Sportivi URIAŞI care ŞI-AU UCIS SOŢIILE. Cum s-au transformat din CAMPIONI în CRIMINALI

Oscar Pistorius, multiplul campion paralimpic, condamnat în 2014 la cinci ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, va fi eliberat din penitenciar pe 20 octombrie şi va petrece restul pedepsei în regim de arest la domiciliu

08 nov. 2015, 09:58

Oscar Pistorius a fost condamnat, pe 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp. Pistorius a împuşcat-o mortal, pe 14 februarie 2013, pe Steenkamp, un model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Campionul paralimpic nu este sinmgurul sportiv de top care şi-a ucis iubita sau soţia. Iată-i pe cei mai cunoscuţi sportivi transformaţi în criminali cu sânge rece.

Carlos Monzon. Pugilistul argentinian, campion mondial la categoria mijlocie în perioada 1970-1977, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în 1989, pentru că şi-a ucis cea de-a treia soţie. Monzon a primit regim de semilibertate şi a decedat într-un accident rutier, în 1995.

Marc Cecillon. Fost component al naţionalei de rugby a Franţei, Cecillon a fost condamnat, în 2008, la 20 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, pedeapsă redusă în apel la 14 ani. Pe 7 august 2004, Cecillon, aflat în stare de ebrietate, a împuşcat-o pe soţia sa în timpul unei petreceri. A fost eliberat condiţionat în iulie 2011.

Bruno Fernandes de Souza. Fotbalistul brazilian urma să fie cumpărat de AC Milan în 2010, când a fost acuzat de crimă. El a fost acuzat că şi-a ucis amanta, Eliza Samudio, pentru că a rămas gravidă. Bruno a recunoscut că a plătit un ucigaş să o tortureze, ucidă şi tranşeze pe fosta actriţă porno cu care avea o aventură extraconjugală.

Jovan Belcher. Jucător de fotbal american, Belcher s-a sinucis pe 1 decembrie 2012, în parcarea stadionului echipei Kansas City Chiefs, după ce şi-a împuşcat mortal iubita cu care avea un bebeluş de trei luni. Belcher avea 25 de ani.

Leslie Hylton. A fost unul dintre cei mai buni jucători de cricket ai Indiilor de Vest în perioada interbelică. În 1955 a ținut prima pagină a ziarelor după ce și-a ucis soția. Hylton a mers până în ultima secundă pe mâna unei erori fatale: de fapt a încercat să se sinucidă dar a greșit ținta. A fost găsit vinovat, condamnat la moarte și executat prin spânzurare.

OJ Simpson. Fosta supervedetă a fotbalului american a fost inculpat, în 1994, pentru uciderea soţiei sale, Nicole Brown Simpson, şi a prietenului acesteia, Ron Goldman. În 1995, OJ Simpson a fost achitat. Doi ani mai târziu, a fost însă găsit vinovat de moartea celor doi, de către un juriu care l-a condamnat la plata de 33,5 milioane de dolari.