Spune-mi ce înălţime ai ca să-ţi spun la ce boli eşti expus

Cercetări recente arată că înălțimea are un impact asupra mortalității cauzate de bolile comune. Oamenii înalți au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare și diabet de tip 2, dar un risc mai mare de cancer, în comparație cu oamenii mici de înălțime, arată datele unui nou studiu.

RomaniaTV.net
16 mart. 2017, 12:26
Spune-mi ce înălţime ai ca să-ţi spun la ce boli eşti expus

Înălțimea este în mare măsură determinată genetic, dar în ultimele decenii, înălțimea copiilor și a adulților a crescut constant în întreaga lume. La maturitate, copiii sunt aproape întotdeauna cu mult mai înalți decât părinții lor. Cea mai mare creștere în înălțime, în ultimele decenii, se înregistrează în Țările de Jos. Bărbații olandezi sunt acum cu 20 de centimetri mai înalți decât în urmă cu 150 de ani.

Înălțimea favorizează declanșarea unor boli

Potrivit oamenilor de știință, înălțimea are un impact important asupra mortalității cauzate de anumite boli comune, indiferent de masa de țesut adipos. „Datele epidemiologice arată că o creștere cu peste 6,5 cm în înălțime mărește riscul de mortalitate cardiovasculară, dar scade riscul de cancer”, a declarat Matthias Schulze de la Institutul German de Nutriție.

Citește continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro