Incident în Complexul studenţesc Leu. Unul dintre muncitorii care lucrau la reţeaua de termoficare, mort după ce o ţeavă s-a fisurat

Publicat: Luni, 29 Ianuarie 2018 19:01 // Actualizat: Luni, 29 Ianuarie 2018 22:02 // Sursa: romaniatv.net

Doi muncitori care lucrau în subteran la reţeaua de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală au fost răniţi, luni seară, după ce una dintre ţevi s-a fisurat. Unul dintre ei a reuşit să iasă la suprafaţă, dar are arsuri pe o suprafaţă mare din corp, cel de-al doilea rămânând prins în subteran. După câteva ore de încercări, pompierii ISU au reuşit să îl scoată, însă acesta era decedat.

UPDATE: Al doilea muncitor rănit în Capitală după fisurarea unei ţevi a sistemului de termoficare din incinta Complexului studenţesc Leu a fost scos decedat din subteran. El rămăsese blocat între ţevi, iar apa care a invadat canalul avea o temperatură mai mare de 90 de grade. Muncitorul care a reuşit să iasă singur a fost iniţial transportat la Spitalul Universitar cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, apoi a fost transferat la Spitalul Militar.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, pentru scoatere aburului din canal s-a folosit un ventilator, iar doi pompieri au coborât în subteran pentru a-l scoate pe muncitorul blocat încă acolo, fiind prins între ţevile orizontale şi verticale din interior. Bărbatul, decedat, nu a putut fi scos la prima încercare, ci abia după ce s-a mai risipit din abur.

Muncitorul care a ieşit singur la suprafaţă a fost iniţial transportat cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului la Spitalul Universitar din Bucureşti, ulterior fiind transferat la Spitalul Militar.

Reprezentanţii RADET au anunţat că accidentul s-a produs în timpul unei lucrări la reţeaua primară, iar o ţeavă de apă caldă s-a spart într-un cămin de repartiţie.

În acest caz a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili împrejurările producerii evenimentului şi dacă au fost respectatele normele de protecţia muncii.

Avaria s-a produs, luni seară, la o conductă de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, în subteran, la aproximativ doi metri

Ştirea iniţială:

O avarie s-a produs, luni seară, la o conductă de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, în subteran la aproximativ 2 metri, doi muncitori fiind surprinşi.

"Unul dintre ei a ieşit singur şi prezintă arsuri pe suprafaţă corporală în proporţie foarte ridicată şi a fost transportat la Spital Universitar, iar cel de-al doilea a rămas prins în interior. Apa din retea are mai mult 90 grade si astfel salvatorii nu pot patrunde", au anunţat forţele de intervenţie.

Potrivit acestora, s-au luat masuri pentru intreruperea alimentarii cu apa a conductei respective.

La faţa locului se află trei ambulanţe SMURD şi o autospecială.

Potrivit primelor informaţii, cei doi angajati lucrau pentru remedierea unei avarii la una dintre conducte, moment in care conducta s-a fisurat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
arsuri Bucureşti conductă spartă muncitori răniţi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
17 Aug
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H