Angajatul RADET rănit grav în explozia de la Cotroceni a murit. S-a deschis dosar penal

Angajatul RADET, care a suferit arsuri în urma unor lucrări la o conductă de termoficare, a decedat, marţi, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, acesta având arsuri pe 97% din suprafaţa corpului, reiese dintr-un comunicat de presă trasmis de Spitalul Militar din Bucureşti. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au deschis un dosar penal in rem în legătură cu moartea celor doi muncitori.

RomaniaTV.net
30 ian. 2018, 11:40
Angajatul RADET rănit grav în explozia de la Cotroceni a murit. S-a deschis dosar penal

Spitalul Militar anunţă că muncitorul RADET a decedat, marţi, în jurul orei 12.30, după o intervenţie chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a plăgilor, pacientul având 97% din suprafaţa corpului şi suspiciuni de arsuri de căi aeriene superioare.

„Ulterior intervenţiei, pacientul a fost spitalizat în Secţia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe de reechilibrare volemică, monitorizare activă a şocului post-combustional, tratament post-operator de susţinere a funcţiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă şi a ulcerului de stres”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către unitatea spitalicească.

Pacientul a fost transferat, luni seară, de la Spitalul Universitar, la Spitalul Militar, unde a fost evaluat de către o echipă multidisciplinară constituită din specialişti în medicină de urgenţă, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ATI, oftalmologie, ORL şi pneumo-ftiziologie.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, procurorii au deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Luni seară, doi bărbaţi care lucrau în subteran, pentru remedierea unei probleme apărute la o conductă, au fost surprinşi în canal după ce ţeava s-a fisurat, potrivit ISU. Unul dintre ei a rămas blocat în subteran şi a murit. Fisura s-a produs la aproximativ 2 metri în subteran, unde cei doi bărbaţi lucrau pentru a remedia o avarie. Accidentul a avut loc pe Bulevardul Iuliu Maniu, în jurul orei 17.00. Canalul subteran este în incinta complexului Leu, pe o alee pietonală.