Spitalul Colentina: Nu există niciun demers cu privire la o eventuală restrângere a activităţii Secţiei de Hematologie

Managerul Spitalului Clinic Colentina, Silvi Ifrim, a precizat joi că nu este vorba despre niciun demers cu privire la o eventuală restrângere de activitate la Secția de Hematologie din cadrul unității medicale.

16 feb. 2017, 12:55
Spitalul Colentina: Nu există niciun demers cu privire la o eventuală restrângere a activităţii Secţiei de Hematologie

Precizările conducerii spitalului au venit în urma apariției în spațiul public a unor acuzații privind activitatea din cadrul unității medicale.

Actualul manager interimar al Spitalului Clinic Colentina nu a anunțat niciun demers cu privire la o eventuală restrângere a activității Secției de Hematologie. Nu sunt luate în considerare nici reducerea numărului de paturi, nici diminuarea schemei de personal„, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, două posturi de medici hematologi au fost scoase la concurs, alături de toate celelalte posturi solicitate din secțiile ATI, Neurochirurgie și Cercetare, o adresă în acest sens fiind deja înaintată către Ministerul Sănătății.

Totodată, reprezentanții spitalului afirmă că a fost întrunit în condiții de „perfectă legalitate” Consiliul de Administrație din 14 februarie, la ședință participând 6 din cei 7 membri cu drept de vot.

Niciunul dintre aceștia nu a avut vreo obiecție privind modalitatea de convocare, termenul și nici ordinea de zi. Informația potrivit căreia managerul interimar ar fi cerut unui observator să voteze este în totalitate falsă. Singura decizie luată prin vot de către Consiliul de Administrație a fost recomandarea de încetare a contractului de management pentru directorul economic, rezultatul fiind de 5 voturi pentru și o abținere. Prin urmare, este limpede pentru orice persoană de bună credință că decizia a fost luată cu o majoritate evidentă„, se precizează în comunicat.

Totodată, conducerea Spitalului Colentina reamintește că plata orelor suplimentare în sistemul bugetar „este interzisă explicit prin lege, din anul 2010 până în 2017 inclusiv”.

Directorul economic nu a fost trecut pe funcția de șef serviciu financiar, ci a obținut acest post prin concurs, organizat în timp ce ocupa funcția de director economic. Consiliul de Administrație a cerut verificarea legalității acestui demers și va lua o decizie în acest sens într-o ședință viitoare„, menționează sursa citată.

Potrivit reprezentanților Spitalului Colentina, în ședința Consiliului de Administrație din 14 februarie nu s-a luat nicio decizie privind punerea în discuția Comisiei de Etică a celor doi neurochirurgi, Dorin Bică și Ionuț Gobej, care au organizat o conferință de presă pentru a-și spune punctul de vedere în legătură cu situația conflictuală din această unitate medicală.

Consiliul Medical al Spitalului Clinic Colentina, din care fac parte toți șefii de secție din spital, s-a întrunit în data de 13.02.2017, urmare a informațiilor apărute în mass-media și pe rețelele de socializare, având la bază declarațiile medicilor Gobej și Bică. Cu această ocazie, s-a luat decizia sesizării Consiliului de Disciplină, nu pentru semnalarea problemelor cu care se confruntă spitalul, ci pentru afirmațiile inexacte sau chiar false făcute de către cei doi medici, cum ar fi de exemplu aceea că, după numirea actualului manager interimar, s-ar fi făcut disponibilizări sau că s-ar fi redus sau desființat anumite secții. Consiliul Medical a luat act de declarația scrisă dată de către directorul de îngrijire medical, potrivit căreia nu au existat nici disponibilizări și nici încetări ale contractelor de muncă pe perioadă determinată la nivelul asistenților medicali, infirmierilor și brancardierilor„, arată sursa citată.

De asemenea, conducerea unității medicale susține că toate operațiile programate vor avea loc și se vor desfășura în cele mai bune condiții, iar activitatea în secțiile implicate poate fi organizată de așa natură încât să se asigure prezența personalului necesar și „fără stimulente financiare ilegale”.

Citeşte şi Medic, Spitalul Colentina: Nu se mai poate opera după orele 15,00 decât prin voluntariat