestarea pentru fapte de corupţie şi suspendarea din calitatea de magistrat, Alina Bica are lângă ea un bărbat cu preocupări dintre cele mai domestice. În vârstă de 46 de ani, braşoveanul Mircea Octavian Bica este inginerul care a pus bazele primei şi celei mai mari plantaţii de afine ecologice din România, făcând din pasiunea sa şi o afacere.

25 nov. 2014, 14:27
Soţul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, afacere mare din fonduri europene

În februarie 2008, soţul fostei şefe DIICOT a înfiinţat SC Biosfera Fruct SRL, cu sediul în satul Berivoi, satul Recea, judeţul Braşov, firmă prin care administrează cele 15 hectare de afini, din Hârşeni, pe care cresc patru soiuri, scrie atitudineaonline.ro. Afacerea a fost pusă pe picioare în perioada 27.07.2009- 21.12.2010 din bani europeni, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, de la care firma lui Mircea Octavian Bica a primit 642.772 de euro.

Citeşte şi Alina Bica, SUSPENDATĂ din magistratură până la soluţionarea dosarului în care este arestată

Ulterior, din producţia de afine, soţul şefei DIICOT s-a extins şi în consiliere şi cercetare-dezvoltare în domeniu, astfel încât, în iulie 2013 a fondat Industrial Sisteme Solutions SRL, cu sediul în Făgăraşul natal. O mutare deşteaptă, în condiţiile în care afacerea cu afine nu a mers deloc bine în 2013, an în care Bica a raportat pentru Biosfera Fruct o cifră de afaceri de 89.431 lei şi pierderi de 53.386 lei, cu 2 angajaţi.

Citeşte şi Crinuţa Dumitrean, fostă şefă ANRP, reţinută de DNA pentru 24 de ore în dosarul Bica – Cocoş VIDEO

În schimb, consultanţa oferită prin Industrial Sisteme Solutions doar în ultimele şase luni ale anului 2013 au adus familiei Bica un profit net de 86.207 lei, la o cifră de afaceri de 113.159 lei, fără nici un angajat. Ca fapt divers, Mircea Octavian Bica nu a pornit singur la drum în afacerea cu afine. Partenera căreia i-a cedat la scurt timp de la înfiinţare întreaga firmă din Berivoi este Laura Ungureanu, de 38 de ani, născută în Bucureşti, dar domiciliată în Constanţa.